Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Εβδομάδα των Παθών με lockdown στις εκκλησίες

Η Εκκλησία δεν προτρέπει τους πιστούς να προσέλθουν στους ναούς, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου, ο οποίος εκτελεί χρέη εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα θέματα της πανδημίας του κορονοϊού.

Κάποια μέσα ενημέρωσης αλλά και χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν και να χλευάσουν την Εκκλησία επειδή σε εγκύκλιο που απέστειλε ανέφερε, μεταξύ άλλων, τις ώρες που θα είναι ανοιχτοί οι ιεροί ναοί.

Αυτό, βέβαια, που δεν παρατήρησαν -ή δεν ήθελαν να παρατηρήσουν- ήταν ότι η εγκύκλιος αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τους μητροπολίτες και τους ιερείς και σε καμία περίπτωση δεν κάλεσε τους πιστούς να συγχρωτιστούν στις εκκλησίες.

Εξάλλου, ήθελαν να γίνει σαφές με αυτήν την εγκύκλιο και να τονιστεί ότι τις υπόλοιπες ώρες, κατά τις οποίες θα τελούνται θείες λειτουργίες και ακολουθίες, οι ναοί θα πρέπει να είναι ερμητικά κλειστοί χωρίς τη συμμετοχή πιστών. Να θυμίσουμε ότι η Ιερά Σύνοδος έχει αποστείλει επιστολή στον γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων, με την οποία τον καλούσε να προβλεφθεί και η ατομική προσευχή στους λόγους μετακινήσεων των πολιτών.

Ταυτόχρονα, τήρησε την απόφαση της Πολιτείας, η οποία, αδιαφορώντας για την πνευματική ανάγκη των χριστιανών, δεν έκανε δεκτό το αίτημα.

Επικοινωνία

Ως αποτέλεσμα, οι πιστοί σκανδαλίζονται με την προθυμία της κυβέρνησης να διανθίσει την επικοινωνία με ψυχιάτρους, θεσπίζοντας και αντίστοιχη τηλεφωνική γραμμή, αλλά να καταργήσει την επικοινωνία με τους ιερείς και πνευματικούς, που έχουν στηρίξει με τις διδαχές τους τον ελληνικό λαό στο διάβα της Ιστορίας.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου εμμένει, επίσης, ότι η Ιερά Σύνοδος προτρέπει όλους τους πιστούς να κατανοήσουν ότι τη φετινή Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση, κατ᾿ άκραν εκκλησιαστική οικονομία και επειδή οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα των καιρών, οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι, προσηλωμένοι στην κατ᾿ οίκον προσευχή.Ωστόσο, στην κυβέρνηση επικρατεί διγλωσσία, καθώς χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε υπεύθυνη τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στο θέμα, ενώ αναφορικά με το Πάσχα τόνισε ότι υπάρχει επικοινωνία με την Εκκλησία, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διευθέτηση.

«Όσον αφορά το ωράριο, εξετάζουμε διάφορα θέματα ώστε να μην υπάρξει κανένας συνωστισμός, υπενθυμίζοντας βέβαια πάντα ότι δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακίνηση στις εκκλησίες. Μπορεί, όμως, κάποιος όταν βγαίνει από το σπίτι του, για κάποιον από τους λόγους που δικαιολογεί τη μετακίνησή του, να μπορέσει να εκτελέσει αυτό που λέμε ατομική λατρεία, περνώντας από την εκκλησία της ενορίας του» υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Την ίδια ώρα, όμως, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς επέμενε στην καθιερωμένη ενημέρωση ότι οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό και η ατομική προσευχή δεν προβλέπεται στους ναούς, αλλά μόνο στο σπίτι!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...