Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ασθενείς με κορονοϊό έκαναν του κεφαλιού τους

Τα επτά νέα κρούσματα, που προστέθηκαν χθες το μεσημέρι στη λίστα του κορονοϊού, ανέβασαν τον συνολικό αριθμό στα 73, κάτι που οδήγησε στη λήψη νέων, αυστηρότερων μέτρων.

Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, από την ιχνηλάτηση των χθεσινών κρουσμάτων προέκυψε ότι και τα επτά είναι επαφές και άτομα των προηγούμενων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε Ηλεία, Αχαΐα και Αττική.

Όπως αποδείχθηκε, δηλαδή, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το υπουργείο Υγείας, κανένα δεν αποτελεί κρούσμα που προήλθε από άγνωστη πηγή μετάδοσης του ιού. Αυτό που τονίζεται σε κάθε περίπτωση είναι η υπευθυνότητα που πρέπει να επιδεικνύουν όσοι υποψιάζονται ότι έχουν νοσήσει, προκειμένου να μη διασπείρεται ο ιός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», σε τρεις περιπτώσεις άτομα που βρίσκονται στη λίστα και επιβεβαιώθηκε ότι έχουν κολλήσει τον ιό κυκλοφορούσαν επί μέρες σαν να μην τρέχει τίποτα και είναι άγνωστο για την ώρα αν έχουν μεταδώσει την ασθένεια σε άλλους, και κυρίως σε πόσους!

Υπάρχει περιστατικό στη Στερεά Ελλάδα, όπου ασθενής που κόλλησε τον κορονοϊό στο ταξίδι στους Αγίους Τόπους επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του και συνέχισε την καθημερινότητά του. Μάλιστα, το συγκεκριμένο άτομο είναι καντηλανάφτης στην ενορία της πατρίδας του και επί δέκα μέρες ερχόταν σε επαφή με τους πιστούς στην εκκλησία! Ο συγκεκριμένος ασθενής είχε πυκνές συναναστροφές σε καφενεία της περιοχής του, περιγράφοντας πώς πέρασε στην εκδρομή του.

Τους εξέθεσε σε κίνδυνο

Το πιο ανατριχιαστικό, όμως, είναι ότι ζει με τη μητέρα και την αδελφή του, οι οποίες εργάζονται φροντίζοντας ηλικιωμένους, κάτι που τους εξέθεσε σε μεγάλο κίνδυνο! Μάλιστα, πήγε με το… ζόρι στο Κέντρο Υγείας για να κάνει εξετάσεις, διαγνώστηκε και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς ο ίδιος δεν ήθελε!

Επίσης, άλλος που είχε τεθεί σε καραντίνα από την περιοχή της Πελοποννήσου είχε ανοίξει τον φούρνο του την Καθαρά Δευτέρα και πούλαγε λαγάνες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και περίπτωση ηλικιωμένου σε κοντινή περιοχή ο οποίος κυκλοφορούσε σαν… κύριος στην πόλη του λέγοντας: «Μη με πλησιάζετε, έχω κορονοϊό»!

Κλείνουν σχολεία και ΚΑΠΗ, αναστέλλονται οι συνεδριάσεις

Αυστηρότερα γίνονται τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, αφού τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά. Σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε να παραταθούν τα υφιστάμενα μέτρα και να επεκταθεί η αναστολή λειτουργίας για τέσσερις εβδομάδες, πέρα από τα σχολεία και στα ΚΑΠΗ της χώρας.

Αναφορικά με τα σχολεία, ισχύουν οι υφιστάμενες απαγορεύσεις, ενώ με την επιβεβαίωση νέων κρουσμάτων θα λαμβάνονται νέες αποφάσεις κατά περίπτωση. Επίσης αποφασίστηκε η αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών και στο εσωτερικό για δύο εβδομάδες, ενώ ίσχυε ήδη απαγόρευση για το εξωτερικό.

Οικονομικά μέτρα

Παράλληλα, αναστέλλεται από σήμερα οποιαδήποτε συνεδριακή εκδήλωση στην επικράτεια για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών επρόκειτο σήμερα να ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως τόνισε ο τελευταίος, η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, ενώ ανέφερε ότι ο ιός εξακολουθεί να μεταδίδεται ταχύτατα, καθώς ήδη έχει ανιχνευτεί σε πάνω από 100 χώρες με 106.000 κρούσματα.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...