Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Με ισχυρή συνοδεία στη θέση Κλειδί των Σερρών εκατοντάδες μετανάστες

Εκατοντάδες μετανάστες, οι οποίοι εισήλθαν στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου, έφτασαν χθες το πρωί στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας με το πλοίο της γραμμής «Aqua Blue». Κουβαλώντας τα λιγοστά υπάρχοντά τους και φορώντας προστατευτικές μάσκες, επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ με προορισμό την κλειστή δομή που θα τους φιλοξενήσει, στη θέση Κλειδί του Δήμου Σιντικής Σερρών.

Εκεί δημιουργήθηκε το ένα από τα δύο κλειστά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο οποίο θα παραμείνουν για μικρό χρονικό διάστημα, ώσπου να απελαθούν στη χώρα προέλευσής τους. Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας οι αλλοδαποί μεταφέρονταν ανά πέντε, ενώ τα λεωφορεία συνοδεύονταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Με το που έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες ξεκίνησε η καταμέτρησή τους και στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις από κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού που βρισκόταν στο σημείο.

Συμφωνία

Το κέντρο κατασκευάστηκε σε μια έκταση περίπου 20 στρεμμάτων και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας έως και 500 ατόμων για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι η τοποθεσία Κλειδί αποτέλεσε επιλογή της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Σιντικής, ύστερα από συμφωνία με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την κατασκευή του κλειστού κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφυγών και μεταναστών.

Το πλοίο «Aqua Blue» εκτελεί κανονικά το δρομολόγιο από Λαύριο για Αγιο Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα και βγήκε από το πρόγραμμά του προκειμένου να εξυπηρετήσει τη μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση κατοίκων της Λήμνου, που κατήγγειλαν ότι το νησί τους αντιμετωπίζεται σαν «παράπλευρη απώλεια».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τις συνεχείς αφίξεις μεταναστών στο κλειστό κέντρο στις Σέρρες, στο σημείο εξακολουθούν να δουλεύουν τα συνεργεία καθώς οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών Αναστάσιος Αραμπατζής περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στη νέα δομή φιλοξενίας, μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...