Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ο «γολγοθάς» της Θεοφίλου

Η δασκάλα του «Μεθοριακού σταθμού» σε δημόσιο θεραπευτήριο με Αλτσχάιμερ.


Τον δικό της «γολγοθά» ανεβαίνει εδώ και μερικούς μήνες η δασκάλα του «Μεθοριακού σταθμού». Η Ελένη Θεοφίλου (Θεοφιλοπούλου είναι το πραγματικό της επώνυμο) υπήρξε μία από τις γοητευτικές πρωταγωνίστριες της μικρής και της μεγάλης οθόνης, όμως η ζωή τής έδειξε το σκληρό της πρόσωπο. Οσο πρωταγωνιστούσε ήταν περιζήτητη στα περιοδικά της εποχής, αλλά φυσικά η εικόνα της δεν θυμίζει πλέον σε τίποτα τη μελαχρινή καλλονή που έκαιγε καρδιές. Η ηθοποιός ζει σήμερα σε ένα δημόσιο θεραπευτήριο στα Μελίσσια, αδυνατώντας να θυμηθεί το ένδοξο παρελθόν της, αφού πάσχει από Αλτσχάιμερ. Υπάρχουν στιγμές που η πρώην πρωταγωνίστρια αγνοεί παντελώς τη λαμπρή καριέρα της και ζει την κάθε μέρα έχοντας στο πλευρό της τον αδελφό της Τάσο Θεοφιλόπουλο, τους συγγενείς της και ελάχιστους καλούς φίλους. Αν και ήταν από τις πιο όμορφες γυναίκες της εποχής της δεν παντρεύτηκε ποτέ και την προσωπική της ζωή την κρατούσε πάντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έχοντας επιλέξει να προβάλλει μόνο τη δουλειά της.


Το λαμπερό παρελθόν


Την Ελένη Θεοφίλου τη γνωρίσαμε μέσα από τους ρόλους της στο σινεμά, όμως η μεγάλη επιτυχία στην καριέρα της ήταν η τηλεοπτική παραγωγή της ΥΕΝΕΔ «Μεθοριακός σταθμός», μια σειρά-σταθμός στην ελληνική τηλεόραση. Υποδύθηκε τη δασκάλα, ρόλος που την έκανε ακόμη περισσότερο αγαπητή στο πανελλήνιο. Πρωταγωνίστησε και σε άλλα σίριαλ της ΥΕΝΕΔ και συνέχισε να κάνει δουλειές και στη μετέπειτα κρατική τηλεόραση, συμπληρώνοντας αρκετά χρόνια δουλειάς στη μικρή οθόνη. Επίσης έπαιξε σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες, όπως «Οι βάσεις και η Βασούλα», η κωμωδία «Γκαρσονιέρα για 10» με τον Χρόνη Εξαρχάκο και «Σέργιος και Αννα», «Μια γυναίκα φεύγει», αλλά και σε βιντεοκασέτες που έγιναν μόδα στη δεκαετία του ’80, ενώ είχε συμμετάσχει και σε θεατρικές παραγωγές. Δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε φιγουράρει στα εξώφυλλα γνωστών περιοδικών της εποχής κόβοντας την ανάσα στον αντρικό πληθυσμό και κάνοντας τις γυναίκες να τη ζηλεύουν.


Η ζωή σήμερα


Η 80χρονη ηθοποιός δεν θυμίζει σε τίποτα την εντυπωσιακή κούκλα του ελληνικού κινηματογράφου. Το διαπεραστικό βλέμμα της «λέει» πολλά περισσότερα απ’ ό,τι εκείνη θέλει να πει, δείχνοντας ότι η Ελένη Θεοφίλου πολλές φορές αναπολεί τα περασμένα χρόνια, τότε που ήταν δοσμένη στην τέχνη.


Εχοντας ως μοναδικό εισόδημα τη σύνταξη που παίρνει από την ΕΡΤ (αφού έκανε για πάνω από δέκα χρόνια εκπομπές στην κρατική τηλεόραση), ζει σήμερα σε μια άλλη πραγματικότητα. Οι πληροφορίες θέλουν την κατάστασή της να επιδεινώνεται σταδιακά, με την πάλαι ποτέ πρωταγωνίστρια να «χάνεται» σε έναν δικό της κόσμο. Πριν από λίγες ημέρες την επισκέφτηκε στο θεραπευτήριο και η Αννα Φόνσου για να ενημερωθεί προσωπικά από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας της. Από το πλευρό της δεν φεύγει στιγμή ο αδελφός της, ενώ οι φίλοι της φροντίζουν να την επισκέπτονται συχνά και να της κρατούν συντροφιά.


ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...