Νέα τροπολογία για τις λαϊκές! «Σπάνε» στα δύο

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 προβλέπει μια νέα τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίστηκε χθες και η οποία έρχεται να προστεθεί στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού μεταξύ των καταναλωτών που ψωνίζουν στις λαϊκές αγορές.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, υποστήριξε ότι οι λαϊκές αγορές θα «σπάνε» στα δύο και σε κάθε συνοικία θα δημιουργείται μια δεύτερη, σε έναν δρόμο σχετικά κοντά σε εκείνον όπου παραδοσιακά στήνονται οι πάγκοι της λαϊκής αγοράς.

Σκοπός του συγκεκριμένου μέτρου είναι να αποτραπεί ο συγχρωτισμός πολιτών, ενώ με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, θα μπορούν να δουλέψουν περισσότεροι παραγωγοί, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει και μείωση του αριθμού των καταναλωτών που θα βρίσκονται σε κάθε λαϊκή αγορά.

«Πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις. Θέλουμε να δουλεύουν οι λαϊκές, αλλά πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. Σε όποια λαϊκή αγορά δεν τηρούνται τα μέτρα, η λαϊκή θα κλείνει για ένα διάστημα 10-15 ημερών» είπε ο υφυπουργός.

Όσον αφορά τις τιμές των προϊόντων και ιδιαίτερα των πορτοκαλιών, στην τιμή των οποίων παρατηρείται αύξηση, ο υφυπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι αυτές διαμορφώνονται σύμφωνα με τον νόμο της αγοράς και της ζήτησης και εξήγησε ότι αυτή την περίοδο υπάρχει και σημαντική αύξηση στην τιμή των πρώτων υλών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ