Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Αναζητούν την Μαντλίν στην Κρήτη

Πληροφορία από τη Europol σήμανε συναγερμό στις ελληνικές Αρχές που ξεκίνησαν έρευνες στο Ηράκλειο.

Ενα ξανθό κοριτσάκι, που εθεάθη πριν από λίγους μήνες σε ξενοδοχείο των Γουβών Ηρακλείου Κρήτης, φέρνει πάλι στο προσκήνιο το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Μακάν πριν από επτά χρόνια στην Πορτογαλία. Ετσι, η ΕΛ.ΑΣ. και η τοπική αστυνομική δύναμη βρίσκονται σε συναγερμό ερευνώντας εξονυχιστικά τη συγκεκριμένη πληροφορία που έφτασε από τη Europol.


Η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία ζήτησε τη διερεύνηση της πληροφορίας με σήμα της προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και έτσι πριν από λίγες ημέρες το σχετικό έγγραφο διαβιβάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Χερσονήσου. Η Europol ζήτησε να διερευνηθεί το οπτικό υλικό από τις κάμερες του συγκεκριμένου ξενοδοχείου προκειμένου να διαπιστωθεί αν διακρίνεται το κοριτσάκι. Δυστυχώς όμως, όπως έγινε γνωστό, δεν κατέστη δυνατή η διερεύνησή του, αφού το ξενοδοχείο δεν έχει κρατήσει το υλικό έπειτα από τόσους μήνες.


Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει ζητηθεί από αστυνομικούς της ευρύτερης περιοχής να ερευνήσουν για στοιχεία που αφορούν την υπόθεση της Μαντλίν, στις περιοχές Χερσονήσου και Μαλίων. Το κοριτσάκι, ηλικίας τριών ετών τότε, εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα που νοίκιαζε η οικογένειά του στο τουριστικό θέρετρο Πράγια ντα Λουζ στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, τον Μάιο του 2007, ενώ οι γονείς του δειπνούσαν σε κοντινό εστιατόριο μαζί με φίλους τους. Η εξαφάνισή της μικρής Βρετανίδας προκάλεσε διεθνή έρευνα και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις, η τύχη της αγνοείται και η πορτογαλική αστυνομία έκλεισε την υπόθεση πριν από περίπου έξι χρόνια.


Τον περασμένο Οκτώβριο η υπόθεση είχε έρθει ξανά στο προσκήνιο, όπως κι εκείνη του Μπεν Νίνταμ, με αφορμή την αποκάλυψη της ιστορίας με τη μικρή Μαρία που είχε βρεθεί σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα. Οι δύο οικογένειες, της Μαντλίν και του Μπεν, που χάθηκε το καλοκαίρι του 1991 στην Κω ενώ ήταν μόλις 21 μηνών, ένιωσαν αισιοδοξία ότι ίσως υπήρχε ελπίδα και για τα δικά τους παιδιά. «Οι ελληνικές Αρχές μάς είπαν ότι οι Τσιγγάνοι δεν αρπάζουν παιδιά, τώρα ξέρουν ότι το κάνουν» είχε πει η μητέρα του αγοριού Κέρι Νίνταμ. Η ίδια είχε αποκαλύψει ότι ένας μάρτυρας είχε πει ότι είχε δει τον Μπεν στον ίδιο καταυλισμό που ζούσε η μικρή Μαρία. Πρόκειται για τον Αντώνη Μπέντζιο, ο οποίος είχε επισκεφτεί τον καταυλισμό αναζητώντας τον δικό του γιο και είδε ένα παιδί που έμοιαζε με τον Μπεν. Σύμφωνα με την οικογένεια Νίνταμ, ο άνδρας έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία, αλλά εκείνη δεν έκανε τίποτα.


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...