Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αστυνομικοί αναζητούν τις επαφές του 47χρονου Βέλγου που εκτελέστηκε έξω από το σπίτι του στη Βούλα

Από τη Νάντια Αλεξίου

Τις δαιδαλώδεις διαδρομές που ακολούθησε αλλά και τις επαφές που είχε ο 47χρονος Βέλγος, ο οποίος εκτελέστηκε με μαφιόζικο τρόπο έξω από το σπίτι του στη Βούλα το βράδυ της Παρασκευής, προσπαθούν να χαρτογραφήσουν οι αστυνομικοί ύστερα από την ταυτοποίησή του.

Η διαδικασία εξακρίβωσης των πραγματικών στοιχείων της ταυτότητάς του ολοκληρώθηκε με λήψη αποτυπωμάτων και με τη συνδρομή της Interpol, καθώς το θύμα είχε πάνω του δύο βελγικές ταυτότητες με δικές του φωτογραφίες αλλά διαφορετικά στοιχεία. Όπως διαπιστώθηκε, εις βάρος του 47χρονου, που εμφανιζόταν ως έμπορος λαδιού ή σύμβουλος επιχειρήσεων στον κλάδο των τροφίμων, εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από την εμπλοκή του σε μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στο εξωτερικό.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής έχουν ζητήσει αναλυτική ενημέρωση για την υπόθεση ναρκωτικών και τον ρόλο του Βέλγου, όπως και στοιχεία για τη δολοφονία στενού συνεργάτη του 47χρονου πριν από δύο εβδομάδες στο Βέλγιο, η οποία αποδίδεται από τις διωκτικές Αρχές της χώρας σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ διακινητών ναρκωτικών.

Διακίνηση ναρκωτικών

Άλλωστε, «συμβόλαιο θανάτου» για υποθέσεις που αφορούν μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών διαβλέπουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής πίσω από την εν ψυχρώ εκτέλεση του 47χρονου με δύο σφαίρες στο κεφάλι, σχεδόν εξ επαφής. Επίσης, το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται για την κάλυψη καθημερινών αναγκών ενός… εμπόρου τροφίμων, όπως ήθελε να εμφανίζεται. Το χρηματικό ποσό αποτελεί για τους αστυνομικούς ένα επιπλέον πεδίο έρευνας, καθώς προσπαθούν να εντοπίσουν την πηγή προέλευσής του.

Οι… απαιτητικές υποχρεώσεις του Βέλγου φάνηκαν και από το ότι μέσα στο αυτοκίνητό του και στο διαμέρισμά του βρέθηκαν έξι δίκαρτα κινητά τηλέφωνα, για τα οποία θα ζητηθεί από τις εισαγγελικές Αρχές η άρση του απορρήτου προκειμένου να φωτιστούν οι επαφές και οι διασυνδέσεις του.

Στον κύκλο του, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, περιλαμβάνονται άτομα που κινούνται σε χώρους πέρα από τον νόμο και ενδεχομένως με διεθνή δράση, καθώς τέτοια «συμβόλαια θανάτου» «σφραγίζονται» από μεγάλα κεφάλια…

Οι γείτονες του θύματος δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό για το ποιος πραγματικά ήταν ο Βέλγος. Συστηνόταν ως επιχειρηματίας στον χώρο των τροφίμων και συγκεκριμένα στην εμπορία λαδιού.

Άγνοια για τη διπλή ζωή του είχε, όπως κατέθεσε, και η Γαλλίδα σύζυγός του, η οποία είπε στους αστυνομικούς ότι ελάχιστα γνώριζε για τις δραστηριότητές του στην Αθήνα. Φέρεται, μάλιστα, ότι υποστηρίζει πως ο σύζυγός της εργαζόταν ως σύμβουλος σε εταιρία, όπως της έλεγε, και ότι πριν από περίπου δύο χρόνια της ζήτησε να μετακομίσουν μαζί με το παιδί τους στην Αθήνα, λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων.

Πάντως, οι ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με την Interpol αναζητούν τις διασυνδέσεις του θύματος με διεθνή κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ή και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, που μετατρέπουν την Ελλάδα σε κόμβο διασύνδεσης της Ευρώπης με τα Βαλκάνια και την Ανατολή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...