Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Περιπλάνηση με πυξίδα τα spots της απόλαυσης

Τα ιδανικά σημεία διαμονής και γεύσης σε ευρωπαϊκές πόλεις με γερές δόσεις κουλτούρας, στιλ και shopping προτάσεις.


Στοκχόλμη, Αθήνα, Παρίσι, Ρώμη, Ελσίνκι, Θεσσαλονίκη. Μια διαδρομή στα καλύτερα της Ευρώπης. Ξενοδοχεία-θεσμοί, μπουτίκ που αξίζει να επισκεφτείτε έστω μία φορά, τέχνη και φυσικά μικρά γαστρονομικά μυστικά ή μέρη όπου μπορείτε να δοκιμάσετε καλό φαγητό σαν πραγματικός ντόπιος.


Ρώμη


Ας ξεκινήσουμε ρομαντικά, με την αιώνια αγαπημένη πόλη των περισσοτέρων Ελλήνων ταξιδιωτών, τη Ρώμη. Μπορεί η πρόσβαση στα υπόλοιπα μέρη του κόσμου να μην είναι και τόσο εύκολη από την Ελλαδίτσα, με λιγοστές πτήσεις και ακριβά αεροπορικά, η Ρώμη όμως είναι ένας προορισμός που αγαπάμε και έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε ανά πάσα στιγμή και οικονομικά.


Σίγουρα στη Ρώμη θα μπορούσε ο καθένας μας να ξοδέψει πολλά χρήματα, όπως άλλωστε παντού στον κόσμο, όμως εδώ μπορείς άνετα να χαρείς το μεγαλοπρεπές μπαρόκ του ιστορικού κέντρου σε ξενοδοχεία όπως το «Majestic» στη Via Veneto, το οποίο διαθέτει κομψά και ευρύχωρα ψηλοτάβανα δωμάτια, κάτι πολύ σημαντικό και δυσεύρετο για το κέντρο της πόλης.


Η διακόσμηση των δωματίων είναι art deco, ενώ το λόμπι και οι σάλες του ξενοδοχείου χαρακτηρίζονται από αρχοντιά που σας μεταφέρει σε άλλες εποχές. Στα συν του ξενοδοχείου είναι και το εστιατόριό του στην υπέροχη terrazza του, απ’ όπου μπορείτε να απολαύσετε μοναδικά πρωινά και βραδινά όταν ο καιρός είναι ήπιος. Νέα μεταγραφή ο σεφ Massimo Riccioli, μετά τη θητεία του στο πεντάστερο «Corinthia Hotel» του Λονδίνου παίρνει τα σκήπτρα από τον Fillipo La Mantia ανανεώνοντας το μενού και δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες.


Η απόλυτη επιλογή διαμονής είναι ωστόσο το «Hotel de Russie».
Οσα χρόνια και αν περάσουν, όσο μικρά και αν είναι τα δωμάτιά του, το «Hotel de Russie» ελκύει τον ομορφότερο κόσμο, διαθέτει έναν πανέμορφο κήπο για apperitivo, το λόμπι του ενδείκνυται για επαγγελματικά ραντεβού και βρίσκεται δύο βήματα από το εστιατόριο Dal Bolognese, όπου θα πάτε για καλό ιταλικό παραδοσιακό φαγητό, τη Chanel, το TAD Concept store και το καταπληκτικό μπαρ με ωραίο κήπο Locarno. Καλύτερο εστιατόριο για ψαρικά το Assunta Madre και για μεσημεριανό αλά ρομάνα το Due Ladroni.


Παρίσι


Στο Παρίσι οι επιλογές για διαμονή είναι πολλές, αλλά αν είναι να το ευχαριστηθείτε, ο προορισμός είναι ένας: «Four Seasons Hotel George V». Ιστορικό κτίριο δίπλα στο Champs Elysee, με άκρως αριστοκρατικούς εσωτερικούς χώρους, ιδανικό για fine dining, εφόσον στεγάζει βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο.


Εκτός ξενοδοχείου θα φάτε στο Saint-Germaine des Prés, στο εστιατόριο της γνωστής σεφ Helene Darroze. Αν ανήκετε στους λάτρεις του εκλεπτυσμένου φαγητού δεν πρέπει να παραλείψετε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας στο εστιατόριο του Παρισιού και να κλείσετε το δείπνο σας με μια υπέροχη ποικιλία από Armagnac του οικογενειακού distillery της σεφ.


 Η Darroze μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Παρισιού και Λονδίνου, όπου θα τη βρείτε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Connaught». Θα βρείτε τα πιο ωραία γλυκά της πόλης στο Patisseries des Reves στο Rue du Bac, αλλά και στο παράρτημα στο St. Germain και θα ψωνίσετε από το L’eclaireur και από το νέο concept store του Karl Lagerfeld.


Στοκχόλμη


Στη Στοκχόλμη προτιμήστε να μείνετε στο «Nobis Hotel», πρώην κατοικία του Walter Hirsh και κάποτε στέγη πολύ γνωστής τράπεζας, όπου διαδραματίστηκε εξαήμερη ληστεία, η οποία έμεινε στην ιστορία με την ονομασία «Stockholm syndrome». Σήμερα το ξενοδοχείο αποτελεί μία από τις πιο φίνες επιλογές για διαμονή με γευστικότατες βόρειες λιχουδιές και πολύ άνετα δωμάτια.


Για έπιπλα και διακοσμητικά πηγαίνετε στο Design Torget, όπου θα βρείτε σειρά από ταλαντούχους ανερχόμενους interior designers σε μαγαζιά διασκορπισμένα σε όλη την πόλη. Πρέπει οπωσδήποτε να δείτε την περιοχή Skeppsholmen’s island, που είναι ίσως η πιο όμορφη και πράσινη ζώνη της πόλης. Επισκεφτείτε το Μουσείο Αρχιτεκτονικής όπου στεγάζονται πολύ ενδιαφέρουσες σύγχρονες εκθέσεις.


Ελσίνκι


Τελικός σταθμός το Ελσίνκι, πρωτεύουσα της Φινλανδίας, με πληθώρα από πάρκα και λίμνες, ιδανικός προορισμός την άνοιξη, ούτως ώστε να έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τα υπαίθρια καφέ και εστιατόρια. Πολύ ωραίο street food αλλά και πολλά θαλασσινά. Τι και αν είναι λιμνήσια, θα τα ευχαριστηθείτε εξίσου. Επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Design District όπου θα βρείτε πάνω από εκατό μαγαζιά αφιερωμένα στις τέχνες, όπως και πολλά  bars, εστιατόρια, pubs, καθώς είναι αγαπημένος προορισμός της νεολαίας.


Ψωνίστε στο IVANA Helsinki, τη μοναδική μάρκα σκανδιναβικών ενδυμάτων που έχει περπατήσει στις παριζιάνικες πασαρέλες.


Μη φύγετε προτού επισκεφτείτε το μουσείο KIASMA, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά όλων των διανοούμενων fashionistas της πόλης. Συνεχόμενες εκθέσεις, workshops, θεματικές βραδιές και άλλα πολλά προσελκύουν όλο τον κόσμο της τέχνης. Θα βρείτε και πολυσύχναστο το ομώνυμο καφέ στην είσοδο του μουσείου.


Editor’s Tips:


Αν βρεθείτε στην πηγή, τότε ρίξτε μια ματιά στην πιο γνωστή φινλανδική μάρκα στον κόσμο trademark τις μαργαρίτες για είδη σπιτιού τη Marimekko. Από λουλουδάτα ποτήρια έως χαρούμενες ποδιές μαγειρέματος.


Στην Αθήνα, περάστε μια βόλτα από το νέο πενταώροφο κατάστημα της APIVITA, όπου θα βρείτε το πρώτο «πράσινο» κομμωτήριο της πόλης και χώρο όπου μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας καλλυντικά.


Στη Θεσσαλονίκη, αν έχετε αδυναμία στα γαλακτοκομικά, το Mia Feta βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι καφέ, μπαρ, γαλακτοπωλείο και παντοπωλείο ταυτόχρονα. Μία από τις πιο original επιλογές στην πόλη.



Επισκεφτείτε το www.lenasblackbook.com για ταξιδιωτικά και γαστρονομικά διεθνή νέα, αλλά και tips στις νέες τάσεις της μόδας


Στάση σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη


Από την περιπλάνησή σας δεν θα μπορούσαν να λείπουν η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα. Με την πρώτη να είναι ίσως είναι η πρώτη φορά που θυμίζει Ευρώπη. Το κέντρο της σφύζει από ζωή, με νέες προτάσεις για φαγητό και ποτό, όπως και αρκετές μπουτίκ μόδας. Ιδανική επιλογή το «Hyatt Regency Thessaloniki». Ναι, μπορεί να μη βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, αλλά αυτήν τη στιγμή είναι ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η συμπρωτεύουσα όσον αφορά στο hospitality. Διαθέτει πολύ καλά εκπαιδευμένο προσωπικό, δύο γήπεδα τένις, ένα squash, jogger’s path, εσωτερική και εξωτερική πισίνα και άλλα πολλά που θα σας εκπλήξουν. Το βράδυ μπορείτε να πάτε στο Local, στη Vineria, στο Canteen.


Επόμενη στάση, η Αθήνα. Νέο ξενοδοχείο στην καρδιά της πόλης, διακοσμημένο με εντυπωσιακά έργα τέχνης, το «Grecotel Palas Athena», βρίσκεται στην πλατεία Κοτζιά και αποτελεί μια πολύ φρέσκια πρόταση με graffiti στους τοίχους των δωματίων και πολύχρωμα kartel διακοσμητικά. Υπάρχει special opening rate στα 108 ευρώ τη βραδιά.


Για φαγητό επισκεφθείτε το Funky Gourmet στον Κεραμεικό που μόλις πριν από λίγες ημέρες πήρε δεύτερο αστέρι Michelin, τη Βασίλενα, όπου θα φάτε και θα πιείτε σε πολύ καλές τιμές και το Food and Wine by Olivier Campanha, όπου θα γευτείτε μοντέρνο γαλλικό φαγητό στην περιοχή του Κολωνακίου. Ψωνίστε στο FREE SHOP σε Κολωνάκι και Ψυχικό, όπου θα βρείτε Balenciaga αλλά και πολύ ωραία άλλα brands και στο Zadig &Voltaire στη Βουκουρεστίου.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...