Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

«Μουδιασμένη» η αγοραστική κίνηση την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, χαρακτήρισε μουδιασμένη την καταναλωτική κίνηση την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων.

Παράλληλα, υπογράμμισε την αισιοδοξία και τον ενθουσιασμό από την πλευρά των εμπορικών επιχειρήσεων, που δέχθηκαν τον κόσμο τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μπορεί οι πωλήσεις της πρώτης ημέρας να είχαν αρνητικό πρόσημο, επιβεβαιώνοντας τη διστακτικότητα που διακατέχει το καταναλωτικό κοινό, ωστόσο το υπόλοιπο μισό της εβδομάδας αναμένεται να κυλήσει με αισιοδοξία.

Εν αναμονή των στοιχείων

Μάλιστα, στο τέλος της εβδομάδας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία αναφορικά με την κίνηση της αγοράς στους περισσότερους εμπορικούς δρόμους της χώρας. «Θεωρούμε σημαντικό να θυμίσουμε ότι ο εμπορικός κλάδος, που έχει πληγεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, έχει ανάγκη από την άμεση εφαρμογή των μέτρων στήριξης, αφενός για τη μείωση των λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων και αφετέρου για την ενίσχυση της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Φοροελαφρύνσεις, ενοίκια και χρηματοδοτικά εργαλεία αποτελούν τους τρεις κύριους άξονες που θα βοηθήσουν την επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων και τη διατήρηση των αντίστοιχων θέσεων εργασίας, που τόσο έχουμε ανάγκη» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Καφούνης και μέλη του διοικητικού συμβουλίου επισκέφθηκαν καταστήματα λιανικής στο κέντρο της Αθήνας και μοίρασαν υφασμάτινες προστατευτικές μάσκες και ατομικές συσκευασίες αντισηπτικών στους εμπόρους και στους εργαζομένους των επιχειρήσεων για χρήση κατά τη μετακίνησή τους από και προς τα καταστήματα στα οποία εργάζονται.

Αυτή η προγραμματισμένη ενέργεια από την πλευρά του ΕΣΑ έγινε όχι μόνο για να δηλώσει την έμπρακτη ηθική υποστήριξή του προς τα μέλη του, αλλά και με σκοπό να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των εργαζομένων και του καταναλωτικού κοινού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...