Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

«Η μάγισσα»: Ο Αντρέι και η Θεοφανώ συγκρούονται

Ο πύργος των Λασκαραίων αναστατώνεται με τα νέα της...

Παντρεύεται η Γιώτα Τσιμπρικίδου – Φωτογραφίες από το bachelorette

Η Γιώτα Τσιμπρικίδου μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό της...

Κατερίνα Λάσπα: Πρώτη έξοδος και δηλώσεις μετά τον χωρισμό της με τον...

Η Κατερίνα Λάσπα έκανε δημόσια έξοδο μετά την είδηση...

«Είμαι ο πρώτος που έβαλε φούστα και τακούνια»

Γνωστός κύριος της σόουμπιζ εξομολογήθηκε πώς προσδιορίζει τον εαυτό...

Σε «αποθήκη» της νόσου η δομή Αφρικανών μεταναστών στο Κρανίδι! Σε καραντίνα 14 ημερών ολόκληρη η πόλη

Την υπ’ αριθμόν ένα απειλή για τη δημόσια υγεία αποτελούν οι «βόμβες» κορονοϊού που επιβεβαιώθηκαν σε 148 μετανάστες από την Αφρική, οι οποίοι διαμένουν στο πρώην ξενοδοχείο «Galaxy» στο Κρανίδι, που έχει μετατραπεί σε δομή φιλοξενίας αλλοδαπών, ενώ θετικοί στον Covid-19 βρέθηκαν και δύο εργαζόμενοι.

Η περιοχή έχει τεθεί πλέον σε κλοιό, καθώς το ξενοδοχείο εξελίσσεται σε «αποθήκη» του ιού και είναι άγνωστο πόσοι έχουν προσβληθεί στις γύρω περιοχές, αφού οι μετανάστες που βρέθηκαν θετικοί είναι όλοι ασυμπτωματικοί και τις προηγούμενες ημέρες κινούνταν με άνεση όπου ήθελαν!

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου θα ισχύει σε ολόκληρο τον δήμο απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ ως τις 8 το πρωί, ενώ παράλληλα αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία λαϊκών αγορών. Η δομή φιλοξενίας μπαίνει σε στεγανοποίηση, προκειμένου να μην μπορεί κανείς από τους διαμένοντες να μπει ή να βγει, ενώ το Κέντρο Υγείας του Κρανιδίου ενισχύεται με έξι γιατρούς και τέσσερις νοσηλευτές.

Και δύο εργαζόμενοι

«Έχουμε 150 κρούσματα, από τα οποία οι 148 είναι φιλοξενούμενοι, ένας εργαζόμενος και ένα στέλεχος της δομής, όλοι τους ασυμπτωματικοί. Δεν υπάρχει λόγος πανικού, χρειάζεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα. Είναι όλα υπό έλεγχο» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Ασυλο Εμμανουήλ Λογοθέτης και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισε πως η μετακίνηση στην περιοχή θα επιτρέπεται μόνο για περιπτώσεις Β1, Β2, Β3 και απηύθυνε έκκληση προς τους ηλικιωμένους και τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να μη βγουν καθόλου από το σπίτι για τις επόμενες δύο εβδομάδες. «Μένουμε όλοι σπίτι, είναι το κλειδί για να μπορέσουμε αύριο, μεθαύριο, να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους.

Εφόσον το εφαρμόσουμε, και μέχρι τώρα συντριπτικά ο ελληνικός λαός το εφαρμόζει, νομίζω δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το γεγονός εδώ στην περιοχή το αντιμετωπίζουμε ως κάτι τοπικής σημασίας και γι’ αυτό θα δείτε ότι αφορά μια συγκεκριμένη δομή, δεν αφορά διασπορά μέσα στην κοινότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων. Ο Νίκος Χαρδαλιάς έμεινε στο σημείο όλη τη νύχτα, προκειμένου να εξασφαλίσει την αυστηρή τήρηση των μέτρων, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ συνεχίζει την ιχνηλάτηση των επαφών όλων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στη δομή φιλοξενίας μεταναστών.

Στο ξενοδοχείο, που είναι μισθωμένο από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας, σήμανε συναγερμός τη Μεγάλη Πέμπτη, όταν γνωστοποιήθηκε πως μία εργαζόμενη από την Αλβανία βρέθηκε θετική στον ιό και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» μαζί με τον σύζυγό της. Παρότι η συγκεκριμένη γυναίκα απείχε επί 12 ημέρες από τα καθήκοντά της στο ξενοδοχείο, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η διασπορά του ιού άρχισε από την ίδια. Τρεις ημέρες αργότερα μία 28χρονη Σομαλή, που βρίσκεται στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της, μεταφέρθηκε με αιμορραγία στο Νοσοκομείο Ναυπλίου και έπειτα από τον εργαστηριακό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε βρέθηκε θετική στον Covid -19. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ έσπευσαν την επόμενη ημέρα στο ξενοδοχείο και άρχισαν την ιχνηλάτηση όλων όσοι διαμένουν σε αυτό.

22579812

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα δάκρυα της Ειρήνης Παπαδοπούλου για τον Βασίλη Καρρά

Δάκρυσε για τον Βασίλη Καρρά η Ειρήνη Παπαδοπούλου. Σε...

«Δε θα συνεργαζόμουν ποτέ με την Καινούργιου, για τα λεφτά δεν θα δούλευα με κάποιον που δεν εκτιμώ»

Ο γνωστός δημοσιογράφος το βράδυ της Πέμπτης έκανε live στο Tik Tok και τον ρώτησαν διαδικτυακοί του φίλοι αν θα συνεργαζόταν με την Κατερίνα Καινούργιου

Δε πάει ο νους σας ποια κυρία του κινηματογράφου είναι η νεαρή

Η σπουδαία ηθοποιός που μέχρι σήμερα έχει ενέργεια και...

Ο Οζι Οσμπορν σε άσχημη κατάσταση μετά τα χειρουργεία

Ο «πρίγκιπας του σκότους», όπως είναι γνωστός ο τραγουδιστής...

«Χώρισα και είμαι σε πένθος, δεν είμαι σε φάση για νέο έρωτα»

Ο γνωστός κύριος της σόουμπιζ χώρισε και περνάει μια δύσκολη φάση, μια περίοδο πένθους όπως την ανέφερε ο ίδιος.

Λαοθάλασσα στα σινεμά για τη «Φόνισσα» Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

«Σαρώνει» η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ως «Φόνισσα» στο εγχώριο box...

Ο ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης μαγνήτισε τα βλέμματα στον Χολαργό

Μια βόλτα στο εμπορικό κέντρο Χολαργού έκανε πριν από...

Γιώργος Μαργαρίτης: «Ήθελε να χορέψει μια παραγγελιά και μας έδειχνε το όπλο του»

Ο Γιώργος Μαργαρίτης, παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...