«Μουδιασμένη» η αγοραστική κίνηση την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, χαρακτήρισε μουδιασμένη την καταναλωτική κίνηση την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων.

Παράλληλα, υπογράμμισε την αισιοδοξία και τον ενθουσιασμό από την πλευρά των εμπορικών επιχειρήσεων, που δέχθηκαν τον κόσμο τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μπορεί οι πωλήσεις της πρώτης ημέρας να είχαν αρνητικό πρόσημο, επιβεβαιώνοντας τη διστακτικότητα που διακατέχει το καταναλωτικό κοινό, ωστόσο το υπόλοιπο μισό της εβδομάδας αναμένεται να κυλήσει με αισιοδοξία.

Εν αναμονή των στοιχείων

Μάλιστα, στο τέλος της εβδομάδας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία αναφορικά με την κίνηση της αγοράς στους περισσότερους εμπορικούς δρόμους της χώρας. «Θεωρούμε σημαντικό να θυμίσουμε ότι ο εμπορικός κλάδος, που έχει πληγεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, έχει ανάγκη από την άμεση εφαρμογή των μέτρων στήριξης, αφενός για τη μείωση των λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων και αφετέρου για την ενίσχυση της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Φοροελαφρύνσεις, ενοίκια και χρηματοδοτικά εργαλεία αποτελούν τους τρεις κύριους άξονες που θα βοηθήσουν την επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων και τη διατήρηση των αντίστοιχων θέσεων εργασίας, που τόσο έχουμε ανάγκη» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Καφούνης και μέλη του διοικητικού συμβουλίου επισκέφθηκαν καταστήματα λιανικής στο κέντρο της Αθήνας και μοίρασαν υφασμάτινες προστατευτικές μάσκες και ατομικές συσκευασίες αντισηπτικών στους εμπόρους και στους εργαζομένους των επιχειρήσεων για χρήση κατά τη μετακίνησή τους από και προς τα καταστήματα στα οποία εργάζονται.

Αυτή η προγραμματισμένη ενέργεια από την πλευρά του ΕΣΑ έγινε όχι μόνο για να δηλώσει την έμπρακτη ηθική υποστήριξή του προς τα μέλη του, αλλά και με σκοπό να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των εργαζομένων και του καταναλωτικού κοινού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ