Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

«Φαρμακείο» βουντού με… άρωμα Chanel

Ζουμ με τον φακό του Κ. Σαββίδη στην «Αγορά των φετιχιστών» με τα «καλούδια» από κρανία μαϊμούς μέχρι αποξηραμένους χαμαιλέοντες.

Θεραπείες για εγκαύματα με δέρμα βόα σφιγκτήρα και ερωτικά φίλτρα από Chanel No 5 και σκόνη αποξηραμένου χαμαιλέοντα. Αυτά είναι μερικά από τα «καλούδια» που μπορεί να βρει κανείς στη «Marche des Feticheurs», στην πρωτεύουσα Λομέ της Δημοκρατίας του Τόγκο, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο «φαρμακείο» για βουντού σε όλον τον κόσμο!


Την «Αγορά των φετιχιστών» επισκέφτηκε με τη φωτογραφική του μηχανή ο κυπριακής καταγωγής φωτογράφος Κωνσταντίνος Σαββίδης και κατέγραψε τα προϊόντα που διατίθενται εκεί. Από απολιθωμένα κρανία μαϊμούς και αντιλόπης μέχρι νεκρά πουλιά και καφάσια με μωρά κροκοδείλους, κάθε πιστός του γκουρού μπορεί να βρει ό,τι χρειάζεται για τα λιγότερο ή περισσότερο σκοτεινά τελετουργικά του.


«Τα κεφάλια των μαϊμούδων είναι τα αγαπημένα των φοιτητών, όταν έρχεται η ώρα της εξεταστικής τους» εξηγεί ο Κωνσταντίνος Σαββίδης που μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην Κύπρο και στις ΗΠΑ. «Είναι το διεγερτικό που προτείνει το βουντού για να έχουν καλύτερες επιδόσεις» εξηγεί.


Τα περισσότερα ζώα χρησιμοποιούνται ενώ είναι θανατωμένα για τα διάφορα τελετουργικά της μυστηριώδους αυτής θρησκείας. Από τις εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα είναι τα γεράκια. «Τα γεράκια δεν θυσιάζονται» εξηγεί ο φωτογράφος και προσθέτει: «Κάποιος που έχει καταληφθεί από κάποιο κακό πνεύμα αγοράζει το γεράκι, το πηγαίνει σ’ έναν ιερέα βουντού και εκείνος, αφού μεταφέρει το κακό πνεύμα στο πουλί, το αφήνει να πετάξει μακριά».


Σε ό,τι αφορά πάντως τα μάγια για τον έρωτα, οι κάτοικοι του Τόγκο, που κάποτε ήταν γαλλική αποικία, έχουν εξευρωπαΐσει τη συνταγή και μάλιστα κυριολεκτικά με γαλλική εσάνς! «Αν στουμπίσεις αποξηραμένο χαμαιλέοντα μέχρι να γίνει σκόνη, αναμείξεις με άρωμα Chanel No 5 και το ψεκάσεις το μίγμα πάνω σου, θα ελκύσεις μ’ έναν μαγικό τρόπο αυτόν που επιθυμείς» εξηγεί ο Σαββίδης.


Η «Αγορά των φετιχιστών» λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον σαράντα χρόνια, ενώ οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι η παράδοση της πώλησης πρώτων υλών για βουντού κρατάει εδώ κι έναν αιώνα στην περιοχή. Ειδικά οι θεραπείες που σχετίζονται με τη θρησκεία ήταν πάντα πολύ δημοφιλείς και οι πελάτες μπορεί να πληρώσουν ακόμα και 240 ευρώ για το αποξηραμένο κεφάλι μιας ύαινας ή 95 ευρώ για ένα βραχιόλι από οστά ουράς ελέφαντα, που προστατεύει από τη μαύρη μαγεία.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...