Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σαν τρελό… λεωφορείο

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στα Λιόσια, όταν ένα...

Οικογενειακές στιγμές στα Νότια για τον Σόμμερ και τη σύζυγό του Βαλεντίνη

Οικογενειακές στιγμές στη Γλυφάδα μοιράστηκαν ο Κώστας Σόμμερ και...

Σε ειδικό χώρο και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο φονιάς της...

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε, χθες το μεσημέρι,...

Συγκλόνισε στην αγόρευση-καταπέλτη η εισαγγελέας Αριστοτελία Δόγκα, ζητώντας να κηρυχτούν ένοχοι οι δύο killers της Τοπαλούδη

«Κατάρα της ζωής» χαρακτήρισε τους δύο κατηγορουμένους για τον άγριο βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Αριστοτελία Δόγκα και συγκλόνισε εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα βίαζαν «ακόμα και νεκρή…» την άτυχη φοιτήτρια, την οποία είχαν στοχοποιήσει!

Στην αγόρευση-καταπέλτη η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κηρυχτούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι, ξεκαθαρίζοντας πως για την ίδια δεν χωρά αμφιβολία ότι ο 21χρονος Ροδίτης και ο 19χρονος Αλβανός προαποφάσισαν από κοινού, παρέσυραν, χτύπησαν, βίασαν, μαχαίρωσαν και ξεφορτώθηκαν την 21χρονη πετώντας την από τα βράχια στη θάλασσα των Πεύκων. «Δύο άνθρωποι με τέτοια εγκλήματα, όταν δεν είναι συνεννοημένοι, ο ένας τρώει τις σάρκες του άλλου» είπε η εισαγγελέας, επισημαίνοντας πως οι κατηγορούμενοι λειτουργούσαν βάσει σχεδίου, το οποίο είχαν επιχειρήσει να εφαρμόσουν και με άλλες κοπέλες.

«Είναι προαποφασισμένο ότι σε περίπτωση άρνησης η Ελένη δεν θα φύγει, θα βιαστεί» τόνισε, ξεδιπλώνοντας το εγκληματικό μοτίβο που ακολουθούσαν οι δύο κατηγορούμενοι: «Είχαν συλλάβει στο μυαλό τους ότι πάνε τις κοπέλες στο εξοχικό στους Πεύκους, τις βάζουν να δουν πορνό και τις βιάζουν» περιέγραψε αποδίδοντας ρόλο «δολώματος» στον νεαρό Αλβανό με το αγγελικό πρόσωπο, ο οποίος «μπαίνει μπροστά, βρίσκει κορίτσια και ως λάφυρα τα πηγαίνει στον άλλον, που έχει τα λεφτά».

Δυναμισμός ψυχής

Αναφερόμενη στη νύχτα του μαρτυρίου που οδήγησε στην τραγική κατάληξη της Ελένης Τοπαλούδη, η εισαγγελέας περιέγραψε τις αγωνιώδεις προσπάθειες της φοιτήτριας να αντισταθεί στους δύο νεαρούς. «Η Ελένη ανθίσταται, αρνείται. Το κορίτσι ήταν αφίλητη παρθένα και πήγε μέσα σε άγρια θηρία. Η Ελένη ήταν αθώα… αλλά με δυναμισμό ψυχής. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με τη ζωή της» είπε, αποδομώντας πλήρως τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων ότι το θύμα τούς είχε προτείνει ομαδική ερωτική συνεύρεση.

«Αν η Ελένη ήταν ένα μέρος έστω από αυτά που περιγράψανε, ξέρετε τι θα έκανε; Θα προσποιούνταν για να γλιτώσει τη ζωή της» είπε η εισαγγελέας περιγράφοντας τις άγριες σκηνές που ακολούθησαν. «Χτυπιέται η Ελένη, ο β’ κατηγορούμενος της κρατάει τα χέρια, ο άλλος τη χτυπάει, οι ρόλοι εναλλάσσονται» περιέγραψε, τονίζοντας ότι στη συνέχεια «αφού εκείνη αντιστέκεται, παίρνουν τα μαχαίρια».

f2 alvanos

«Προσπαθούν με τον στραγγαλισμό να την ακινητοποιήσουν, στη συνέχεια τελούν διαδοχική συνουσία – τολμάνε να λένε ότι η Ελένη ήθελε» τόνισε στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός, εξηγώντας πως «το θύμα έδωσε μάχη για τρεις ώρες να κρατηθεί στη ζωή» και πρόσθεσε πως οι δράστες δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά υποχρέωσαν την άτυχη κοπέλα σε πεολειχία.

«Η Ελένη αντιστέκεται ξανά. Και μετά έχουμε το σίδερο. Τη χτυπάνε, η Ελένη δεν πεθαίνει, αντιστέκεται. Και αυτό πυροδοτεί τον θυμό τους. Η μάχη της Ελένης είναι πρωτοφανής. Τα χτυπήματα με το σίδερο είναι τρία ή τέσσερα και δεν είναι από έναν. Σκέφτονται ότι η Ελένη λέει ότι θα τους καταδώσει. Αποφασίζουν να τελειώσουν μαζί της» είναι η συγκλονιστική περιγραφή της εισαγγελέως, πριν φτάσει στην τελευταία σκηνή του δράματος, που εκτυλίχθηκε στους βράχους των Πεύκων. Την έβγαλαν και οι δύο από το αμάξι και την κουβαλάνε στα χέρια, γι’ αυτό δεν φέρει αμυχή. Θέλουν να εξασφαλίσουν ότι θα πάει στο νερό και ότι δεν θα κολλήσει στα βράχια. Στην προσπάθειά τους να την πετάξουν κάποιος από τους δύο την πατάει στο κεφάλι, γιατί τη σπρώχνανε με τα πόδια τους να πέσει στο νερό ζωντανή» κατέληξε η κυρία Δόγκα, εξηγώντας πως οι δύο κατηγορούμενοι, με πρωτοφανή ψυχρότητα, ήταν αποφασισμένοι να εξαφανίσουν όλα τα πειστήρια του εγκλήματος που μόλις είχαν διαπράξει.

Η εισαγγελέας στράφηκε και κατά του πατέρα του 21χρονου Ροδίτη, «που γυμνάζεται, γιατί θέλει να δείχνει ωραίος σε αυτή την ηλικία, αλλά έχει αφήσει έναν εν δυνάμει εγκληματία να κυκλοφορεί ελεύθερος», ζητώντας να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες του «αναφορικά με την εξαφάνιση του στρώματος πάνω στο οποίο μαρτύρησε η Ελένη».

Απευθυνόμενη στους γονείς του θύματος, την τραγική μητέρα και τον πατέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας, η εισαγγελέας τόνισε ότι η Ελένη «ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος».

«Ας επικρατήσει δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέα της έδρας. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε -ας πιέζανε-, ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί, αλλά ας επικρατήσει η δικαιοσύνη. Και η Δικαιοσύνη, όταν θέλει, βλέπει καλά και στο σκοτάδι» πρόσθεσε, καλώντας τους γονείς του θύματος να μη δεχτούν τη συγγνώμη των κατηγορουμένων. «Καμία συγγνώμη μη δεχθείτε. Η συγγνώμη ένα μόνο νόημα έχει: όταν αυτός που τη ζητεί είναι ειλικρινής» είπε και τόνισε: «Η Ελένη ήταν μια ηρωίδα, δεν ήταν μόνο ένα δώρο ζωής».

Η εισαγγελική λειτουργός λύγισε όταν ο χαροκαμένος πατέρας πλησίασε την έδρα και της πρόσφερε λουλούδια με δάκρυα στα μάτια. «Αν μπορώ να σας απαλύνω τον πόνο, θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι-σύμβολο, γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι η κατάρα της ζωής τους (τους έδειξε). Η κόρη σας, σαν λαμπρό αστέρι, θα μας δείχνει πάντα τον δρόμο από εκεί που είναι. Εφεξής, εγώ και η Ελένη θα είμαστε μαζί, σας δίνω τον λόγο μου» είπε ολοκληρώνοντας τη συγκλονιστική αγόρευσή της. Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

f3 Roditis

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...