Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Συστάσεις στο προσωπικό των οίκων ευγηρίας μετά τα 12 κρούσματα σε γηροκομείο στη Νέα Μάκρη

Αυστηρές συστάσεις στο προσωπικό των οίκων ευγηρίας για την τήρηση των μέτρων προστασίας έκανε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, μετά τα 12 κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν την περασμένη Κυριακή σε γηροκομείο στη Νέα Μάκρη, το οποίο τέθηκε αμέσως σε καραντίνα.

Δέκα ηλικιωμένοι διακομίστηκαν το ίδιο βράδυ στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», όπως και δύο ασυμπτωματικοί εργαζόμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κορονοϊός δεν αποκλείεται να «εισχώρησε» στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ευ Ζην» από κάποιον επισκέπτη.

«Θέλουμε οι ηλικιωμένοι να μην εκτεθούν καθόλου στον ιό» είπε ο καθηγητής κατά τη χθεσινή ενημέρωση, θέλοντας να τονίσει πόσο ευάλωτοι είναι απέναντι στον κορονοϊό, ενώ πρόσθεσε ότι θα είναι οι τελευταίοι για τους οποίους θα αρθούν τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε την Κυριακή αλλά και χθες τον οίκο ευγηρίας «Ευ Ζην» και πήρε δείγματα από όλο το προσωπικό και τους ηλικιωμένους, αλλά και από επιφάνειες, κλιματιστικά κ.λπ. Για να δώσει έμφαση στα μέτρα προστασίας, ο λοιμωξιολόγος επανέλαβε ότι οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν μάσκα και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τηρήθηκαν σωστά τα μέτρα προστασίας, γι’ αυτό ο κορονοϊός «χτύπησε» τη μονάδα.

«Οι θετικοί ασθενείς και το προσωπικό απομακρύνθηκαν από τη δομή. Θα πρέπει να τονίσω ότι το προσωπικό που παρέμεινε θα ελέγχεται τακτικά από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, θα πρέπει να φοράει μάσκα και γάντια, μέτρα τα οποία προϋπήρχαν» τόνισε δηκτικά ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι είμαστε σε κατάσταση συναγερμού εδώ και πολλές εβδομάδες και πάμε καλά, όμως προειδοποίησε: «Αρκεί να ξεφύγει ο ιός για να αναζωπυρωθεί η φωτιά».

Πρωτόκολλο προστασίας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι υπάρχει κρούσμα στο γηροκομείο στη Νέα Μάκρη κλιμάκια του ΕΟΔΥ έκαναν ελέγχους σε οίκους ευγηρίας σε όλο το λεκανοπέδιο. Παράλληλα έκανε αυστηρές συστάσεις σε όσους έχουν την ευθύνη της φροντίδας αυτών των ευπαθών ομάδων, υπογραμμίζοντας: «Να τηρούν κάθε πρωτόκολλο προστασίας. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και ενδελεχείς».

Νωρίτερα χθες το πρωί ο Σωτήρης Τσιόδρας επισκέφθηκε τη Μονάδα «Ευ Ζην» στη Νέα Μάκρη, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα. Ο καθηγητής συνομίλησε με τους 122 φιλοξενουμένους και το προσωπικό και τους έδωσε οδηγίες για τα μέτρα προστασίας, ενώ ο κ. Αρκουμανέας ανακοίνωσε ελέγχους σε όλα τα γηροκομεία της Αττικής και διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση της υγείας όσων μπαίνουν και βγαίνουν από τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας θα ελέγχεται κάθε δύο ημέρες.

Γεύματα δύο μηνών σε 140 ηλικιωμένους

Την πλήρη παροχή σίτισης 140 ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Αθηνών εξασφάλισε από τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας και για δύο ολόκληρους μήνες η Περιφέρεια Αττικής, μέσω προσφοράς γνωστής εταιρίας κατεψυγμένων τροφίμων. Η σίτιση θα περιλαμβάνει μαγειρεμένα γεύματα υψηλής διατροφικής αξίας, πλήρως προσαρμοσμένα στις ειδικές ανάγκες διαιτολογίου των ηλικιωμένων.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς την εταιρία, η οποία αναλαμβάνει για το συγκεκριμένο διάστημα την πλήρη παροχή της σίτισης των ηλικιωμένων.

«Ευχαριστώ θερμά την εταιρία που με την προσφορά της έρχεται να ενισχύσει τον κοινό αγώνα που έχουμε ξεκινήσει για να αναπτύξουμε ένα δίχτυ προστασίας για τον ευάλωτο πληθυσμό. Σε αυτή τη δύσκολη εθνική μάχη που δίνει η χώρα, απαιτείται συστράτευση και έμπρακτη αλληλεγγύη απ’ όλους μας» δήλωσε ο κ. Πατούλης

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα η Περιφέρεια Αττικής είχε παραδώσει τρόφιμα και υγειονομικό υλικό στο Γηροκομείο, ενώ παράλληλα μετέβη ομάδα γιατρών και ψυχολόγων για να παράσχει υπηρεσίες ιατρικής και ψυχολογικής υποστήριξης.

Φ2 24

Φ3 17

Φ4 9

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...