Μειωμένη η ύλη στις φετινές πανελλαδικές! Με ειδικό πλάνο οι εξετάσεις

Μειωμένη θα είναι φέτος η ύλη στις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες αναμένεται να γίνουν τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Νίκη Κεραμέως σε τηλεοπτικό σταθμό, σύντομα -και συγκεκριμένα πριν από το Πάσχα- θα ανακοινωθεί η ύλη για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα από τότε που έκλεισαν τα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ύλη που θα κληθούν να μελετήσουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων θα είναι αυτή που είχε διδαχθεί στα σχολεία ως τις 11 Μαρτίου, οπότε αποφασίστηκε να κλείσουν για τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού. Η μείωση της ύλης ήταν από την πρώτη στιγμή ένα από τα μέτρα που μελετούσε το υπουργείο Παιδείας, ώστε να καταφέρει να γίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις κοντά στην ημερομηνία που διεξάγονται κανονικά κάθε χρόνο και να μη χρειαστεί να γίνει πραγματικότητα το ακραίο σενάριο της διεξαγωγής τους τον Σεπτέμβριο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι φέτος, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας λόγω του Covid-19, οι εξετάσεις για τους περίπου 90.000 μαθητές γενικών και επαγγελματικών λυκείων που παίρνουν κάθε χρόνο μέρος σε αυτές θα γίνουν με τον τρόπο που θα ορίσουν οι ειδικοί.

Οι ειδικοί

Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι οι ειδικοί θα καθορίσουν πόσοι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα σε μία αίθουσα, πώς θα κάθονται ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, πόσοι καθηγητές θα τους επιτηρούν και αν θα χρειαστεί να μην εξετάζονται την ίδια μέρα οι μαθητές.

Στις δηλώσεις της η κυρία Κεραμέως αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σενάριο να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, επανέλαβε ότι οι τελικές αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν θα ληφθούν βασιζόμενες στις απόψεις των ειδικών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ