Πρώτη ημέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας και οι αστυνομικοί ήταν ελαστικοί κάνοντας παρατηρήσεις

Με συστάσεις των οργάνων της τάξης προς τους πολίτες που βγήκαν χθες στους δρόμους χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα για τις μετακινήσεις τους κύλησε η πρώτη μέρα εφαρμογής της γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Από τις 6 το πρωί αστυνομικοί, δημοτικοί αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες, φορώντας προστατευτικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης, ξεχύθηκαν στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια και άρχισαν να ελέγχουν… εξ αποστάσεως όσους πεζούς ή οδηγούς κυκλοφορούσαν. Πάντως, πλην ελάχιστων περιπτώσεων, την πρώτη μέρα εφαρμογής του νέου μέτρου όσοι έκαναν ελέγχους έμειναν στις παρατηρήσεις και την παροχή συμβουλών, αντί να προχωρήσουν απευθείας στην επιβολή προστίμου ύψους 150 ευρώ.

«Σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, θα γίνονται παραινέσεις και συστάσεις, ενώ θα δίνονται σχετικές συμβουλές στους πολίτες. Από αύριο, όμως, δεν θα υπάρχει επιείκεια σε αυτούς που δεν θα αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Σε όσους δεν συμμορφώνονται θα επιβάλλονται κυρώσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Λόγω των μπλόκων που είχε στήσει η Αστυνομία για να ελέγχει τους οδηγούς, σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές χθες το πρωί στην άνοδο της εθνικής Αθηνών – Λαμίας, μέχρι τη γέφυρα Καλυφτάκη, ενώ ίδια εικόνα επικρατούσε και στην Αττική Οδό. Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε οδηγούς στο κέντρο της Αθήνας, στις λεωφόρους Κηφισίας και Συγγρού, αλλά και σε πεζούς σε πολυσύχναστα περάσματα.

Το μέτρο τηρήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, όπου αστυνομικοί πραγματοποιούσαν από νωρίς το πρωί ελέγχους σε δεκάδες πολίτες, με τους περισσότερους να έχουν στην κατοχή τους τα απαραίτητα έγγραφα εκτυπωμένα από την πλατφόρμα που ανακοινώθηκε ή χειρόγραφες υπεύθυνες δηλώσεις. Τα άτομα νεαρής ηλικίας επέλεξαν να στείλουν κυρίως γραπτό μήνυμα στον αριθμό 13033.

Υπήρξαν, ωστόσο, τρεις περιπτώσεις στη Χίο και τη Μυτιλήνη, όπου βεβαιώθηκαν πρόστιμα. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για έναν πεζό και έναν οδηγό στη Χίο και για ακόμη έναν οδηγό στη Μυτιλήνη, επειδή δεν συμμορφώθηκαν με τους κανόνες. Μάλιστα, ο τελευταίος δεν είχε στην κατοχή του κανένα έγγραφο, ενώ στο όχημα επέβαιναν περισσότερα από δύο άτομα, όπως επιτρέπεται.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ