Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής άνοιξαν πυρ σε Έλληνες αστυνομικούς που έκαναν περιπολία στον Έβρο

Ένα «θερμό» επεισόδιο, που ίσως είχε τίμημα ακόμα και νεκρούς, επιχείρησαν να προκαλέσουν πριν από λίγες μέρες οι Τούρκοι, όταν άνδρες της στρατοχωροφυλακής πυροβόλησαν με ευθεία βολή εναντίον Ελλήνων αστυνομικών που περιπολούσαν στις όχθες του ποταμού Εβρου κοντά στο Σοφικό!

Ήταν ξημέρωμα της Τρίτης 7 Απριλίου, όταν μια ομάδα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής άρχισε να ρίχνει απανωτούς πυροβολισμούς, προσπαθώντας να προκαλέσει τους αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου που περιπολούσαν τη συνοριακή γραμμή.

Αυτό που ξεπέρασε κάθε όριο, όμως, ήταν ότι, χωρίς καμία αιτία και αφορμή, οι Τούρκοι έστρεψαν τα όπλα τους προς τους Έλληνες αστυνομικούς που βρίσκονταν περίπου 100 μέτρα μακριά και άνοιξαν πυρ σε απόλυτα ευθεία γραμμή!

Η απόσταση έπαιξε τον ρόλο της για να μην εξελιχθεί αυτή η προκλητική ενέργεια σε κάτι σοβαρότερο με άγνωστη κατάληξη.

Ωστόσο, η ψυχραιμία και η πρόνοια που επέδειξαν οι Ελληνες αστυνομικοί απέτρεψαν τα χειρότερα, όπως είχε γίνει στη στρατιωτική συμπλοκή του 1986 με απολογισμό τρεις νεκρούς, δύο Τούρκους και έναν Ελληνα.

Μετά τους πυροβολισμούς τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. απομακρύνθηκαν από το σημείο και συνέχισαν την περιπολία τους, ενώ άμεσα ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους για το περιστατικό.

Ύστερα από συνεννοήσεις των αρμόδιων επιτελείων αποφασίστηκε η σύνταξη και η απόδοση διαβήματος διαμαρτυρίας από την ελληνική προς την τουρκική αστυνομία, προκειμένου να μην πάρει… χακί χροιά το περιστατικό, αν και ήταν πασιφανές ότι η τουρκική πλευρά επιδίωξε να υπάρξει θύμα. Ο χειρισμός της ελληνικής πλευράς ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός, καθώς εκτιμήθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς ότι πρόκειται για μια προσπάθεια πρόκλησης επεισοδίου με διαστάσεις που θα εξυπηρετούσαν τα εσωτερικά προβλήματα της γείτονος εν μέσω πανδημίας.

Άλλωστε, η αναζωπύρωση ενός μετώπου στον Εβρο θα έδινε ευκαιρία για «εθνικές κορόνες» στο τουρκικό καθεστώς, που χειρίστηκε ερασιτεχνικά και με… κολόνιες την πανδημία!
Η ελληνική πλευρά, ωστόσο, είναι προετοιμασμένη για μια παρατεταμένη προσπάθεια διατήρησης της έντασης στον Εβρο, προκειμένου να καμφθεί η ετοιμότητά της λόγω κόπωσης, όπως ενδεχομένως εκτιμούν οι γείτονες.

Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή η στρατοχωροφυλακή πρωταγωνίστησε στην περιοχή αναλαμβάνοντας «εργολαβικά» την προώθηση των μεταναστών, ακόμα και τον εξοπλισμό τους με χημικά, χωρίς όμως επιτυχία.

Τα αρμόδια επιτελεία είχαν προβλέψει ότι η τουρκική πλευρά θα ακολουθήσει την τακτική του «ελατηρίου» με εντάσεις και φαινομενικές αποκλιμακώσεις. Έτσι, ακόμα και τώρα που οι τουρκικές δυνάμεις έχουν μειωθεί αισθητά στην περιοχή και μαζί τους και οι μετανάστες που λειτουργούν σαν πολιορκητικός κριός, οι ελληνικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα για έναν νέο γύρο, ταυτόχρονα με την πρόοδο των οχυρωματικών έργων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...