Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Το λονδρέζικο μενού στις νέες αφίξεις εστιατορίων

Η βρετανική πρωτεύουσα έχει μετεξελιχθεί σε επίγειο γαστρονομικό παράδεισο, με τις επιλογές να ποικίλλουν ανάλογα με τα γούστα.


Μπορεί τα μέσα ενημέρωσης να υπερέβαλαν για τον κακό καιρό στο Λονδίνο, παρ’ όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας καταφέραμε να ενημερωθούμε άψογα για τις νέες τάσεις και εξελίξεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια στο Λονδίνο. Παρά το βοριαδάκι, το Σαββατοκύριακο που πέρασε είδαμε τον βρετανικό ήλιο να λάμπει πάνω από το Hyde Park, γεγονός που έκανε τη διαμονή και το ρεπορτάζ πολύ πιο ευχάριστο. Σας παρουσιάζουμε τις απόλυτες επιλογές σε ξενοδοχεία και εστιατόρια στην πρωτεύουσα της Αγγλίας.


Πού θα φάτε τι και πού θα κοιμηθείτε αυτήν τη στιγμή στο Λονδίνο


Μπορεί πριν από δεκαπέντε χρόνια να ήταν η πιο βαρετή από άποψη γαστρονομίας πόλη στην Ευρώπη, τον τελευταίο καιρό όμως έχει μεταμορφωθεί σε παράδεισο για τους καλοφαγάδες. Γαλλικά μπιστρό και εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, casual coffee shops, burger houses και άλλα πολλά που κάνουν ένα 24ωρο να φαντάζει λίγο για να τα γευθείς και να τα απολαύσεις.


Νέο λοιπόν εστιατόριο στην καρδιά του Mayfair, το γεωργιανό Marani αναμένεται να εξελιχθεί στο hot ethnic spot της πόλης. Ημουν η πρώτη editor που το επισκέφθηκε στο soft opening που έκανε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας. Ακριβώς απέναντί μου, σε μια άλλη τραπεζαρία, ο σχεδιαστής μόδας David Koma – και αυτός από τους πρώτους που είχαν επίσης ανακαλύψει το μικρό μου μυστικό.


Ο εσωτερικός σχεδιασμός του εστιατορίου είναι αρκετά εντυπωσιακός, με πολλές αίθουσες με παστέλ -ζωγραφισμένες στο χέρι- τοιχογραφίες, που απεικονίζουν στιγμιότυπα από τη γεωργιανή καθημερινή ζωή, παραδοσιακές στολές στους τοίχους, αλλά και σάλες με εμφανείς γαλλικές επιρροές με βελούδινες κουρτίνες και όμορφους πολυελαίους. Δοκιμάσαμε και μας άρεσε: παραδοσιακό ψωμί με ψημένο τυρί Kachapuri, δροσερές σαλάτες, κρεατικά με ινδικά spices και μεγάλη γκάμα από κόκκινα γεωργιανά κρασιά.


Οσο για το καλύτερο brunch της πόλης, στην Κουζίνα του Tom θα βρείτε ίσως από τα καλύτερα πρωινά αλλά και μεσημεριανά του Τσέλσι, αλλά και ολόκληρου του Λονδίνου. Τα αγαπημένα μου είναι τα αβγά Royale με καπνιστό σολομό και οι τηγανίτες με βατόμουρο. Τέλος, το πιο hot spot αυτήν τη στιγμή είναι το Berners Tavern στο ξενοδοχείο «London Edition», στην περιοχή Fitzrovia, δίπλα σε θέατρα και γκαλερί. Εκεί θα δείτε ένα ωραίο συνονθύλευμα κόσμου, σε ένα καταπληκτικό περιβάλλον, με αρκετά φυσιολογικές τιμές και πολύ καλά παρουσιασμένα πιάτα.


Εφόσον θα βρίσκεστε στο Λονδίνο, δεν μπορείτε να μην αφεθείτε στην αγγλική παράδοση του τσαγιού. Κάντε μια κράτηση εκ των προτέρων για το απογευματινό σας τσάι και απολαύστε γευστικότατα scones και άλλα παραδοσιακά βρετανικά γλυκίσματα. Από τα καλύτερα μέρη για τσάι, το Wolseley είναι all time classic και θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμη, εφόσον αποτελεί την επιτομή της βρετανικής παράδοσης σε service και καλής ποιότητας φαγητό. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το ξενοδοχείο «Ritz». Εμπνευσμένο από τις τάσεις της μόδας, το Berkeley Ηotel σερβίρει απογευματινό pret-a-porte, ελκύοντας όλους τους fashionistas της πόλης για να πιουν διάφορους τύπους αρωματικού τσαγιού, καθώς δοκιμάζουν τούρτες σε σχήμα… τσάντας Chanel.


Για καφέ και γλυκό μπορείτε να πάτε στο καφέ-εστιατόριο L’ eto στο Mayfair, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης. Μετά το Aubaine και τα Patisserie Valerie, μια νέα μικρή αλυσίδα καφέ με υγιεινά σνακ και πεντανόστιμα γλυκά ανοίγει σε διάφορες περιοχές του Λονδίνου. Μικρό και χαριτωμένο, η τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο καφέ μαζί με μια φέτα κέικ καρότο. Οι λάτρεις του σούσι, δυστυχώς, θα πρέπει να απομακρυνθείτε από το κέντρο της πόλης και να κατευθυνθείτε ανατολικά, αλλά αξίζει τον κόπο.


Στο Tetsu sushi μπορείτε να φάτε από τα καλύτερα σούσι που έχετε δοκιμάσει εντός ευρωπαϊκών συνόρων. Είναι οικογενειακή επιχείρηση, συνήθως είναι γεμάτο, αλλά μπορείτε να το ακολουθήσετε στο twitter για ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Νέα άφιξη είναι το TheBotanist που βρίσκεται στη Sloane Square και αποτελεί αρκετά κοσμικό νέο μέρος για lunch break. To μενού του είναι αρκετά ευρωπαϊκό με επιλογές από ριζότο με αστακό, βασιλικά χτένια και ταρτάρ τόνου. Το εσωτερικό του ευχάριστο, με ξεχωριστή αίθουσα μπαρ-καφέ και μια δεύτερη για φαγητό. Η κράτηση είναι απαραίτητη.


Διαμονή


Οι… συνήθεις ύποπτοι, όπως το «Connaught Brown’s Hotel» και το «Claridges», είναι must επιλογές αν επιθυμείτε μια αξέχαστη διαμονή με πολύ καλές παροχές και καλά εστιατόρια, όπως το Hix Restaurant στο «Brown’s», το Espelette brasserie στο «Connaught» και το υπέροχο τελετουργικό τσάι στο «Claridges». Νέες αφίξεις όμως έχουν ταράξει τα ξενοδοχειακά δρώμενα, όπως η σύμπραξη γνωστού επιχειρηματία με τα «Marriot Hotels», η οποία οδήγησε στη δημιουργία του ήδη πολύ φημισμένου «London Edition Hotel», με τα υπέροχα χαλιά στους τοίχους του λόμπι, το καταπληκτικό εστιατόριο Berners Tavern και τα μίνιμαλ δωμάτιά του.


Επόμενη νέα άφιξη το «Corinthian», που προσφέρει τα πάντα, από spa με προϊόντα ESPA και εκπληκτικό Penthouse μέχρι πολύ εντυπωσιακό λόμπι με Baccarat πολυελαίους και παλιάς κοπής ball rooms. Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πολύ της μόδας για απογευματινό τσάι. Τέλος, άλλο ένα ανανεωμένο ξενοδοχείο στην καρδιά της πόλης, το «Café Royal» στη Regent Street του Λονδίνου άνοιξε εκ νέου ως ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων. Το ιστορικό αυτό κτίριο, που κάποτε ήταν το πιο hot μέρος της Ευρώπης έχοντας φιλοξενήσει στο ξενοδοχείο και τα εστιατόριά του όλο το who is who του πλανήτη, σήμερα διατηρεί την παράδοσή του στο καλό φαγητό και εκτός των 5 εστιατορίων που στεγάζονται στο ξενοδοχείο, ένας καλός λόγος για να το επισκεφθείτε είναι και το κέντρο ευεξίας Akasha.


Editor’s tips:


Αν βρεθείτε αυτήν την εβδομάδα στο Λονδίνο, καινούργιο εστιατόριο με θαλασσινά και ψάρι, το Assunta Madre, ανοίγει στο Mayfair.


Στο Cos θα βρείτε μοντέρνα και συνάμα οικονομικά ρούχα για γυναίκες και άντρες.


Επισκεφτείτε το κατάστημα της Shavata Knightsbridge για την καλύτερη περιποίηση φρυδιών που έχετε κάνει ποτέ.


Για φαγητό και ποτό μετά τα μεσάνυχτα το 24/7 είναι από τα πιο ωραία μέρη του Λονδίνου, το οποίο γνωρίζουν μόνοι οι ντόπιοι.


Μία από τις ωραιότερες παμπ με φαγητό είναι η Enterprise στο South Kensington. Κάντε κράτηση και κατόπιν συνεχίστε για ποτό στα υπόλοιπα μπαράκια της περιοχής.


Burger and Lobster


Για ένα διάλειμμα από τα ψώνια σας η καινούργια αλυσίδα εστιατορίων Burger and Lobster θα σας ενθουσιάσει. Το concept είναι απλό. Μπορείτε να παραγγείλετε αστακό ή burger στα 20 ευρώ. Και τα δύο είναι πεντανόστιμα και σερβίρονται με πατάτες και σαλάτα. Το εστιατόριο Burger and Lobster στο Mayfair είναι τις περισσότερες φορές γεμάτο. Μία κράτηση εκ των προτέρων είναι απαραίτητη, διαφορετικά στον τέταρτο όροφο του Harvey Nicks θα βρείτε παράρτημα, όπου μπορείτε να σταματήσετε για ένα γρήγορο σνακ.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...