Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Εργα τέχνης από… κέϊκ και μανταλάκια!

Ιταλοί «μαγείρεψαν» μικροσκοπικές δημιουργίες με υλικά από τα ντουλάπια της κουζίνας αλλά και το ψυγείο τους.

Λένε ότι η τέχνη αποτελεί τροφή για την ψυχή, όμως, υπό κάποιες συνθήκες, θα μπορούσε να αποτελεί και τροφή για το… στομάχι! Δύο ερασιτέχνες φωτογράφοι από την Ιταλία έχουν δημιουργήσει περισσότερα από 100 μικροσκοπικά έργα τέχνης στο σαλόνι τους με εργαλεία που πήραν από τα ντουλάπια της κουζίνας τους!


Κάπως έτσι, μία ομάδα Αμερικανών αστροναυτών εμφανίζεται να προσσεληνώνεται πάνω σε… νιφάδες παρμεζάνας, ενώ μία ομάδα σκιέρ να πραγματοποιεί κατάβαση στην πασπαλισμένη με άχνη στρώση ενός μιλφέιγ. Την ίδια στιγμή, ζευγάρια κάνουν καλλιτεχνικό πατινάζ πάνω στον πάγο ενός κοκτέιλ, ενώ δύο ξυλοκόποι προσπαθούν να πριονίσουν σκληρά… σοκολατένια πουράκια!


Σε όλες τις καλλιτεχνικές δημιουργίες που συνθέτουν το λεγόμενο Mini World Project, ο Αντόνιο Μαλιοκέτι και ο Στέφανο Αντορίνι χρησιμοποιούν μικροσκοπικούς ανθρώπους-μοντέλα που αγοράζουν από καταστήματα για χομπίστες ή διαδικτυακά από το eBay προς ένα ευρώ. Μέχρι σήμερα έχουν δημιουργήσει περίπου 130 έργα χρησιμοποιώντας προϊόντα που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε κουζίνα, όπως φρούτα, λαχανικά, καφές, κρασί, ψωμί και κέικ, αλλά και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως μανταλάκια, δίσκοι, κονσερβοκούτια και βότσαλα.


Κάθε δημιουργία χρειάζεται περίπου δύο ώρες για να… μαγειρευτεί. «Η κατασκευή έχει πολλή πλάκα. Διασκεδάζουμε καθώς κάνουμε την αναζήτηση των αντικειμένων και στήνουμε το σκηνικό πάνω στο χαλί του σαλονιού μας» αποκαλύπτει ο 54χρονος Μαλιοκέτι, ο οποίος είχε την έμπνευση να αναπαραστήσει τη γέννηση του Ιησού μέσα σε μια φάτνη από τσουρέκι! «Αντλούμε έμπνευση από παντού: από την κουζίνα, από τα τρόφιμα. Η έμπνευση έρχεται από κει που δεν την περιμένουμε».


Τον τελευταίο καιρό οι δύο καλλιτέχνες από το Ούντινε έχουν αρχίσει να πουλάνε τα έργα τους σε καφετέριες, εστιατόρια και γραφεία σε όλη την Ιταλία. «Οι αντιδράσεις του κόσμου ποικίλλουν. Συνήθως δείχνουν έκπληκτοι και εντυπωσιασμένοι από τους συνδυασμούς που έχουμε σκεφτεί ή από αυτά που έχουμε βάλει τις φιγούρες να κάνουν» λέει ο Μαλιοκέτι. Και πώς να μην εντυπωσιάζεται το κοινό από τα καλλιτεχνήματά τους, όταν βλέπει ζευγάρια να χορεύουν πάνω σε μία πίστα από βινίλιο, χειριστές τρακτέρ να μεταφορτώνουν σκόνη από κόκκους καφέ, ποδηλάτες να κάνουν τον γύρο όχι της Γαλλίας αλλά ενός κονσερβοκουτιού και υπαλλήλους να εργάζονται σε γραφεία με διαχωριστικά… γκοφρέτες;


ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...