Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Πανελλαδικές εξετάσεις Ιούλιο ή Σεπτέμβριο μελετά το υπουργείο Παιδείας

Τα σενάρια σχετικά με τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων αρχίζει να μελετά το υπουργείο Παιδείας, τη στιγμή που τα σχολεία έχουν κλείσει και υπάρχει το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 14 ημερών που είχε αρχικά οριστεί. Σύμφωνα με αυτά, οι εξετάσεις θα γίνουν είτε Ιούλιο είτε Σεπτέμβριο.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είπε ότι το πρώτο σενάριο σχετικά με τις πανελλαδικές είναι να γίνουν τον Ιούλιο, στην περίπτωση που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για δύο ή τρεις εβδομάδες, και το δεύτερο να μετατεθούν για τον Σεπτέμβριο, αν το χρονικό διάστημα ξεπεράσει τις τρεις εβδομάδες.

Όπως τόνισε, η πρώτη περίπτωση μπορεί να επιτευχθεί με μείωση διδακτικών ωρών και ακυρώσεις περιπάτων. Για τη δεύτερη περίπτωση προκύπτουν ζητήματα, καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν θέλει σε καμία περίπτωση να διαταραχθεί η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Πρόθεσή μας είναι να μειώσουμε όσο γίνεται την αναστάτωση των μαθητών» τόνισε η κυρία Κεραμέως σχετικά με το ζήτημα των πανελλαδικών, προσθέτοντας πως «η επιδίωξη είναι να μεταφερθούν, να γίνει όσο πιο κοντά στην κανονική ημερομηνία έναρξης, ούτως ώστε η αναστάτωση να είναι η μικρότερη δυνατή για τους μαθητές».

Την ίδια στιγμή, η ΕΛΜΕ Αχαΐας ζητά από το υπουργείο Παιδείας τη μείωση της εξεταστέας ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων και την αναστολή των εξετάσεων στις υπόλοιπες τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου. Σε σχετική ανακοίνωσή της ζητά από το υπουργείο να σταθεί δίπλα στα παιδιά και στις οικογένειές τους με μέτρα ανακούφισης, όπως είναι η κατάργηση των πάσης φύσεως ενδοσχολικών εξετάσεων σε όλους τους τύπους σχολείων, η μείωση της εξεταστέας ύλης και ο συγκεκριμένος χρονικός προσδιορισμός των πανελλαδικών εξετάσεων.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί της Αχαΐας σχολιάζουν και τη διδασκαλία εξ αποστάσεως, αναφέροντας πως το υπουργείο αγνοεί επιδεικτικά «ότι ένα ποσοστό των οικογενειών δεν έχει υπολογιστή και σύνδεση στο διαδίκτυο και επομένως οι μαθητές αυτών των οικογενειών δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν» και επίσης ότι «γνωρίζει την κακή ποιότητα του ηλεκτρονικού εξοπλισμού στα σχολεία και αγνοεί ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται στα σπίτια τους».

Στο «μέτωπο» των ΑΕΙ, τη βεβαιότητα ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο στα πανεπιστήμια εξέφρασε ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, ο οποίος υπέγραψε εγκύκλιο που αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας. Ετσι, τα ΑΕΙ μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες για την εκπαίδευση εξ αποστάσεως στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, καθώς τα περισσότερα από αυτά διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα και τον εξοπλισμό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...