Ο άνθρωπος που βρήκε το AIDS απασφάλισε! «Ο Covid-19 φτιάχτηκε σε εργαστήριο της Ουχάν»

Ο νέος κορονοϊός κατασκευάστηκε σε εργαστήριο και μάλιστα προέρχεται από τον ιό του AIDS. Αυτή η θεωρία δεν προέρχεται από τα χείλη κάποιου συνωμοσιολόγου, αλλά από τον Γάλλο νομπελίστα Ιατρικής Λικ Μοντανιέ, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε ότι «η ιστορία του ξεσπάσματος του ιού από μια ψαραγορά είναι ένα ωραίο παραμύθι».

«Έχουμε φτάσει στο συμπέρασμα ότι υπήρξε μια επέμβαση σε αυτόν τον ιό. Ένα μέρος, δεν λέω το σύνολό του, έχει το κλασικό μοντέλο που προέρχεται κυρίως από τις νυχτερίδες, αλλά σε αυτό έχουν προστεθεί αλληλουχίες του ιού HIV» εξηγεί ο άνθρωπος που πήρε το Νόμπελ το 2008 για τη συμμετοχή του στο ερευνητικό έργο που οδήγησε στην ανακάλυψη του ιού που προκαλεί το AIDS.

Μοριακός βιολόγος

«Δεν είναι κάτι φυσικό, είναι δουλειά επαγγελματία, μοριακού βιολόγου, ωρολογοποιού των αλληλουχιών του γενετικού υλικού. Με ποιο σκοπό; Δεν ξέρω… Μία από τις υποθέσεις μου είναι ότι μπορεί να ήθελαν να φτιάξουν εμβόλιο κατά του AIDS» προσθέτει ο Μοντανιέ, που κάνει επίσης λόγο για «μαθητευόμενους μάγους σε εργαστήριο της Ουχάν».

Αυτή η άποψη του καθηγητή Μοντανιέ δεν έχει, ωστόσο, πείσει την επιστημονική κοινότητα. Πολλοί επισημαίνουν με νόημα ότι στην ουσία ο καθηγητής αναπαράγει σε χοντρές γραμμές μια έρευνα που είχε δημοσιευτεί στα τέλη Ιανουαρίου σε ένα σάιτ από ερευνητές του Ινδικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Νέου Δελχί, η οποία είχε αμφισβητηθεί εντόνως από πολλούς επιστήμονες. Αυτή η έρευνα αναφερόταν σε μια «περίεργη ομοιότητα» που «είναι ελάχιστα πιθανό να προέκυψε τυχαία» στις αλληλουχίες μιας πρωτεΐνης του SARS-CoV-2, του ιού που ευθύνεται για τον Covid-19, και εκείνης του HIV, που ευθύνεται για το AIDS.

Η συγκεκριμένη έρευνα, όπως είναι φυσικό, αναπαράχθηκε αμέσως από αυτούς που υποστήριζαν από την αρχή ότι ο τόσο θανατηφόρος ιός είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα. Αυτή η εξέλιξη έκανε τους Ινδούς ερευνητές να την αποσύρουν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ