Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Υγειονομικές βόμβες τα υπαίθρια πάρτι! Σοβαρά επεισόδια στην Αγία Παρασκευή ανάμεσα σε ΜΑΤ και 300 νεαρούς

Στα παλιά τους τα παπούτσια γράφουν κάποιοι τον κώδωνα του κινδύνου για νέο lockdown που κρούουν οι ειδικοί σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων προστασίας και κάνουν… «αντάρτικο», συμμετέχοντας κατά εκατοντάδες σε υπαίθρια πάρτι!

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί είναι τα πρωτοφανή επεισόδια που ξέσπασαν προχθές στην Αγία Παρασκευή, όπου 300 περίπου άτομα έπιναν ποτά και άκουγαν μουσική στην πλατεία Αγίου Ιωάννου. Μάλιστα, οι πιο «θερμόαιμοι» δεν δίστασαν να επιτεθούν με πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς που επενέβησαν έπειτα από καταγγελίες πολιτών.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα, με κάποιους από τους δράστες να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ και τους αστυνομικούς να «απαντούν» με χρήση χημικών. Τα βίντεο από το σημείο την ώρα της επίθεσης απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας την κατακραυγή της κοινής γνώμης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, μάλιστα, από χθες το βράδυ και μέχρι νεωτέρας η πλατεία του Αγίου Ιωάννου θα παραμένει κλειστή από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί.

Κάλεσμα μέσω social media

Παρόμοιο πάρτι στήθηκε και στην Κηφισιά, όπου γνωστό κατάστημα εστίασης απηύθυνε κάλεσμα μέσω των social media, διαφημίζοντας παράλληλα μια νέα υπηρεσία, αυτή των take away κοκτέιλ! Μόλις λίγα λεπτά μετά την επίμαχη ανάρτηση, έξω από το κατάστημα σχηματίστηκαν… ουρές, με δεκάδες νεαρούς που περίμεναν να πάρουν το ποτό τους! Μάλιστα, δεν έφευγαν όταν το παραλάμβαναν από τους εργαζομένους του καταστήματος, αλλά δημιουργούσαν «πηγαδάκια» στον περιβάλλοντα χώρο. Και σε αυτή την περίπτωση, οι καταγγελίες προς την Αστυνομία ήταν δεκάδες, με αποτέλεσμα να μπει λουκέτο στο κατάστημα, στο οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Εικόνες συνωστισμού έξω από μπαρ καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες και στο Μικρολίμανο, τον Βόλο και τη Λάρισα, προκαλώντας για μια ακόμη φορά την «έκρηξη» του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

«Κάθε φορά που παρακάμπτονται οι οδηγίες των ειδικών, η ημερομηνία αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων θα απομακρύνεται» προειδοποίησε, τονίζοντας πως τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, που επί δύο μήνες ακολουθεί με ευλάβεια τις οδηγίες των ειδικών.

Αν και αρχικά οι αστυνομικοί περιορίστηκαν σε αυστηρές συστάσεις απομακρύνοντας τους πολίτες που είχαν συνωστιστεί, στο εξής τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά, τόσο για τους ανυπάκουους καταστηματάρχες όσο και για τους πελάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόστιμο για τους ιδιοκτήτες θα ανέρχεται στα 5.000 ευρώ, ενώ παράλληλα θα σφραγίζεται το κατάστημα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση που ο καταστηματάρχης σηκώσει «μπαϊράκι» και συνεχίσει να εξυπηρετεί κόσμο, θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας του μαγαζιού.

Όσο για τους πελάτες που δεν τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και προκαλούν συγχρωτισμό, θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν 150 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια αυστηρών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν χθες σε όλη τη χώρα, σημειώθηκαν έξι παραβάσεις σε Λάρισα, Λαμία, Κηφισιά και στο κέντρο της Αθήνας.

φ100 4

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...