Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Emirates για καριέρα

Πώς το όνειρο δεκάδων Ελληνόπουλων μπορεί να γίνει πραγματικότητα στον παράδεισο της ξενιτιάς.


Ανθρωποι που ούτε τους είχε περάσει από το μυαλό να φύγουν από την Ελλάδα, με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης συνωστίζονται στην ουρά για μια θέση στον «εργασιακό ήλιο» της ξενιτιάς. Αυτό συνέβη και το περασμένο Σάββατο σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Πλάκα, όπου εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρίας Emirates των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων διοργάνωσαν για ακόμη μία φορά «ημέρα καριέρας».


Η προσφορά της εταιρίας, η οποία αναζητεί συνολικά 3.800 αεροσυνοδούς, φαντάζει πολύ δελεαστική: τριετές συμβόλαιο με δυνατότητα επέκτασης στη λήξη του, βασικός μισθός 1.870 ευρώ τον μήνα «καθαρά», δωρεάν διαμονή σε σπίτι στο Ντουμπάι με όλους τους λογαριασμούς πληρωμένους, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκπτώσεις στις μετακινήσεις. Τα υποψήφια νέα μέλη της Emirates θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους, να είναι απόφοιτοι λυκείου, να γνωρίσουν άπταιστα αγγλικά και να μην έχουν εμφανή τατουάζ.


Ανάμεσα στους περίπου 180 νέους και νέες που βρέθηκαν ήταν και η 25χρονη Κατερίνα Οικονομάκη, που κρατούσε σφιχτά το βιογραφικό της ενώ περίμενε υπομονετικά στην ουρά, με την ελπίδα να βγουν αληθινά τα όνειρά της για καριέρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αν και σπούδασε διαφημίστρια, η οικονομική ύφεση την έκανε να δει και το επάγγελμα της αεροσυνοδού ως πιθανή διέξοδο από το τούνελ της ανεργίας. «Εάν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, θα έμενα στην Ελλάδα και ούτε που θα σκεφτόμουν να αφήσω την οικογένειά μου. Δεν μπορώ να βρω δουλειά στο αντικείμενο που έχω σπουδάσει και δυστυχώς βλέπω την κατάσταση να χειροτερεύει» μας λέει.


Την περασμένη Παρασκευή οι υποψήφιοι ενημερώθηκαν για το προφίλ της εταιρίας, ενώ την ίδια ημέρα ειδοποιήθηκαν από τους υπευθύνους για το αν πέρασαν στη δεύτερη φάση. Οσοι τα κατάφεραν, επισκέφτηκαν ξανά το Σάββατο το ξενοδοχείο για συνέντευξη με στελέχη της Emirates. Οσοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία και αυτό το στάδιο αναμένεται σύντομα να λάβουν ηλεκτρονικό μήνυμα για την τελική συνέντευξη, που θα τους ανοίξει τον δρόμο για την υπογραφή του συμβολαίου.


«Το πιο σημαντικό δέλεαρ είναι αναμφισβήτητα τα χρήματα» τονίζει ο 23χρονος Κωνσταντίνος Λαμπράκης, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο οποίος θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του κάνοντας αίτηση για τη θέση «πλήρωμα καμπίνας».


Οι «μηδαμινές», όπως είπε η 26χρονη Αννα – Μαρία Κορλού, προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης στον τομέα των σπουδών της, ήταν η αιτία που την οδήγησε στην κατάθεση βιογραφικού. «Σπουδάζω Ιστορία-Αρχαιολογία και δεν έχω ελπίδες να βρω δουλειά στο αντικείμενό μου. Μιλάω τέσσερις ξένες γλώσσες, αγαπάω τα ταξίδια και δεν έχω πρόβλημα να μεταναστεύσω, αν είναι να έχω μία καλύτερη ποιότητα ζωής στο Ντουμπάι».


Η εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων


Η εταιρία Emirates ιδρύθηκε το 1985 και πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες, με 16.000 άτομα ιπτάμενο προσωπικό και περισσότερες από 400 βραβεύσεις στο «παλμαρέ» της. Πλέον πραγματοποιεί σχεδόν 3.200 πτήσεις την εβδομάδα προς 135 προορισμούς σε 76 χώρες. Επίσης, αποτελεί τον μεγαλύτερο διαχειριστή αεροσκαφών τύπου Α380 της Airbus και της Boeing 777, με παραγγελίες για επιπλέον 53 και 64 αεροσκάφη από τον κάθε τύπο, αντίστοιχα. Το όνομά της Emirates έχει συνδεθεί με την τουριστική «άνθηση» που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια το Ντουμπάι. Η εταιρία αναζητεί 3.800 αεροσυνοδούς, ενώ δεν ήταν η πρώτη φορά που στελέχη της βρέθηκαν στην Αθήνα διοργανώνοντας «ημέρα καριέρας».


Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...