Νέοι περιορισμοί! Με sms δύο φορές την ημέρα οι μετακινήσεις για βασικές ανάγκες!

Οι εικόνες με τους συνταξιούχους να συνωστίζονται έξω από τις τράπεζες χωρίς να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας οδηγούν την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τη «φάση ΙΙΙ» με νέα ΠΝΠ για περαιτέρω αυστηροποίηση των περιορισμών στις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις, που ενδέχεται να τεθούν σε εφαρμογή από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Στους νέους περιορισμούς στις μετακινήσεις για βασικές ανάγκες, οι οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά, η κυβέρνηση αποφάσισε να περιλαμβάνεται χρονικό όριο παραμονής σε εξωτερικό χώρο με ηλεκτρονική καταχώριση σε sms και όχι περισσότερες από δύο φορές την ημέρα. Η ιδιόχειρη δήλωση μετακίνησης θα παραμείνει για τους πολίτες προχωρημένης ηλικίας -άνω των 60 ετών-, ενώ μελετάται το ενδεχόμενο να περιοριστούν και αυτές οι μετακινήσεις ως δύο φορές την ημέρα.

Με την υποσημείωση ότι οι αριθμοί αποτυπώνουν άτομα τα οποία έχουν παραβιάσει τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, χθες από τις 6 το πρωί ως τις 3 το απόγευμα βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 763 παραβάσεις και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα.

Πρόστιμα

Στην Αττική βεβαιώθηκαν 258 πρόστιμα, ενώ 88 παραβάσεις εντοπίστηκαν στα Ιόνια νησιά και από 61 παραβάσεις βεβαιώθηκαν στη δυτική Ελλάδα και την Κρήτη. Από την έναρξη του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 13.958 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους ποσού 2.093.700 ευρώ.

Παράλληλα, παρά τη σχετική απαγόρευση της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικών, βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε εννέα άτομα τα οποία συνελήφθησαν (δύο στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και το νότιο Αιγαίο και από ένα στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη).

Από την Πέμπτη 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 318 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 326 άτομα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ