Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 15 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείχνετε περισσότερο από όσο πρέπει ότι σας ενοχλεί...

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Γηροκομεία στο έλεος της νόσου – Καταγγελίες για τα μέτρα προφύλαξης του προσωπικού

Περίσσια αναλγησία επιδεικνύει η κυβέρνηση, αφήνοντας ξεχασμένους στην τύχη τους εν μέσω πανδημίας τους χιλιάδες εργαζομένους και τροφίμους στα γηροκομεία όλης της χώρας.
Την ώρα που δαπανώνται υπέρογκα ποσά για ενημερωτικές καμπάνιες προς όφελος της δημόσιας υγείας, τα γηροκομεία «στενάζουν» από τις ελλείψεις αναλώσιμων υλικών.

Όπως αποκαλύπτει στην «Espresso» ο πρόεδρος της Ένωσης Γηροκομείων Ελλάδας Στέλιος Προσαλίκας, η κατάσταση στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων είναι τέτοια που το προσωπικό αναγκάζεται να φορά για μια ολόκληρη εβδομάδα μάσκες που προορίζονται για μία μονάχα χρήση. «Καταφεύγουν στη λύση αυτή διότι δεν έχουν άλλη επιλογή. Καμιά φορά επιλέγουν πάνινες μάσκες, οι οποίες πλένονται, αλλά δεν προστατεύουν το ίδιο από τον ιό όπως οι χειρουργικές. Όταν δεν υπάρχουν αναλώσιμα υλικά, τι να κάνουν οι νοσηλευτές;» διερωτάται και προσθέτει πως, έστω και αργά, η Περιφέρεια Αττικής θα προσφέρει σήμερα 100 μάσκες σε κάθε γηροκομείο.

«Έπρεπε να νοσήσουν συνολικά 13 άνθρωποι -11 ηλικιωμένοι και δύο νοσηλεύτριες- για να λάβουμε βοήθεια» σχολιάζει, αναφερόμενος στα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Νέα Μάκρη. Σύμφωνα με τον κ. Προσαλίκα, η κατάσταση στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας πιθανότατα ξέφυγε όταν κάποιος από τους εργαζομένους νόσησε και μετέφερε τον ιό στους ηλικιωμένους.

«Δεν έχει βγει κανείς υπεύθυνος να μας πει τι συνέβη, τι λάθος έγινε, ώστε να μην το κάνουν και τα άλλα γηροκομεία. Εκτιμώ πως ο ιός μεταφέρθηκε από εργαζόμενο. Αυτό, σε συνδυασμό με την έλλειψη αναλώσιμων υλικών, όπως είναι οι μάσκες, οδήγησε πιθανότατα στη διασπορά του Covid-19. Όταν φοράς ληγμένη μάσκα, όπως συμβαίνει σε όλα τα γηροκομεία, δεν προστατεύεις τον συνάνθρωπό σου από τον ιό. Είναι σαν να μην τη φοράς» εξηγεί.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Γηροκομείων Ελλάδας έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στις υγειονομικές Αρχές επανειλημμένως από τις 15 Μαρτίου, ζητώντας να υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο για τον κορονοϊό οι εργαζόμενοι με ήπια συμπτώματα. «Βλέποντας τι γίνεται σε άλλες χώρες, επικοινώνησα με τους αρμόδιους φορείς αιτούμενος να μπουν σε άμεση προτεραιότητα όσοι εργάζονται στα γηροκομεία. Οι νοσηλευτές είναι κυρίως νέοι άνθρωποι, οι οποίοι ενδέχεται να είναι φορείς του ιού και να τον μεταδώσουν στους ηλικιωμένους. Δεν έλαβα καμιά απάντηση, πέρα από ανεκπλήρωτες υποσχέσεις» καταγγέλλει και παράλληλα ζητά μια στενότερη συνεργασία από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και την Πολιτική Προστασία.

«Μπορεί οι 13 άνθρωποι που νοσούν σήμερα να μην κινδυνεύουν, όμως, για να μη βρεθούμε σε πανικό όταν θα προκύψει κάποιο κρούσμα που θα είναι σοβαρό, είναι επιβεβλημένη η συνεργασία των φορέων αυτών. Πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι και να συζητήσουμε για τα πιθανά σχέδια αντιμετώπισης, ώστε να προλάβουμε τυχόν δυσμενή σενάρια» λέει.

Ο κ. Προσαλίκας αποκαλύπτει, ακόμη, ότι το μόνο παρήγορο στην παρούσα φάση είναι το γεγονός πως ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα του γηροκομείου Νέας Μάκρης είναι και μια γυναίκα ηλικίας 101 ετών, η οποία δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα και η κατάσταση της υγείας της είναι άριστη!

«Βλέπεις έναν άνθρωπο που κουβαλά στην πλάτη του έναν αιώνα ζωής και, παρά το ότι μολύνθηκε από τον ιό, είναι πολύ καλά. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ελπιδοφόρα περίπτωση» καταλήγει.

f2 Steliow Prosalikas

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...