Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Παρέμβαση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για τον άγνωστο μάρτυρα του Noor 1

Καταιγιστικές εξελίξεις, με παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην υπόθεση του «αμαρτωλού» δεξαμενόπλοιου «Noor 1 », που μετέφερε στα αμπάρια του 2,1 τόνους ηρωίνης, δρομολογεί η αποκάλυψη για την ύπαρξη άγνωστου μάρτυρα που προσπαθεί -μάταια- εδώ και δύο χρόνια να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση!

Η επιστολή του προσώπου, το οποίο φέρεται ότι γνωρίζει πολλά, προς τις ανώτατες εισαγγελικές Αρχές οδήγησε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα να ζητήσει διερεύνηση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ανέθεσε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Ασπρογέρακα να εξετάσει εάν υπήρξε προσπάθεια να εμποδιστεί η κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα και των στοιχείων που φέρεται ότι έχει στη διάθεσή του, καθώς και εάν αυτό συνδέεται με την παραίτηση της ανακρίτριας Καλλιόπης Μάντακα, η οποία είχε αναλάβει την ανάκριση για την υπόθεση, αλλά στη συνέχεια εγκατέλειψε το δικαστικό σώμα και… μετακόμισε σε άλλη ήπειρο! Μάλιστα, στη σχετική παραγγελία του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά, σε περίπτωση που έχουν διαπραχθεί αδικήματα, οι υπαίτιοι να διωχθούν ποινικά.

Όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική «Δίκη στο Open», ο εν λόγω μάρτυρας, ο οποίος διαμένει σε χώρα εκτός Ε.Ε., έχει επανειλημμένως προσπαθήσει να εισφέρει στοιχεία στις ελληνικές δικαστικές Αρχές, αλλά έως σήμερα όλες οι απόπειρές του έχουν περιέργως σκοντάψει σε τοίχο! Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεσή του είναι να δώσει πληροφορίες για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, η οποία φέρεται ότι συνδέεται με τη δεύτερη έρευνα για το «Noor 1», που βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης μετά την άσκηση κακουργηματικών διώξεων από την πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και των τριών συνεργατών του Νίκου Συντιχάκη, Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και Ηλία Τσακίρη. Μάλιστα, ο ίδιος είχε έρθει σε επικοινωνία με την πρώην ανακρίτρια του «Noor 1» Kαλλιόπη Μάντακα, η οποία επρόκειτο να ταξιδέψει στη χώρα που βρίσκεται για να του πάρει κατάθεση. Ωστόσο, λίγο πριν από το επικείμενο ταξίδι, όπως υποστηρίζει ο μάρτυρας, η ίδια παραιτήθηκε ξαφνικά από το δικαστικό σώμα και μετανάστευσε στην… Αμερική!

Πάντως, με παρέμβασή του στην εκπομπή «Δίκη στο Open» ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επόπτης των υποθέσεων σχετικά με τα ναρκωτικά σε όλη την επικράτεια Ισίδωρος Ντογιάκος τόνισε πως «έγιναν όλες οι ενέργειες από την πλευρά των ανακριτών του Πειραιά προς τις αρμόδιες Αρχές στη χώρα που βρίσκεται, οι οποίες όμως δεν επιτρέπουν καμία ενέργεια και δεν μπορούν έτσι να συνδράμουν οι ελληνικές Αρχές».

Όπως ανέφερε ο κ. Ντογιάκος, ο οποίος ενημερώθηκε για την υπόθεση, έχει ήδη ζητηθεί από τον μάρτυρα να μεταβεί στο ελληνικό προξενείο για να δώσει κατάθεση. «Του είπαμε να καταθέσει το προξενείο, να στείλει έγγραφο, θα γίνει δεκτό και θα αξιολογηθεί. Δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει. Δεν μπορεί ένας ανακριτικός υπάλληλος να μεταβεί στο εξωτερικό, γιατί δεν επιτρέπουν οι Αρχές της χώρας εκείνης να το πράξει» εξήγησε και τόνισε πως μόλις οι Αρχές της χώρας ανάψουν το πράσινο φως, θα επιχειρηθεί προσπάθεια για να πάει εκεί ο ανακριτής.

«Η χώρα στην οποία ζει δεν δίνει άδεια για να πάει ο ανακριτής, θα επιχειρηθεί πάλι προσπάθεια, μόλις το επιτρέψουν. Ας στείλει και σε μένα μία επιστολή, ένα έγγραφο. Εκτιμώ ότι ο ίδιος δεν θέλει να πάει στο προξενείο, φοβάται ίσως. Αν πάει, οι προξενικές Αρχές πρέπει να τον δεχτούν. Προσωπική επαφή δεν έχω μαζί του. Αν μου στείλει κάποιο έγγραφο υπηρεσιακά, θα ενεργήσω τα νόμιμα και θα το μεταβιβάσω για τις περαιτέρω έρευνες. Ο ίδιος έχει και κάποιους περιοριστικούς όρους και δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα που βρίσκεται» πρόσθεσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...