Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Τούνελ θανάτου στο Λουτράκι για 4 φίλους που έψαχναν μεγάλο θησαυρό

Το κυνήγι του χρυσού μετατράπηκε σε παγίδα θανάτου για τέσσερις επίδοξους «Ιντιάνα Τζόουνς», που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή Καρμπουνάρι στο Λουτράκι, ακολουθώντας τις φήμες του αστικού μύθου για έναν αμύθητο θησαυρό με χρυσές λίρες και νομίσματα.

Γύρω στη 1.20 του Σαββάτου μια αναστατωμένη γυναίκα ενημέρωσε την Αστυνομία ότι στο σπήλαιο είχαν εγκλωβιστεί τέσσερις άνδρες χωρίς να δίνουν σημεία ζωής και αμέσως κινητοποιήθηκε η ΕΜΑΚ. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ήταν η σύζυγος ενός 35χρονου από την παρέα των τεσσάρων, η οποία είχε μαζί τα δύο ανήλικα παιδιά τους και ανησυχούσε αφού δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του.

Οι πυροσβέστες κατέβηκαν φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες σε βάθος 20 μέτρων στο σπήλαιο, όπου βρίσκονται τα παροπλισμένα γερμανικά καταφύγια, σε μια ιδιαίτερα δύσβατη διαδρομή, με τον διάδρομο του καταφύγιου να έχει μεγάλη κλίση.

f1 57 scaled

Ο ένας από τους τέσσερις φίλους βρέθηκε νεκρός σε απόσταση ενός μέτρου από την είσοδο. Ενδεχομένως ήταν ο μόνος που αντιλήφθηκε ότι έχαναν επαφή με την πραγματικότητα λόγω των αναθυμιάσεων από την πετρελαιοκίνητη γεννήτρια φωτισμού που είχαν μαζί τους και προσπάθησε να βγει στην επιφάνεια, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Στα επτά μέτρα από την έξοδο βρέθηκε νεκρός ακόμη ένας, ενώ τα άψυχα σώματα του τρίτου και του τέταρτου εντοπίστηκαν στο βάθος της σπηλιάς. Όπως προέκυψε, πρόκειται για έναν 49χρονο πατέρα έξι παιδιών, ο οποίος ζούσε τα τελευταία 15 χρόνια στο Λουτράκι και λειτουργούσε μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε σε οίκο ευγηρίας, τον 35χρονο Σ.Π., πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, που διατηρούσε συνεργείο αυτοκινήτων, τον 37χρονο Λ.Θ. από τα Ισθμια, ο οποίος εργαζόταν μαζί του, και έναν 72χρονο συνταξιούχο έμπορο και πατέρα τεσσάρων παιδιών, η σύζυγος του οποίου ενημερώθηκε για τον θάνατό του από τις ειδήσεις.

Τα τέσσερα θύματα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ναυπλίου και αναμένεται η διενέργεια νεκροτομής, ώστε να προσδιορισθούν οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου τους. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι έθεσαν σε λειτουργία τη γεννήτρια και από τις αναθυμιάσεις άρχισαν σταδιακά να χάνουν τις αισθήσεις τους.

Ενδεχομένως τα θύματα να είχαν ενδείξεις ότι στη συγκεκριμένη σπηλιά στην περιοχή Καρμπουνάρι ήταν θαμμένος ο θησαυρός των Εβραίων που είχε αρπάξει ο «χασάπης της Θεσσαλονίκης» Μαξιμίλιαν Μέρτεν και φέρεται ότι αποτελείται από 800.000.000 χρυσά φράγκα!

Έτσι κι αλλιώς η τρέλα του χρυσού έχει κατά καιρούς προκαλέσει αρκετούς να αναζητήσουν τον μυστηριώδη θησαυρό στον χώρο των παλιών υπόγειων αντιαεροπορικών καταφυγίων της Διώρυγας της Κορίνθου, όπου κατά καιρούς εμφανίζονται ομάδες που σκάβουν επί μέρες, χωρίς ωστόσο οι ντόπιοι να έχουν ακούσει ότι έχουν εντοπίσει κάτι πολύτιμο.

Οι τέσσερις φίλοι είχαν αρχίσει την έρευνά τους το βράδυ της Παρασκευής, εντόπισαν τα σημεία που τους ενδιέφεραν στο καταφύγιο και άρχισαν να σκάβουν για να βρουν τον θησαυρό.

Οι πυροσβέστες βρήκαν στον χώρο σκαπτικά εργαλεία, τσουγκράνα, τρυπάνι, ενώ εκτιμάται ότι ήταν έτοιμοι να προκαλέσουν έκρηξη σε κάποια σημεία, καθώς είχαν απλώσει καλώδια τα οποία βρέθηκαν στα χέρια τους όταν τους εντόπισαν.

Την προανάκριση ανέλαβε η Ασφάλεια, ενώ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπήρχαν και άλλα άτομα στη σπηλιά, που βοηθούσαν τους τέσσερις άντρες, ενώ ερευνάται και για πόσο καιρό έκαναν λαθρανασκαφές στον συγκεκριμένο χώρο.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....