Τι είπε στον εισαγγελέα ο αστυνομικός που εκτέλεσε εν ψυχρώ την εν διαστάσει σύζυγό του και μια φίλη της

Στο «θολωμένο» του μυαλό, επειδή δεν άντεχε να μη συναντά τα παιδιά του, απέδωσε ο 35χρονος υπαρχιφύλακας της Τροχαίας Γιώργος Λιανός την εν ψυχρώ δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του Πολυξένης Μπέδρου και της φίλης της Σοφίας Σαββίδου, που άφησαν πίσω τους ορφανά τρία ανήλικα μετά την ενέδρα θανάτου που τους έστησε το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το σούπερ μάρκετ στο οποίο εργάζονταν στην Κάτω Κηφισιά.

Από τη Νάντια Αλεξίου

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και οπλοχρησία και παραπέμφθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί. Στην προανακριτική απολογία του στους αστυνομικούς της Δίωξης Ανθρωποκτονιών ο 35χρονος περιέγραψε τι τον έκανε να σκορπίσει τον θάνατο.

«Είχε δημιουργήσει παρέες, έκανε τη ζωή της. Πήρε τα παιδιά μου, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι ηλικίας 8 και 5 ετών, τα πήγε στους γονείς της στη Θήβα, τα άφησε και αυτή έκανε τη ζωή της. Οπότε της έκανα κρούσεις να δω τα παιδιά ή να τα πάρω για λίγο ήταν πάντα αρνητική. Πήρα την απόφαση ότι δεν μπορούσα να αντέχω να μη βλέπω τα παιδιά μου» παραδέχτηκε ο καθ’ ομολογίαν δράστης. Μάλιστα, ισχυρίζεται για τη φίλη της τέως συζύγου του και μητέρα ενός 5χρονου παιδιού ότι «της έβαζε λόγια και την επηρέαζε»

Σύμφωνα με όσα φέρεται ότι υποστηρίζει ο υπαρχιφύλακας, το οικογενειακό του αδιέξοδο τον φόρτισε ψυχολογικά και του προκάλεσε σύγχυση, σε συνδυασμό με τις ευθύνες που ένιωθε.

Ο 35χρονος έφτασε στις 18.30 το απόγευμα της Τετάρτης στο σούπερ μάρκετ του θανάτου στη συμβολή των οδών Αχαρνών 80 και 1ης Μαΐου, στην Κάτω Κηφισιά και αναζητούσε την πρώην σύζυγό του. Ήταν γνωστός στους συναδέλφους της Πολυξένης Μπέρδου, καθώς πήγαινε τακτικά στον χώρο εργασίας της και δημιουργούσε προβλήματα, κάνοντας προσπάθειες για επανασύνδεση με την άτυχη γυναίκα που τον είχε διώξει από κοντά της.

Όπως περιέγραψε, έφτασε με το τζιπ του έξω από το σούπερ μάρκετ και, μόλις εντόπισε τις δύο γυναίκες, άνοιξε την πόρτα και τις γάζωσε με 10 σφαίρες από το πιστόλι των 9mm που κατείχε.

Ο 35χρονος υπαρχιφύλακας είχε εισαχθεί στην ΕΛ.ΑΣ. το 2007 και υπηρετούσε σε τμήμα Τροχαίας της Βορειοανατολικής Αττικής, χωρίς να έχει απασχολήσει υπηρεσιακά για οτιδήποτε, ενώ και στα ψυχομετρικά τεστ στα οποία είχε υποβληθεί είχε αξιολογηθεί ικανός.

Όσοι τον γνώριζαν έχουν καταθέσει ότι δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα. Ωστόσο, κατά την παραμονή του στην Ασφάλεια έδειχνε να ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και σε έναν δικό του μαύρο και σκοτεινό κόσμο, που τον οδήγησε να αφαιρέσει δύο ζωές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η εντυπωσιακή 40χρονη τρανς από την Αθήνα και ο ρόλος στην υπόθεση της Μυρτώς

Μία 40χρονη τρανς γυναίκα υπήρξε ρόλος κλειδί στην υπόθεση...

Αποκάλυψη για υπόθεση θανάτου Μυρτώς: «Πήγαν στο ξενοδοχείο για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις του 66χρονου»

Οι αποκαλύψεις στην υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτώς έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Γιώργος Λιάγκας: Στον Βόλο με τους γιους του για ξεχωριστό λόγο

Ο Γιώργος Λιάγκας βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία μαζί...

Όλη η αλήθεια για τον 66χρονο που συνομιλούσε η Μυρτώ – Η αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό το σπίτι του

Πολλά ερωτηματικά προέκυψαν με την εμπλοκή του 66χρονου στην υπόθεση θανάτου της Μυρτώς στην Κεφαλονιά.

«Πάγωσε» στον αέρα η Μαρία Ηλιάκη: «Πέθανε; Πότε;»

Απρόσμενη στιγμή στον αέρα της εκπομπής «Νωρίς Νωρίς» το πρωί της Δευτέρας όταν μια πληροφορία άφησε τη Μαρία Ηλιάκη κυριολεκτικά άφωνη.

«Κλειδί» ο πρώην της Μυρτώς

Να συνθέσουν τα κομμάτια ενός δύσκολου και πολύπλοκου παζλ...

Δικηγόρος οικογένειας Μυρτώς: Η αποκάλυψη για τα νέα στοιχεία που θα έρθουν στο φως

Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Μυρτώς στην Κεφαλονιά...