Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Ολομέτωπη επίθεση Ερντογάν με ορδές πληρωμένων αλλοδαπών

Εδώ και πέντε ημέρες η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια ολομέτωπη πολεμικού χαρακτήρα επίθεση από την Τουρκία, που εκδηλώνεται συστηματικά σε ολόκληρο το εύρος της εθνικής περιμέτρου.

Στον Εβρο συνωστίζονται χιλιάδες επίδοξοι εισβολείς, μέλη του ISIS και πρώην έγκλειστοι των τουρκικών φυλακών, οι οποίοι, με τη βοήθεια της τουρκικής στρατοχωροφυλακής η οποία τους ενισχύει με χημικά και δακρυγόνα που εκτοξεύουν εναντίον των Ελλήνων αστυνομικών επιτίθενται κατά κύματα πάνω στον φράχτη και αναζητούν περάσματα με στόχο να παραβιάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Την ίδια ώρα, στο Ανατολικό Αιγαίο λέμβοι γεμάτες αλλοδαπούς επιχειρούν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με τη συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, ασκώντας μια συμμετρική πίεση που αποσκοπεί, όπως καθίσταται πλέον φανερό, στην πλήρη αποσταθεροποίηση της χώρας.

Είναι πρόδηλο ότι αυτό που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας το τελευταίο διάστημα δεν αφορά μερικές χιλιάδες μετανάστες που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Ούτε, βεβαίως, το θέμα σχετίζεται με μερικές εκατοντάδες γυναικόπαιδα που χρησιμοποιούνται «εργαλειακά» από τον τυχοδιώκτη Ερντογάν σαν όχημα ενός ψευδεπίγραφου και παραπλανητικού ανθρωπισμού χωρίς αντίκρισμα.

Η Ελλάδα δέχεται χωρίς περιστροφές μια ευθεία και απροκάλυπτη πολεμική απειλή από το ισλαμοφασιστικό καθεστώς Ερντογάν, το οποίο επιχειρεί να πνίξει τη Θράκη και τα ελληνικά νησιά, ενθαρρύνοντας συνθήκες μαζικής εισβολής με σκοπό να βυθίσει την Ελλάδα στη δίνη ανεξέλεγκτων καταστάσεων και να πλήξει ανεπανόρθωτα την εθνική κυριαρχία.

Είναι συγκλονιστικό, την ίδια στιγμή, ότι απέναντι σε αυτή την ιταμή πρόκληση εγείρεται ένα στιβαρό και πρωτόγνωρο κύμα εθνικής αλληλεγγύης και διατρανώνεται από όλες τις γωνιές της χώρας, αλλά και των ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού, το μήνυμα ότι η τουρκική απειλή θα τσακιστεί πάνω στη θέληση και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων.

Με υψηλό και ακμαίο εθνικό φρόνημα που σιγόκαιγε κάτω από τις στάχτες των Μνημονίων, οι Ελληνες, ενωμένοι πάνω από κομματικές γραμμές στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, υπογραμμίζουν την απόφασή τους να υπερασπιστούν τις πατρογονικές εστίες, ορθώνοντας ένα άκαμπτο αμυντικό τείχος απέναντι στην ύπουλη και άνανδρη επίθεση της Τουρκίας.

Από κάθε γωνιά

Η εμετική στάση των Ευρωπαίων -κατ΄ όνομα- εταίρων, οι οποίοι, όπως και οι ΗΠΑ -παρά τις γενναιόδωρες στρατιωτικές διευκολύνσεις που έχει παραχωρήσει η Ελλάδα- ουσιαστικά συμπαραστέκονται στον Ερντογάν για την αποτυχία του στο μέτωπο της Συρίας, αντί να πτοεί τους Ελληνες πολίτες ενισχύει το πείσμα τους και συνεγείρει τις ψυχές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η τουρκική απειλή στον Εβρο αναπτύχθηκε αυθόρμητα ένα δίκτυο εθελοντικής προσφοράς από απλούς ανθρώπους και από κάθε γωνιά της Ελλάδας – από τους κατοίκους του Εβρου που αντιμετωπίζουν ψύχραιμα την κατάσταση μέχρι την Κρήτη.

Δήμοι και κοινότητες των Ελλήνων, ξεπερνώντας ακόμη μία φορά την αμήχανη πολιτική τάξη της χώρας, συγκεντρώνουν μαζικά τρόφιμα τα οποία στέλλονται στους στρατιωτικούς, στους αστυνομικούς, στους συνοροφύλακες και όλους όσοι βρίσκονται για πέμπτη μέρα σε επιφυλακή στην πρώτη γραμμή της εθνικής περιμέτρου.

Το συλλογικό αίσθημα συνόψισε εύστοχα ο κοινοτάρχης των πολιορκούμενων Καστανιών Σταύρος Τζιαμαλίδης, ο οποίος υπογράμμισε λακωνικά: «Είμαστε εδώ! Παραμένουμε ήρεμοι και ψύχραιμοι. Και θα σταθούμε στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας σε ό,τι μας ζητηθεί».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...