Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και οδηγοί ταξί στα όρια της τρέλας

Restart στα κομμωτήρια με περιορισμούς, νέο ωράριο και σπαζοκεφαλιές

Τις πόρτες τους ανοίγουν τη Δευτέρα 4 Μαΐου τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα κέντρα αισθητικής, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ωστόσο, οι συνθήκες υπό τις οποίες θα λειτουργούν δεν θα έχoυν καμία σχέση με την προ κορονοϊού εποχή. Τόσο οι πελάτες όσο και το προσωπικό πρέπει να συνηθίσουν σε μια νέα κανονικότητα, η οποία θα διέπεται από αυστηρούς κανόνες υγιεινής, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του Covid-19. Συγκεκριμένα:

■ Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο εφόσον έχουν κλείσει ραντεβού μέσω τηλεφώνου.

■ Οι επιχειρηματίες οφείλουν να συμπληρώνουν καθημερινά κατάλογο με ραντεβού, καθώς μπορεί να ζητηθεί σε πιθανό έλεγχο από ελεγκτικά όργανα.

■ Η απόσταση μεταξύ των καθισμάτων πρέπει πλέον να είναι δύο μέτρα.

■ Τόσο το προσωπικό όσο και οι πελάτες είναι υποχρεωτικό να φορούν μάσκες για την προστασία τους. Στα κέντρα αισθητικής είναι υποχρεωτική η χρήση γαντιών μιας χρήσης από τους εργαζομένους.

■ Ισχύουν οι περιορισμοί των τετραγωνικών μέτρων που καθορίζουν πόσα άτομα μπορούν να βρίσκονται στον χώρο. Ειδικότερα, στα καταστήματα που είναι 20 τετραγωνικά θα μπορούν να βρίσκονται τέσσερα άτομα. Αν το κατάστημα είναι 100 τετραγωνικά, θα μπορούν να βρίσκονται μέχρι 12 άτομα.

■ Στους χώρους αναμονής δεν θα υπάρχουν πλέον περιοδικά.

■ Όσες πελάτισσες έχουν βάψει τα μαλλιά τους και περιμένουν να περάσει ο χρόνος αναμονής, θα παραμένουν σε εξωτερικό χώρο.

■ Τέλος, ισχύει ο κανόνας επιπέδου στα μαγαζιά. Αν ένα κατάστημα έχει δύο επίπεδα, τότε δεν θα επιτρέπεται να βρίσκονται περισσότερα από δύο άτομα ανά δέκα τετραγωνικά μέτρα.

Επιπλέον κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής θα λειτουργούν με νέο διευρυμένο ωράριο, ώστε να εξυπηρετούνται περισσότεροι πελάτες και να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Συγκεκριμένα, τις καθημερινές, Δευτέρα με Παρασκευή, θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί ως τις 10 τη νύχτα και τα Σάββατα από τις 7 το πρωί ως τις 9 το βράδυ. Πάντως, δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες που προβληματίζονται σχετικά με τους νέους κανόνες λειτουργίας, κυρίως αν θα μπορέσουν να τους τηρήσουν σε όλες τις περιπτώσεις. Για παράδειγμα, στα κομμωτήρια μπορεί ένας πελάτης να ζητήσει… τριμάρισμα στο μούσι του. Με δεδομένο ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο από πελάτες όσο και από το προσωπικό, τι θα συμβεί σε περίπτωση που ο πελάτης αφαιρέσει τη μάσκα και τη στιγμή εκείνη μπει στο κατάστημα ένας ελεγκτής; Θα επιβάλει πρόστιμο για μη τήρηση του κανόνα;

Έξαλλοι οι επαγγελματίες οδηγοί με τη μεταφορά μόνο ενός επιβάτη

Την αντίθεσή του στην παράταση των περιορισμών στη μεταφορά επιβατών με τα ταξί εξέφρασε μετά την ανακοίνωση των ελαστικότερων μέτρων το σωματείο των αυτοκινητιστών, κάνοντας λόγο μάλιστα για «φωστήρες»…

Συγκεκριμένα, το ΣΑΤΑ αντιδρά έντονα στην παράταση του μέτρου για μεταφορά ενός μόνο επιβάτη, παρά τη χαλάρωση άλλων περιορισμών, και ζητά από την κυβέρνηση να την αποσύρει. Με αιχμηρή ανακοίνωσή τους, οι αυτοκινητιστές υποστηρίζουν ότι είναι «κακόγουστο αστείο η μεταφορά ενός μόνο επιβάτη με ταξί», συμπληρώνοντας: «Δεν μπορεί. Κάποιος μας κάνει πλάκα!»

«Με ποιο σκεπτικό ο όποιος ‘‘φωστήρας’’ της Υγειονομικής Επιτροπής ή του ΕΟΔΥ εισηγήθηκε στο υπουργείο Μεταφορών ότι το ταξί πρέπει να μεταφέρει μόνο έναν επιβάτη; Αυτός ο ‘‘φωστήρας’’ γνωρίζει ότι, αν αύριο θέλει να μεταβεί κάπου με τη σύζυγό του, θα πρέπει να πάρει δύο ταξί;

Γνωρίζει ότι, αν έρθει μια οικογένεια από το εξωτερικό, θα πρέπει να τη χρεώσει δύο ή τρεις φορές περισσότερο για τη μετακίνησή της; Γνωρίζει ότι οι άνθρωποι μοιράζονται πλέον ένα ταξί για να πάνε στη δουλειά τους; Αν γνωρίζει και έκανε αυτή την εισήγηση, τότε πυροβολεί εν ψυχρώ το ταξί» αναφέρει το Σωματείο της Αττικής. Παράλληλα, το ΣΑΤΑ επαναλαμβάνει την πρόταση που έχει αποστείλει στο αρμόδιο υπουργείο για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσουν τα ταξί.

Με αυτήν ζητούν άρση του περιορισμού στον αριθμό επιβατών, προαιρετική χρήση προστατευτικών διαχωριστικών οδηγού – επιβάτη, υποχρεωτική χρήση μάσκας από οδηγό και επιβάτες, εφοδιασμό των ταξί με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά με πρωτοβουλία των περιφερειών, δωρεάν καθημερινή απολύμανση των αυτοκινήτων σε συνεργασία με περιφέρειες και δήμους, και συμμετοχή των οδηγών στην ενημέρωση του κοινού για τους ισχύοντες κανόνες δημόσιας μεταφοράς, μέσω έντυπου υλικού από τον ΕΟΔΥ.

Αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αγοραίων Ταξί, προσπαθώντας να καθησυχάσει τα μέλη της, κάνει γνωστό ότι είναι σε επικοινωνία με το υφυπουργείο Μεταφορών και αναμένει αλλαγή αυτής της απόφασης, συμπληρώνοντας με νόημα στην ανακοίνωσή της.
«Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι πίσω από αυτή την απόφαση υπάρχει δόλος για να ευνοηθούν άλλοι κλάδοι επιβατικών μεταφορών».

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...