Επέκταση του φράχτη στον Έβρο σε όλο το μήκος των συνόρων!

Απροσπέλαστα θα γίνουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, καθώς μετά την υποβοηθούμενη απόπειρα μαζικής εισβολής μεταναστών λήφθηκε η απόφαση να κλείσει κάθε πιθαμή πρόσβασης στη χώρα μας με ενισχυμένο και απαραβίαστο φράχτη.

Η απόφαση λήφθηκε από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πολυήμερης πολιορκίας των συνόρων μας και πρόκειται να υλοποιηθεί «ανεξαρτήτως προϋπολογισμού δαπάνης και κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης εθνικής, γενικής ή ειδικής διάταξης», όπως αναφέρεται σχετικά.

Έτσι, με ταχύτατες διαδικασίες εντάχθηκε στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού η κατασκευή του φράκτη, που θα προχωρήσει με ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ταχύτατα

Ως έργο εθνικής σημασίας, η επέκταση του φράχτη δεν απαιτεί έκδοση οικοδομικής άδειας ή άδειας εκτέλεσης προκειμένου να προχωρήσει ταχύτατα και απρόσκοπτα, καθώς τα σχετικά σχέδια κοινοποιούνται ηλεκτρονικά στη Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο νέος φράχτης θα εκτείνεται στο νότιο τμήμα του Έβρου. «Το πιο ευάλωτο τμήμα της περιοχής του Έβρου δεν είναι στον Βορρά, αλλά στον Νότο, κοντά στο Πέταλο, όπου δεν υπάρχει ανάλογη υποδομή από ελληνικής πλευράς, αλλά είναι κάτι που θα το αντιμετωπίσουμε άμεσα» είχε δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Με την ίδια fast track διαδικασία είχαν διατεθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις τα τεθωρακισμένα οχήματα που είχαν δεσμευτεί από τις αρμόδιες Αρχές της χώρας μας και είχαν προωθηθεί άμεσα στον Έβρο, όπου χρησιμοποιήθηκαν στις επιχειρήσεις αποτροπής της εισβολής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ