Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Virtual «Καλντέρα» στη… Σιγκαπούρη!

Ενας ασιατικός κατασκευαστικός κολοσσός σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα υπερπολυτελές συγκρότημα κατοικιών, που θα έχει την ονομασία «The Santorini».


Η φήμη που συνοδεύει την ακαταμάχητη γοητεία της Σαντορίνης έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, βρίσκεται μονίμως στο top 10 των επιλογών ταξιδιωτικών δικτύων και παγκόσμιων δημοσκοπήσεων, ενώ τα εκατομμύρια των τουριστών που την έχουν επισκεφτεί έχουν μαγευτεί από τις αξεπέραστες ομορφιές της. Γι αυτό ακριβώς αρχίζουν να την… αντιγράφουν!


Το εν λόγω ελληνικό νησί των Κυκλάδων, που φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως προσελκύοντας την αφρόκρεμα του διεθνούς τζετ σετ, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ασιατικό κατασκευαστικό κολοσσό MCC Land, ο οποίος σκοπεύει να δημιουργήσει ένα υπερπολυτελές συγκρότημα κατοικιών στη Σιγκαπούρη με το όνομα «The Santorini»!


Εμπνευσμένοι από την εντυπωσιακή Καλντέρα, που «αγκαλιάζει» στοργικά τα ηφαιστειακά νησάκια της Παλαιάς και Νέας Καμένης προσφέροντας μοναδική θέα στο ξακουστό ηλιοβασίλεμα, οι μηχανικοί της ασιατικής εταιρίας είναι έτοιμοι να ανοικοδομήσουν ένα σύγχρονης και επιβλητικής αισθητικής κτιριακό συγκρότημα 595 κατοικιών, που θα αποτελείται από οκτώ πύργους 15 ορόφων, με εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα, αλλά και μία τεράστιων διαστάσεων πισίνα (η οποία ωστόσο θα ξεφεύγει από την κυκλαδίτικη κλασική ομορφιά, αφού θα είναι περιτριγυρισμένη από κατάφυτους κήπους και πανύψηλους φοίνικες).


Σύμφωνα με την κατασκευαστική εταιρία, το «The Santorini» θα κατασκευαστεί σε έκταση συνολικού εμβαδού 17.102 τ.μ., που βρίσκεται σε ένα ήσυχο παραλιακό προάστιο της Σιγκαπούρης και θα περιλαμβάνει πλήθος βοηθητικών χώρων και πάρκινγκ δυο επιπέδων. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποκτήσουν το διαμέρισμα της επιλογής τους υπενοικιάζοντάς το για τα επόμενα 99 χρόνια.


Η ασιατική κατασκευαστική εταιρία που έχει αναλάβει την κατασκευή του «The Santorini» δραστηριοποιείται στη Σιγκαπούρη περισσότερα από 14 χρόνια και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην οικοδόμηση σύγχρονων και πολυτελών κατοικιών στα προάστια της πόλης, αφού έχει οικοδομήσει κτίρια και ξενοδοχεία-ορόσημα, όπως τα «The Canopy», «The Nautical» και «Canberra Residences». Πρώτη φορά, ωστόσο, δηλώνει πως επηρεάστηκε τόσο από κάποια συγκεκριμένη γωνιά της γης, τονίζοντας ότι η Σαντορίνη είναι -αδιαμφισβήτητα- ένα από τα πιο όμορφα νησιά του κόσμου, ένας τόπος γεμάτος μοναδικές εικόνες και ασυναγώνιστα τοπία που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από καρτ-ποστάλ. Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή εννέα διαφορετικού τύπου κατοικιών, από μικρότερες (περίπου 50 τ.μ., ενός υπνοδωματίου) έως μεγαλύτερες πέντε υπνοδωματίων (128 τ.μ.). Η διακόσμηση είναι μοντέρνα, με minimal αισθητικής έπιπλα και με το μεγαλύτερου ατού τις τεράστιες τζαμαρίες τους, που χαρίζουν άπλετο φυσικό φως και φυσικά μαγευτική θέα στο απέραντο γαλάζιο.


Εννοείται ότι το «Santorini project» απέχει πολύ από την αληθινή και ειδυλλιακή Σαντορίνη, αφού ενώ διαφημίζεται ως σχέδιο «που μιμείται την ελληνική αρχιτεκτονική και τα άσπρα κτίρια με τις “ρέουσες” καμπυλώδεις γραμμές», στην πραγματικότητα δεν είναι παρά υπερσύγχρονοι ψηλοί πύργοι, όπως αυτοί που δημιουργούνται συνήθως στην εποχή μας για να στεγάσουν πολυτελή ξενοδοχεία σε χώρες σαν τη Σιγκαπούρη. Κάτι που σίγουρα θα κάνει σκεπτικιστές τους επενδυτές, μια και η εταιρία βρίσκεται τώρα στο στάδιο αναζήτησής τους.


Από την άλλη, είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό να χρησιμοποιείται το όνομα του πιο διάσημου νησιού της Ελλάδας σε ένα τεράστιο συγκρότημα στην άλλη άκρη του πλανήτη, αφού εύκολα μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση σε όσους δεν έχουν ποτέ επισκεφθεί την πραγματική Σαντορίνη. Είναι μάλιστα ενδεικτικό το γεγονός ότι πολλές ασιατικές ή αμερικανικές διαδικτυακές σελίδες ήδη την είδηση για το project (που εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα) συνοδεύουν φωτογραφίες από το ελληνικό νησί, αντί για φωτογραφίες από το κακέκτυπό του!


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...