Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Στο Αττικόν γεννήθηκε το πρώτο παιδί από γονείς που είναι θετικοί στον ιό

Η πρώτη έπειτα από ημέρες αισιόδοξη είδηση, η οποία μας θυμίζει ότι η ζωή συνεχίζεται, ήρθε με τη γέννηση του πρώτου παιδιού στην Ελλάδα από μητέρα θετική στον κορονοϊό!

Το νεογέννητο ήρθε στον κόσμο το απόγευμα της Τετάρτης στη Γ΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν. Είναι ένα αγοράκι που ζυγίζει πάνω από τέσσερα κιλά και είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο τις επόμενες 14 ημέρες θα μείνει μακριά από τη μητέρα του, η οποία μπήκε αμέσως σε καραντίνα. Όσον αφορά τον θηλασμό, οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η μητέρα, που είναι ασυμπτωματική και σε άριστη κατάσταση, θα βγάζει με το θήλαστρο το γάλα της και οι νοσηλεύτριες θα ταΐζουν το μωρό!

Φ1 17

Καισαρική τομή

Η 24χρονη βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και την παρακολουθούσαν γιατροί στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Όμως την Κυριακή παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετός, βήχας) και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Τόσο η επίτοκος όσο και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον ιό Covid-19 και συστήθηκε να μεταβεί για να γεννήσει στο Νοσοκομείο Αττικόν, του οποίου η Γ΄ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική έχει πρωτόκολλο διαχείρισης και συγκεκριμένο χώρο για τη διεκπεραίωση τοκετού σε γυναίκες με θετικό Covid-19, είτε φυσιολογικά είτε με καισαρική τομή. Το προσωπικό του νοσοκομείου ενημερώθηκε για το περιστατικό και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης εγκύων θετικών στον επικίνδυνο κορονοϊό.

Όταν ήρθε η ώρα να γεννήσει η νεαρή γυναίκα, εμπιστεύτηκε τη ζωή του παιδιού της και τη δική της στο έμπειρο προσωπικό της Γ΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, ενώ τόσο η μητέρα όσο και οι γιατροί ήταν αισιόδοξοι, «ετοιμοπόλεμοι» και αποφασισμένοι για την άριστη έκβαση του τοκετού! Λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του πιτσιρικά, που είχε βάρος 4,1 κιλά, κρίθηκε επιβεβλημένο ο τοκετός να γίνει με καισαρική τομή. Στην εκτέλεσή της συμμετείχαν, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Σοφίας Καλανταρίδου, οι γυναικολόγοι Γιώργος Χρέλιας και Περικλής Παναγιωτόπουλος, η αναισθησιολόγος κυρία Μπατιστάκη, η νεογνολόγος κυρία Τριανταφυλλίδου και η προϊσταμένη της αίθουσας τοκετών Ελένη Αλεξίου. Επίσης, υπήρχε προσωπικό από την επιτροπή λοιμώξεων του νοσοκομείου και του χειρουργείου.

Το πρώτο τεστ που έγινε στο αγοράκι είναι αρνητικό, όπως και τα αποτελέσματα της rt-PCR εξέτασης. Η 24χρονη μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση, ενώ το νεογνό έμεινε στη Μονάδα Προώρων για παρακολούθηση. Ο μαιευτήρας Γιώργος Χρέλιας και η διευθύντρια της Γ΄ Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αττικόν Σοφία Καλανταρίδου δήλωσαν ότι η μητέρα και το μωρό είναι σε άριστη κατάσταση. «Η επίτοκος διαγνώστηκε θετική στο Θριάσιο και μεταφέρθηκε για τον τοκετό στο Αττικόν, που είναι νοσοκομείο αναφοράς και είχε όλη την απαραίτητη υποδομή για να ολοκληρωθεί η γέννα με ασφάλεια» είπαν.

Η πιθανότητα να μεταδοθεί ο ιός στο έμβρυο είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει παγκοσμίως την επιστημονική κοινότητα. Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, όλα τα μωρά που γεννήθηκαν από μητέρες θετικές στον κορονοϊό ήταν υγιή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...