Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Η πρόταση στη σύζυγο του Γιώργου Βασιλείου, Λία, από τον συγγραφέα Ντίνο Κουμπάτη για τη βιογραφία του ηθοποιού

«Αυτό το βιβλίο θα είναι παρακαταθήκη για τα εγγονάκια μας που δεν πρόλαβε να τα χαρεί. Να ξέρουν ποιος ήταν ο παππούς τους».

pasxa 1

Με αυτή τη φράση η Λία Βασιλείου, σύζυγος του αείμνηστου πρωταγωνιστή Γιώργου Βασιλείου, υποδέχτηκε την πρόταση του βραβευμένου συγγραφέα Ντίνου Κουμπάτη να μεταφέρει τα έργα και τις ημέρες του τηλεοπτικού «ταξίαρχου Θεοχάρη» από τη σειρά «Καλημέρα Ζωή» στις σελίδες ενός βιβλίου. Πρόκειται επί της ουσίας για τη βιογραφία του αλησμόνητου ηθοποιού που αγάπησαν χιλιάδες Ελληνες, η οποία θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2020 από γνωστό εκδοτικό οίκο.

ταξίαρχος θεοχάρης

Στις σελίδες του εν λόγω συγγραφικού εγχειρήματος θα γίνεται εκτενής αναφορά στη ζωή και την καριέρα του Γιώργου Βασιλείου, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και το τέλος της ζωής του, μέσα από διηγήσεις του ίδιου στη σύζυγό του, Λία. Φυσικά, δεν θα λείπει και το πλούσιο ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό από την πορεία του στη ζωή και την τέχνη.

«Ο Γιώργος υπήρξε φίλος και συνεργάτης από παλιά. Το ήθος του με ενέπνευσε να προτείνω στην πολυαγαπημένη του σύζυγο να μεταφέρουμε τη ζωή του σε βιβλίο. Πρέπει όλοι να θυμούνται πως αυτός ο άνθρωπος άφησε πίσω του ένα όνομα, που είναι συνδεδεμένο με τη λέξη ήθος» δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα, ο συγγραφέας Ντίνος Κουμπάτης, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια βραβεύτηκε στη Βαλένθια για το συνολικό συγγραφικό του έργο.

unnamed 1

Καλλιτέχνες

Με τη σειρά της η σύζυγος του αείμνηστου ηθοποιού, Λία, μας αποκάλυψε ότι πολλοί καλλιτέχνες, φίλοι και συνεργάτες του Γιώργου Βασιλείου, θα μιλήσουν για εκείνον μέσα στο βιβλίο, ανάμεσά τους η Καίτη Γκρέυ, ο Γιώργος Βουτσίνος, τα παιδιά του Νίκου Φώσκολου, καθώς και πολλοί άλλοι που τον έζησαν από κοντά!

Παρότι ο Γιώργος Βασιλείου από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 ακόμη συμμετείχε σε δεκάδες δουλειές τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, έμελλε τελικά να μείνει χαραγμένος στη μνήμη όλων ως ο «ταξίαρχος Θεοχάρης» από τον ρόλο που του έδωσε ο Νίκος Φώσκολος στην καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ζωή». Την άνοιξη του 2016 η είδηση ότι ο ηθοποιός έπασχε από καρκίνο συντάραξε το πανελλήνιο.

βασιλειου 1

Ο ίδιος με περίσσιο θάρρος προσπάθησε να δώσει δύναμη στους δικούς του ανθρώπους, αν και ήξερε πως από τη μάχη αυτή δεν γινόταν να βγει νικητής. Τελικά, ο Γιώργος Βασιλείου έφυγε από τη ζωή στις 2 Νοεμβρίου 2016, με πλήθος κόσμου να τον συνοδεύει στην τελευταία του κατοικία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...