Προ των πυλών η παγκόσμια έλλειψη σε προφυλακτικά

Παγκόσμια έλλειψη σε προφυλακτικά βρίσκεται προ των πυλών, αφού το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής στον κόσμο ανέστειλε τη λειτουργία του εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων.

Το Karex Bhd στη Μαλαισία κατασκευάζει ένα στα πέντε προφυλακτικά που κυκλοφορούν παγκοσμίως, όμως εδώ και μία εβδομάδα έχει κλείσει και τα τρία παραρτήματά του, ακολουθώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης για τον περιορισμό της επιδημίας. Μιλάμε ήδη για έλλειμμα πάνω από 100.000.000 προφυλακτικών, τα οποία κυκλοφορούν διεθνώς από εταιρίες, όπως η Durex, χορηγούνται στα συστήματα υγείας διάφορων χωρών ή διανέμονται από ανθρωπιστικά προγράμματα.

Οι Αρχές της χώρας, μη μπορώντας να αγνοήσουν τον ορατό κίνδυνο μιας παγκόσμιας έλλειψης, έδωσαν άδεια επαναλειτουργίας του Karex Bhd, υπό την προϋπόθεση ότι θα κάνει χρήση μόνο του 50% του εργατικού δυναμικού του.

«Θα δυσκολευτούμε να αντεπεξέλθουμε στη ζήτηση με το μισό δυναμικό. Θα δούμε έλλειψη προφυλακτικών σε όλο τον κόσμο, γεγονός τρομακτικό. Η έλλειψη δεν θα είναι μόνο για δύο εβδομάδες ή για έναν μήνα, αλλά μπορεί να διαρκέσει μήνες» εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος Γκοχ Μιαχ Κιατ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ