Σε καραντίνα 5+1 γιατροί της Παθολογικής Κλινικής στο ΑΧΕΠΑ!

Συναγερμός έχει σημάνει στο ΑΧΕΠΑ, από τη στιγμή που μία ειδικευόμενη γιατρός της Παθολογικής Κλινικής διαγνώσθηκε θετική στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα ακόμη πέντε γιατροί της νοσοκομειακής μονάδας, καθώς είχαν έρθει σε επαφή με την ασθενή.

Και οι πέντε γιατροί εργάζονται στην Παθολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει έλεγχοι σε περισσότερα από 25 άτομα, γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι ήταν στην ίδια βάρδια με την ειδικευόμενη γιατρό που βρέθηκε θετική. Μάλιστα, έχει υποβληθεί σε έλεγχο και η καθαρίστρια της ιδιωτικής εταιρίας που εργάζεται στο συγκεκριμένο τμήμα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει νοσήσει. Οπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας, τα μισά πρώτα δείγματα είναι αρνητικά, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα και για τα υπόλοιπα.

Ελλείψεις

Με αφορμή την ειδικευόμενη γιατρό που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, οι εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ κάνουν λόγο για πλημμελή μέτρα προστασίας. Οπως κατήγγειλαν την Τετάρτη, τα αντισηπτικά είναι σε έλλειψη, ενώ οι μάσκες προστασίας έχουν τελειώσει, με συνέπεια κάποιοι γιατροί και νοσηλευτές να εργάζονται επί δύο ημέρες φορώντας την ίδια μάσκα.

«Προστατέψτε το προσωπικό που χειροκροτείτε! Πρέπει να σταθούμε όρθιοι! Πρέπει να ανταποκριθούμε στις έκτακτες ανάγκες! Η έλλειψη προστατευτικού υλικού είναι τραγική. Πού είναι οι δωρεές; Πού είναι η επιπλέον χρηματοδότηση; Νιώθουμε μόνοι και απροστάτευτοι απέναντι σε διφορούμενες οδηγίες, ελλείψεις και παλινωδίες. Προστατέψτε μας! Βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε!» επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Παθολογική και τη Χειρουργική Κλινική του ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται περισσότεροι από 50 ασθενείς με κορονοϊό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ