Άνοιξαν χθες οι πύλες (με αυστηρούς ελέγχους) στα «Ελ. Βενιζέλος» και «Μακεδονία» για διεθνείς αφίξεις

Ενας ακόμη ασθενής έχασε τη ζωή του από κορονοϊό, ο πρώτος που καταγράφεται από την περασμένη Τετάρτη, ενώ υπήρξαν άλλα 13 νέα κρούσματα της νόσου, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό στα 3.134 επιβεβαιωμένα, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με την επιδημιολογική μελέτη, οι θάνατοι στη χώρα από τον κορονοϊό ανέρχονται στους 184. Από τους ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους, 56 ήταν γυναίκες (30,4%). Η μέση ηλικία τους ήταν τα 76 έτη και το 95,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα το 55,2% άνδρες αφορά άνδρες. Από αυτά, 697 (22,2%) σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ τα 1.781 (56,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Επιπλέον, 13 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, από τα οποία τo 69,2% πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Στα καλά νέα, η μελέτη αναφέρει πως 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Την ίδια στιγμή, άνοιξαν χθες τις πύλες τους για να υποδεχθούν τουρίστες από ορισμένες χώρες του εξωτερικού τα αεροδρόμια «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα και «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, στα οποία, όπως λένε οι υπεύθυνοι, τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή της μετάδοσης του Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε καθένα από τα δύο μεγάλα αεροδρόμια της Ελλάδας έφτασαν συνολικά χθες περίπου 30 πτήσεις. Υπενθυμίζεται πως από χθες στο «Ελ. Βενιζέλος» δεν υπάρχουν περιορισμοί για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία, ενώ από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα επιτρέπονται πτήσεις που δεν αφορούν τουριστικούς σκοπούς.

Δειγματοληπτικά τεστ

Τέλος, ισχύει ακόμα η απαγόρευση πτήσεων για τη Βρετανία και την Τουρκία. Αντίστοιχα, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της βόρειας Ελλάδας υποδέχεται πάλι απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό, με εξαίρεση τις Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Από χθες έως τις 30 Ιουνίου στους επιβάτες των πτήσεων που έρχονται από αεροδρόμια εκτός της λίστας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφαλείας (EASA) θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ, σύσταση για αυτοπεριορισμό στο ξενοδοχείο διαμονής τους ως την έκδοση του αποτελέσματος και, σε περίπτωση που το τεστ βγει θετικό, ο επιβάτης θα μπαίνει σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Στις πτήσεις από πιο «επικίνδυνα» αεροδρόμια, δηλαδή από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία και αεροδρόμια εντός λίστας EASA, θα γίνονται τεστ σε όλους, ο «ύποπτος» επιβάτης θα μπαίνει σε αυτοπεριορισμό για μία ημέρα και, αν το τεστ βγει θετικό, θα ισχύει η καραντίνα 14 ημερών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η εντυπωσιακή 40χρονη τρανς από την Αθήνα και ο ρόλος στην υπόθεση της Μυρτώς

Μία 40χρονη τρανς γυναίκα υπήρξε ρόλος κλειδί στην υπόθεση...

Αποκάλυψη για υπόθεση θανάτου Μυρτώς: «Πήγαν στο ξενοδοχείο για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις του 66χρονου»

Οι αποκαλύψεις στην υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτώς έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Όλη η αλήθεια για τον 66χρονο που συνομιλούσε η Μυρτώ – Η αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό το σπίτι του

Πολλά ερωτηματικά προέκυψαν με την εμπλοκή του 66χρονου στην υπόθεση θανάτου της Μυρτώς στην Κεφαλονιά.

«Πάγωσε» στον αέρα η Μαρία Ηλιάκη: «Πέθανε; Πότε;»

Απρόσμενη στιγμή στον αέρα της εκπομπής «Νωρίς Νωρίς» το πρωί της Δευτέρας όταν μια πληροφορία άφησε τη Μαρία Ηλιάκη κυριολεκτικά άφωνη.

Δικηγόρος οικογένειας Μυρτώς: Η αποκάλυψη για τα νέα στοιχεία που θα έρθουν στο φως

Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Μυρτώς στην Κεφαλονιά...

Γιώργος Λιάγκας: Στον Βόλο με τους γιους του για ξεχωριστό λόγο

Ο Γιώργος Λιάγκας βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία μαζί...

Αυτός είναι ο επίγειος παράδεισος του Γιώργου Λιάγκα στην Τήνο – Φωτογραφίες από το εξοχικό του

Τον επίγειο παράδεισό του έχει φτιάξει στην Τήνο ο Γιώργος Λιάγκας.

«Βόμβα από GIO» – Οι δύο λόγοι που αποχώρησε ο αγαπητός παίκτης από το «J2US»

Ενα «J2US» που τίναξε την μπάνκα του τηλεοπτικού παρασκηνίου στον αέρα. Ενα live με ένταση, ίντριγκα και διπλό σοκ, που άλλαξε τις ισορροπίες μέσα σε λίγα λεπτά.