Πρόστιμο 300 € και ακινητοποίηση οχήματος για 60 ημέρες σε όσους πήγαν να φύγουν σε χωριά και εξοχικά

Άπρακτοι και χρεωμένοι με πρόστιμο 300 ευρώ επέστρεψαν στα σπίτια τους όσοι επιχείρησαν να φύγουν για τα χωριά και τα εξοχικά τους, αντί να ακολουθήσουν τις προτροπές των Αρχών να μη μετακινηθούν. Επιπλέον τιμωρήθηκαν και με ακινητοποίηση του οχήματός τους για 60 ημέρες.

Όσο πλησιάζουν οι μέρες του Πάσχα τόσο εντείνονται οι έλεγχοι και τα κλιμάκια που τους διενεργούν έρχονται αντιμέτωπα με τραγελαφικές καταστάσεις και ευφάνταστες δικαιολογίες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός νεαρού ζευγαριού που σταμάτησαν για έλεγχο, καθώς ο οδηγός έδειξε βεβαίωση για μετακίνησή τους ώστε να παράσχουν βοήθεια σε ανήμπορο άτομο σε χωριό των Καλαβρύτων.

Ωστόσο, τους πρόδωσαν η… σούβλα και τα είδη διατροφής στο πορτμπαγκάζ κι έτσι τους βεβαιώθηκε πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ αφαιρέθηκαν οι πινακίδες του οχήματος για 60 ημέρες.
Από τις 6 π.μ. ως τις 3 μ.μ. τη Μεγάλη Τρίτη βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 32 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου διαμονής, αριθμός αισθητά μειωμένος σε σχέση με τη Μεγάλη Δευτέρα, και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ. Σε 16 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Από την έναρξη του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 289 παραβάσεις, έχουν επιβληθεί πρόστιμα και επιπλέον αφαιρέθηκαν οι πινακίδες 181 οχημάτων. Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 801 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ, ενώ από τις 23 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 38.672 παραβάσεις.

Τη Μεγάλη Δευτέρα εντοπίστηκαν 12 άτομα σε εννέα παραβάσεις λειτουργίας καταστημάτων, παρά τη σχετική απαγόρευση. Συνολικά από τις 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 425 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 413 άτομα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ