«Πριβέ» θερινά σινεμά και παραστάσεις! Τι θα γίνει με τα γυρίσματα

Τα νέα δεδομένα και στον τρόπο διεξαγωγής των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ανακοίνωσε χθες η Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο της επανεκκίνησης του πολιτισμού, για τον οποίο είπε ότι στόχος είναι να κρατηθεί ενεργός αλλά και ασφαλής το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της υπουργού, οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι ανοιχτοί για το κοινό από τις 18 Μαΐου. Η είσοδος θα επιτρέπεται σε συγκεκριμένο αριθμό επισκεπτών ανά ώρα και η απόσταση μεταξύ τους θα πρέπει να είναι 1,5 μέτρο. Κατά την είσοδο και την έξοδο των επισκεπτών θα ακολουθείται ειδική διαδικασία, ενώ θα συστήνεται και η χρήση μάσκας και αντισηπτικού.

Ακόμη, από τις 18 Μαΐου ξεκινούν οι πρόβες καθώς και τα γυρίσματα σίριαλ και κινηματογραφικών ταινιών και, σύμφωνα με την υπουργό, θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των εργαζομένων, να εξασφαλίζονται ο επαρκής αερισμός και εξαερισμός των κλειστών χώρων παράλληλα με απολυμάνσεις με διάλυμα χλωρίνης πριν και μετά το τέλος κάθε πρόβας ή γυρίσματος.

Aντισηπτικά

Οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει στις πρόβες να χρησιμοποιούν προστατευτική μη ιατρική μάσκα, αντισηπτικά και προστατευτική προσωπίδα, ενώ θα προβλέπονται ειδικοί κανόνες για μακιγιάζ, κομμώσεις και βεστιάριο.

Τα θερινά σινεμά, τα οποία αποτελούν παραδοσιακά αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων κάθε καλοκαίρι, θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου. Προκειμένου να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις, η πληρότητα δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 40%, ενώ ο τρόπος εισόδου και εξόδου του κοινού θα καθοριστεί με εγκύκλιο που θα βγει τις επόμενες ημέρες. Όσο για τις μάσκες και τα αντισηπτικά, δεν θα είναι υποχρεωτικά, αλλά θα υπάρχει σχετική σύσταση προς τους πολίτες ώστε να έχουν μαζί τους αυτά τα απαραίτητα πλέον «αξεσουάρ».

Επιπλέον, στις 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν για το κοινό και τα μουσεία όλης της χώρας. Σχετικά με τα μέτρα προστασίας στους συγκεκριμένους χώρους, η υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι θα πρέπει να τηρείται απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των επισκεπτών, ενώ θα επιτρέπεται η χρήση κλιματιστικών ανοιχτού κυκλώματος. Όσο για τον αριθμό των επισκεπτών εντός του μουσείου, η Λίνα Μενδώνη ξεκαθάρισε πως ανά μία ώρα θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων.

Έναν μήνα αργότερα, στις 15 Ιουλίου, θα ξεκινήσουν τα δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους, όπου θα ισχύσουν ειδικοί κανόνες. Η πληρότητα και σε αυτή την περίπτωση δεν θα ξεπερνά το 40%, οι ηθοποιοί θα πρέπει να τηρούν απόσταση μεταξύ τους, ενώ η σκηνή θα απέχει τρία μέτρα από τα πρώτα καθίσματα. Οι δύο πρώτες σειρές σε ένα αρχαίο θέατρο θα είναι κενές, ενώ σε μια συναυλία με όρθιο κοινό θα πρέπει να τηρείται απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ των θεατών.

Όσον αφορά το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το οποίο κάθε χρόνο προσελκύει πλήθος θεατών από όλα τα μέρη του κόσμου, η κυρία Μενδώνη τόνισε ότι οι παραστάσεις του ανήκουν στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και η καλλιτεχνική διευθύντρια θα καθορίσει το πρόγραμμα, καθώς οι παραστάσεις πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα διοργανωθούν 200 μικρά πολιτιστικά δρώμενα σε αρχαιολογικούς χώρους και οι δημοτικοί πολιτιστικοί χώροι θα παραχωρούνται δωρεάν, με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ