Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Μυστήριο με 80χρονη «πλούσια» κληρονόμο και ράβδους χρυσού που «χάθηκαν» στη Βέροια

Την άκρη του νήματος σε μια περίεργη υπόθεση εξαφάνισης αμύθητης κληρονομιάς, που περιλάμβανε από πανάκριβα κοσμήματα μέχρι ράβδους χρυσού ανυπολόγιστης αξίας, αναζητεί μια 80χρονη!

Η ηλικιωμένη και ο αδελφός της γνώριζαν ότι ήταν δικαιούχοι των καταθέσεων της περιουσίας που υπήρχαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Βέροια και περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, ράβδους χρυσού που μεταφέρθηκαν τη δεκαετία του 1940 από την Αίγυπτο στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

Το 2010, ανάμεσα στα έγγραφα της μητέρας της, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2000, η 80χρονη ανακάλυψε ένα βιβλιάριο της Εθνικής Τράπεζας που είχε εκδοθεί με αφορμή τη μεταφορά του χρυσού, χάρη στην οποία η γιαγιά και η μητέρα της εισέπραξαν ως αντίκρισμα τους τόκους από τα αποθέματα. Το ότι τα δύο αδέλφια ήταν κληρονόμοι της τεράστιας περιουσίας προέκυπτε, άλλωστε, και από τη διαθήκη της γιαγιάς τους, η οποία ανέφερε ότι άφηνε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία της «στη μονάκριβη κόρη της».

Η περιπέτεια της ηλικιωμένης άρχισε το 2012, όταν, σύμφωνα με το protothema.gr, απευθύνθηκε στο υποκατάστημα της Εθνικής στη Βέροια για να διαπιστώσει πού βρισκόταν η περιουσία των συγγενών της.

Αφού παρέδωσε τα έγγραφα που της ζητήθηκαν για να γίνει η έρευνα, πήρε τη διαβεβαίωση ότι θα λάβει απάντηση από τα κεντρικά.

Στη συνέχεια πήγε στο υποκατάστημα της Βέροιας για να παραλάβει μια συστημένη επιστολή από την Αθήνα, όμως εκεί η προϊσταμένη τής παρέδωσε την επιστολή, χωρίς κάποια έγγραφα που υπήρχαν μέσα. Στις 3 Μαρτίου 2015 η Εθνική Τράπεζα απάντησε στην 80χρονη να μη θεωρήσει ως ληφθείσα την επιστολή, καθώς χορηγήθηκε εκ παραδρομής.

Ύστερα από αυτό η ηλικιωμένη επικοινώνησε με έναν δικηγόρο, ο οποίος λίγες μέρες αργότερα αποσύρθηκε από την υπόθεση. Αντίθετα, ο δεύτερος δικηγόρος στον οποίον απευθύνθηκε της είπε ότι ο διευθυντής του υποκαταστήματος στην οδό Βενιζέλου περιμένει τα επικυρωμένα έγγραφα για να προχωρήσει η διαδικασία. Όταν, όμως, η 80χρονη πήγε στην τράπεζα, η υποδιευθύντρια δεν δέχτηκε να τα παραλάβει.

Ο δικηγόρος τη συμβούλευσε να καταθέσουν αγωγή κατά της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα, όμως ουδέποτε εκδικάστηκε κάποια αγωγή. Μάλιστα, ο ίδιος προέτρεψε την ηλικιωμένη να μη συνεχίσει να ψάχνει, λέγοντάς της ότι καλό είναι να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι… κάποτε ήταν μια πλούσια κληρονόμος! «Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η εντολέας μου απευθύνθηκε στην Αστυνομία δίνοντας κατάθεση για όλα όσα γνωρίζει, ενώ είμαι πεπεισμένος ότι σύντομα θα έχουμε νεότερα γι’ αυτήν την περίεργη υπόθεση» δήλωσε ο τωρινός συνήγορος της 80χρονης, Αντώνης Ξυλουργίδης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...