Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Έπεσε σε δικαστική… φουρτούνα το πλωτό παλάτι του Mr Folli Follie

Στον βράχο της… Δικαιοσύνης προσέκρουσε η 32 μέτρων θαλαμηγός της άλλοτε κραταιής επιχειρηματικής οικογένειας Κουτσολιούτσου, η οποία προστέθηκε στη λίστα των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων των πρώην επικεφαλής του ομίλου Folli Follie.

Το υπερπολυτελές ιδιωτικό σκάφος αναψυχής «Phalarope», που ελλιμενίζεται στη Μαρίνα Ζέας, έπεσε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα του σκανδάλου για την αμαρτωλή διαχείριση της Folli Follie και την περασμένη Δευτέρα δεσμεύτηκε με απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά. Είχε προηγηθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων περί συντηρητικής κατάσχεσης κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου μέχρι του ποσού των 100.000.000 ευρώ, την οποία κατέθεσαν οι νομικοί σύμβουλοι του ομίλου. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση και εξέδωσε προσωρινή διαταγή για τη δέσμευση του πλοίου και την απαγόρευση του απόπλου, ενώ ήδη το πλήρωμα της θαλαμηγού με σημαία Μάλτας έχει απομακρυνθεί.

10 11 f3 follie folli phalarope

Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί στις νομικές ενέργειες που ήδη έχει πραγματοποιήσει η εταιρία, με στόχο τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και άλλα πρώην στελέχη του ομίλου. Αλλωστε η νέα διοίκηση της Folli Follie έχει ήδη δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας στην 35η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του σκανδάλου, με πρωταγωνιστές τον «πατριάρχη» της οικογένειας Δημήτρη Κουτσολιούτσο, τη σύζυγό του Καίτη, τον γιο τους Τζώρτζη, καθώς και πρώην στελέχη του ομίλου, που διώκονται για σωρεία κακουργημάτων.

Είχε προηγηθεί και η έγκληση στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά του Δ. Κουτσολιούτσου για κακουργηματική υπεξαίρεση, κατά τη διάρκεια του έτους 2018, συνολικού ποσού 1.800.000 ευρώ, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες και για άλλα ποσά που αναλήφθηκαν από το ταμείο της εταιρίας και δεν επιστράφηκαν. Κι αυτό καθώς τα μέλη της «χρυσής» οικογένειας, παρότι βρίσκονται αντιμέτωπα με βαρύτατες διώξεις, δεν σταμάτησαν λεπτό να απολαμβάνουν τη χλιδάτη ζωή του παρελθόντος, που περιλαμβάνει από συλλογές πανάκριβων αυτοκινήτων μέχρι προσωπικούς σεφ και κηπουρούς, οι οποίοι μέχρι πρότινος πληρώνονταν από τα ταμεία της εταιρίας!

10 11 f4 rsz 83b04665f05df537e7aa685bc140190c

Στο μεταξύ, διάταξη που ψηφίστηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή αποδεσμεύει διοικήσεις από τον κίνδυνο αστικών ευθυνών για πράξεις ή παραλείψεις. Πρόκειται ουσιαστικά για τη νομική κάλυψη μελών διοικητικών συμβουλίων για την προώθηση ενεργειών και αλλαγών, που ενδεχομένως να προσκρούουν στη βούληση βασικών μετόχων εταιριών, αποτελώντας μια «ομπρέλα» για περιπτώσεις όπως οι εισηγμένες Folli Follie και Creta Farm. Η νομική κάλυψη δεν αφορά περιπτώσεις δόλου ή βαριάς αμέλειας.

10 11 f5 rsz c3ee1143b4d1345400fb5c4a3ea02dec

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...