Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Με ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό η Ένωση Συντακτών υποβάλλει 4 προτάσεις για στήριξη των ΜΜΕ

Μία πολύ θετική πρωτοβουλία ανέλαβε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών με στόχο τη στήριξη των δημοσιογράφων που εργάζονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ιδιαίτερα στον έντυπο Τύπο.

Αντιλαμβανόμενα απόλυτα το μέγεθος του προβλήματος που έχει προκληθεί στα ΜΜΕ, τα μέλη του Δ.Σ. της ένωσης απέστειλαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, μαζί με συγκεκριμένα στοιχεία που αποτυπώνουν τη δυσμενή κατάσταση του χώρου, προτείνοντας τέσσερα βασικά μέτρα, τα οποία, αν υιοθετηθούν, θα κρατήσουν ανοιχτά τα κλυδωνιζόμενα μέσα, με επαρκείς διασφαλίσεις για τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων αλλά και την αξιοπιστία του Τύπου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στην επιστολή:

1. Ζητάμε να καταργηθεί αμέσως το μέτρο της αναστολής σύμβασης εργασίας, το οποίο, δυστυχώς, χρησιμοποιείται καταχρηστικά από τη μεγάλη πλειονότητα των εργοδοτών, και στη θέση του να θεσμοθετηθεί η επιδότηση της εργασίας. Εάν, μάλιστα, καταλήξει θετικά η συζήτηση, εντός των ευρωπαϊκών θεσμών, για επιδότηση της εργασίας, θα αντισταθμιστεί το αντίστοιχο δημοσιονομικό κόστος.

2. Καθίσταται περισσότερο επείγουσα από ποτέ η υλοποίηση των νομοθετημένων μέτρων ενίσχυσης του έντυπου Τύπου, τα οποία ελπίζουμε δεν θα παραπεμφθούν στις ελληνικές καλένδες. Έχουν ήδη εξαγγελθεί πολλές φορές και από την πλευρά μας έχουμε ορίσει την εκπρόσωπό μας που θα στελεχώσει την ειδική γνωμοδοτική επιτροπή για την ενίσχυση του έντυπου Τύπου. Υπενθυμίζουμε ότι η ενίσχυση του έντυπου Τύπου εφαρμόζεται ήδη σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 15ετίας.

3. Ζητάμε την ισότιμη και διαφανή κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας, ώστε να στηριχθούν όλα τα μέσα ενημέρωσης και να εξακολουθήσουν να λειτουργούν προς όφελος της ενημέρωσης, της πολυφωνίας και της διατήρησης των θέσεων εργασίας στον κλάδο.

4. Θα πρέπει να ληφθούν αμέσως μέτρα για την ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων, που δεν εμπίπτουν στις περιπτώσεις παράτασης καταβολής του επιδόματος ανεργίας, και των εργαζομένων-ομήρων σε αφερέγγυες επιχειρήσεις.

Και καταλήγει η επιστολή της ΕΣΗΕΑ: «Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη χώρα μας κλυδωνίζονται. Η διαφημιστική δαπάνη έχει κατακρημνιστεί. Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ΜΜΕ, πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι παρεμβάσεις που προτείνουμε είναι δόκιμες και αναγκαίες για την ανακούφιση του κλάδου, διασφαλίζουν αξιοπρεπείς όρους εργασίας για τους συναδέλφους μας δημοσιογράφους και θωρακίζουν ταυτόχρονα την πολυφωνία και την αξιοπιστία της ενημέρωσης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...