Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

«Θύελλα» στη Μύκονο: Στα «κάγκελα» οι επιχειρηματίες μετά το λουκέτο στο beach bar «Alemagou» λόγω συνωστισμού

Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε στη Μύκονο μετά το δίμηνο λουκέτο που επιβλήθηκε στο γνωστό beach bar Alemagou στη Φτελιά, την ώρα που πάνω από το κοσμοπολίτικο νησί πλανάται και το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown, καθώς οι επιστήμονες το βλέπουν ως μονόδρομο έπειτα από τα μαζικά πάρτι που αποτελούν ιδανικό περιβάλλον για τη διασπορά του κορονοϊού.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τους ελέγχους στο νησί, παρόλο που η αυστηρότητα του νόμου εξαντλήθηκε στη Μύκονο, ενώ η εικόνα συνωστισμού έξω από μπαρ και σε παραλίες ήταν η ίδια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Το λουκέτο 60 ημερών και το πρόστιμο 20.000 ευρώ στο Alemagou έχουν φέρει στα «κάγκελα» τους επιχειρηματίες του νησιού, οι οποίοι προβληματίζονται αν πρέπει να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους παίρνοντας το ρίσκο να πληρώσουν βαρύ τίμημα.

Ενδεικτικά, όπως ανέφερε το Cyclades24.gr, το περασμένο Σάββατο 80% των μπαρ και των beach bars έμειναν κλειστά, είτε σε ένδειξη συμπαράστασης είτε από τον φόβο μην υποστούν και αυτά «τσεκούρι». Στο τραπέζι έχει πέσει η αντίδραση μέσω απεργίας, καθώς, όπως τονίζουν οι επιχειρηματίες, δεν μπορούν να κάνουν τον «παιδονόμο» στους πελάτες.

«Ίσως θα μπορούσαμε να ελέγξουμε τον περιμετρικό χώρο, να υπάρχει συγκεκριμένη είσοδος, να καταγράφονται οι άνθρωποι που μπαίνουν με την ώρα άφιξής τους ώστε να μπορεί να υπάρξει μια ιχνηλάτηση σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο πιθανό κρούσμα» ανέφερε στον Σκάι ο γραμματέας Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου Ηρακλής Ζησιμόπουλος. Οι ειδικοί, από την πλευρά τους, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και συμφωνούν με ένα στόμα πως τα τοπικά lockdowns είναι μπροστά μας.

83290501 1925231080941228 4761298594274197279 o

Έκρηξη

«Αντί για 1.000 ανθρώπους σε ένα μαγαζί, φέτος θα πρέπει να μπαίνουν μόνο 200. Με δεδομένα τα εισαγόμενα κρούσματα, η χαλάρωση των μέτρων μπορεί να οδηγήσει σε ένα εκρηκτικό μείγμα» εξήγησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για την πιθανότητα lockdown μίλησε και ο καθηγητής Ιολογίας και μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ Γιώργος Σουρβίνος: «Ολα είναι πιθανά, προέχει η δημόσια υγεία». Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Αναστασία Κοτανίδου ξεκαθάρισε: «Αν σε κάποια περιοχή, όπως στη Μύκονο, υπάρξουν πολλά κρούσματα, είναι λογικό να υπάρξει lockdown».

Το ενδεχόμενο να επιβληθούν τοπικά λουκέτα επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή, ένα νησί ή έναν νομό. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορονοϊός. Μη χαλαρώνουμε» είπε και τόνισε ότι η νομοθεσία πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους.

«Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι οι επιχειρηματίες ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μην τηρηθούν πρωτόκολλα, να μην τηρηθούν διαδικασίες και να έχουμε προβλήματα. Αυτό θα είναι σε κάθε περίπτωση εις βάρος της ίδιας της αγοράς. Άρα, όλοι ακολουθούμε πρωτόκολλα, κανόνες και δεν υπάρχει κανένας ο οποίος να εξαιρείται από αυτό» δήλωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...