Νέα τροπολογία για τις λαϊκές! «Σπάνε» στα δύο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 προβλέπει μια νέα τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίστηκε χθες και η οποία έρχεται να προστεθεί στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού μεταξύ των καταναλωτών που ψωνίζουν στις λαϊκές αγορές.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, υποστήριξε ότι οι λαϊκές αγορές θα «σπάνε» στα δύο και σε κάθε συνοικία θα δημιουργείται μια δεύτερη, σε έναν δρόμο σχετικά κοντά σε εκείνον όπου παραδοσιακά στήνονται οι πάγκοι της λαϊκής αγοράς.

Σκοπός του συγκεκριμένου μέτρου είναι να αποτραπεί ο συγχρωτισμός πολιτών, ενώ με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, θα μπορούν να δουλέψουν περισσότεροι παραγωγοί, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει και μείωση του αριθμού των καταναλωτών που θα βρίσκονται σε κάθε λαϊκή αγορά.

«Πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις. Θέλουμε να δουλεύουν οι λαϊκές, αλλά πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. Σε όποια λαϊκή αγορά δεν τηρούνται τα μέτρα, η λαϊκή θα κλείνει για ένα διάστημα 10-15 ημερών» είπε ο υφυπουργός.

Όσον αφορά τις τιμές των προϊόντων και ιδιαίτερα των πορτοκαλιών, στην τιμή των οποίων παρατηρείται αύξηση, ο υφυπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι αυτές διαμορφώνονται σύμφωνα με τον νόμο της αγοράς και της ζήτησης και εξήγησε ότι αυτή την περίοδο υπάρχει και σημαντική αύξηση στην τιμή των πρώτων υλών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κρυφή ζωή πασίγνωστου star της showbiz και οι νύχτες πληρωμένου έρωτα με κορίτσια που γεννήθηκαν… αγόρια

Υπήρξαν ταιριαστό ζευγάρι. Από τα πιο προβεβλημένα της εγχώριας showbiz, με...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έχουν τη φωνή της παρανοϊκής με το βιτριόλι!

Από τη  Νάντια Αλεξίου Σφίγγει ώρα με την ώρα ο...