Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Σε κλίμα έντασης, με συνεχείς διακοπές και παρεμβάσεις η πολυτάραχη δίκη για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Σε κλίμα έντασης, με συνεχείς διακοπές και παρεμβάσεις, συνεχίστηκε χθες η πολυτάραχη δίκη για τον βιασμό και τη στυγερή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, λίγο πριν πέσει η αυλαία με την τελική ετυμηγορία της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Οι πολύωρες αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, που ξεδίπλωσαν τα επιχειρήματά τους και προσπάθησαν να πείσουν δικαστές και ενόρκους για τα πραγματικά περιστατικά της μοιραίας νύχτας που η 21χρονη φοιτήτρια οδηγήθηκε σε μαρτυρικό θάνατο, διακόπηκαν από την παρέμβαση συμβούλου του δικηγορικού συλλόγου αλλά και από τη δήλωση της εισαγγελέως Αριστοτελείας Δόγκα, η οποία ζητώντας τον λόγο από την έδρα είπε πως θα προχωρήσει σε δήλωση αποχής.

Συγκεκριμένα, την ώρα που ολοκληρώνονταν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης παρενέβη ο σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Κλεφτοδήμος προκειμένου να διαμαρτυρηθεί εκ μέρους όλων των δικηγόρων, όπως είπε, για τις αποστροφές της εισαγγελέως κατά την αγόρευσή της, που αφορούν τον ρόλο των δικηγόρων, και επιχείρησε να τη «σταυρώσει», κατηγορώντας την ουσιαστικά ότι… ταυτίστηκε με την Ελένη! Κρατώντας στα χέρια την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Δημήτρη Βερβεσού, ο κ. Κλεφτοδήμος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό των δικηγόρων, τονίζοντας ότι οι αναφορές της εισαγγελέως «προσβάλλουν ευθέως και συλλήβδην όλους τους δικηγόρους».

Πρόεδρος: Δεν έχετε τον λόγο, υπάρχουν άλλα τμήματα για να εκφράσετε τα παράπονά σας, δεν είναι εδώ ο τόπος.
Κλεφτοδήμος: Εκφράζω τις διαμαρτυρίες μου για τις αποστροφές της κυρίας εισαγγελέως.
Εισαγγελέας: Ζητώ τον λόγο. Θα προχωρήσω σε δήλωση αποχής.

Η παρέμβαση αυτή οδήγησε στο ξέσπασμα του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, ο οποίος υπεραμύνθηκε της στάσης της εισαγγελέως, εκφράζοντας παράλληλα τη διαμαρτυρία του για την παρέμβαση του δικηγόρου. Οι στιγμές έντασης που ακολούθησαν οδήγησαν την πρόεδρο της έδρας να διακόψει τη δίκη, ζητώντας από τον σύμβουλο του δικηγορικού συλλόγου να αποχωρήσει.

Λίγη ώρα αργότερα δικαστές και ένορκοι πήραν ξανά τη θέση τους στα δικαστικά έδρανα, με την πρόεδρο να ζητά από τους συνηγόρους της υπόθεσης να παραμείνουν στα ζητήματα που αφορούν τη δίκη. Την ίδια ώρα, λαμβάνοντας τον λόγο, η εισαγγελέας ανέφερε πως επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και του γνωστοποίησε την πρόθεσή της να δηλώσει αποχή. Όπως τόνισε, όμως, ο ίδιος της έδωσε εντολή να μείνει στη θέση της. Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός έκανε λόγο για εισβολή συμβούλων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην αίθουσα του δικαστηρίου και για «πογκρόμ Βερβεσού».

Στη συνέχεια, συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, η Αριστοτέλεια Δόγκα τόνισε στη δευτερολογία της ότι σέβεται και υπολήπτεται το δικηγορικό λειτούργημα. «Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, θα αναδείξουν ό,τι είναι καλό για τον πελάτη τους. Τι κάνουμε εδώ τόσους μήνες; Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια» είπε.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τους δύο κατηγορουμένους, τον 21χρονο Ροδίτη και τον 19χρονο Αλβανό, αναμένεται να εκδοθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι, με την αγωνία όλων των διαδίκων να κορυφώνεται. «Περιμένω την ανώτερη ποινή» δήλωσε ο πατέρας του θύματος, ο οποίος ωστόσο τόνισε «δυστυχώς, δεν υπάρχει η ποινή που θα έπρεπε για τέτοια στυγερά εγκλήματα» και πρόσθεσε: «Την Ελένη μας τη βασάνισαν, τη βίασαν και τη δολοφόνησαν, έτσι όπως τη δολοφόνησαν. Για τέτοια στυγερά εγκλήματα δεν υπάρχουν ανάλογες ποινές. Οταν λέμε ισόβια, πρέπει να ισχύουν τα ισόβια».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...