Η χαλάρωση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θορύβησε την κυβέρνηση η οποία ετοιμάζεται για «λουκέτα»

Τα ενδεχόμενα επιβολής τοπικών lockdown, της αυστηροποίησης των κυρώσεων για όσες επιχειρήσεις δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας και της απαγόρευσης πτήσεων από κάποια ευρωπαϊκά αεροδρόμια εξέτασε χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Βασίλη Κικίλια, τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Οι κατά τόπους αναζωπυρώσεις του ιού και η γενικότερη χαλάρωση του πληθυσμού που παρατηρήθηκε κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζεται να «απαντήσει» με λουκέτα, ενώ ήδη αποφασίστηκε η παράταση της καραντίνας σε δομές μεταναστών στα νησιά.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, στο τραπέζι της συζήτησης «έπεσαν» επίσης τα επιδημιολογικά στοιχεία και επισημάνθηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί, εν όψει της σταδιακής επανόδου στη νέα καθημερινότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, όπου κριθεί αναγκαίο. Παράλληλα, συζητήθηκε ο τρόπος οργάνωσης του συστήματος Υγείας εν όψει του καλοκαιριού, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Υγείας.

«Το αντίδοτο»

«Αυτό που πρέπει να είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο ιός είναι εκεί έξω. Είναι σε ύφεση και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ένα είναι το αντίδοτο, μια είναι η απάντηση στον ιό: Ο καθένας από μας να κάνει αυτό που πρέπει σε σχέση με την ατομική του προσωπική προστασία και να ακολουθεί τις οδηγίες» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης.
Το σχέδιο της επιστημονικής επιτροπής για τον κορονοϊό είναι να συναφθούν συνεργασίες ανάμεσα σε νησιά και μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς της ηπειρωτικής χώρας, ώστε να υποδέχονται τυχόν κρούσματα.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο lockdown σε τοπικό επίπεδο, ο καθηγητής Ιατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπος Γώγος εξήγησε ότι υπάρχουν τρία στάδια: το πρώτο είναι η καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο, το δεύτερο οι περιορισμοί σε σειρά ξενοδοχείων και το τρίτο να τεθεί σε υγειονομικό αποκλεισμό ολόκληρο το νησί.

«Φαντάζομαι πως δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο» είπε ο κ. Γώγος, αναφερόμενος στο τρίτο στάδιο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ