Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Ξεκαθαρίζει το μυστήριο μετά την προσαγωγή της κοκκινομάλλας που απήγαγε τη 10χρονη Μαρκέλλα

Ένα βήμα από τη λύση του μυστηρίου στην υπόθεση της μικρής Μαρκέλλας φαίνεται ότι βρίσκεται η Αστυνομία, μετά και την προσαγωγή της κοκκινομάλλας που άρπαξε τη 10χρονη το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στην Τούμπα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν «δέσει» την υπόθεση και τώρα αναζητούν τον σύντροφό της, αλλά και στοιχεία που θα οδηγήσουν στην προσαγωγή ενός ακόμα προσώπου από το στενό περιβάλλον του κοριτσιού, που φέρεται ότι έχει παίξει καθοριστικό ρόλο, τόσο στην απαγωγή της μικρής όσο και σε παλιότερες ανάλογες υποθέσεις που την αφορούσαν.

Πληροφορίες θέλουν το συγκεκριμένο άτομο να είχε «παραδώσει» και στο παρελθόν τη μικρή στο ζευγάρι! Η κοκκινομάλλα εντοπίστηκε χθες στην παραλία της Κατερίνης και προσήχθη ως ύποπτη στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται να προσαχθεί και ο σύντροφός της για να διαπιστωθεί ο βαθμός της εμπλοκής τους στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει στο πανελλήνιο.

Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι γνωστό άτομο στο φιλικό περιβάλλον της οικογένειας της μικρής, μάλιστα παλιότερα έμενε στην ίδια γειτονιά.

Τα κίνητρα

Για τον λόγο αυτό η προσοχή των Αρχών είναι στραμμένη και σε μέλη της οικογένειας, ώστε να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί και ποια ήταν τα κίνητρα. Η προσαγωγή δεν έχει μετατραπεί σε σύλληψη, αφού η γυναίκα πρέπει να αναγνωριστεί από τη 10χρονη, αλλά και να δώσει ανωμοτί κατάθεση στην Αστυνομία.

Η 10χρονη εξαφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη, ενώ επέστρεφε μαζί με έναν συμμαθητή της από το σχολείο. Εντοπίστηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Καλαμαριά.

Οι αστυνομικοί διεξήγαγαν έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας με τα κόκκινα μαλλιά, την οποία αρχικά είχε υποδείξει ο συμμαθητής της Μαρκέλλας και κατόπιν και η ίδια η μικρή. Το παιδί νοσηλεύεται ακόμη, γιατί υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων που θα φωτίσουν τις έρευνες των Αρχών.

Τα ευρήματα των πρώτων τοξικολογικών εξετάσεων έδειξαν ότι στη 10χρονη είχε χορηγηθεί «κοκτέιλ» σκληρών κατασταλτικών και διεγερτικών ουσιών, τα οποία από τη μία την κρατούσαν σε εγρήγορση, έτσι ώστε να μην πέσει σε λήθαργο, ενώ από την άλλη της επέφεραν αμνησία και μείωση των αναστολών. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ίδιες ουσίες είχαν χορηγηθεί στη Μαρκέλλα και στο παρελθόν!

«Από τη στιγμή που έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, πραγματικά οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχουν κάποιες ψυχοτρόπες ουσίες στη μικρή» επιβεβαίωσε η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου, η οποία συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα που εξετάζει τη 10χρονη.

«Είμαστε ακόμη στην αρχή της ανάλυσης και έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μπροστά μας για να τη διεκπεραιώσουμε. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γενικότερα οι ουσίες αυτές δεν δίνονται ενέσιμα. Σπάνια η μία από τις δύο ναι, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο δεν δίνονται ενέσιμα. Εδώ το παιδί δεν είχε τέτοια ευρήματα» πρόσθεσε η κυρία Ζαγγελίδου, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ναρκωτικά

Η χορήγηση των ουσιών στη Μαρκέλλα έγινε σχετικά πρόσφατα, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, χωρίς όμως να προσδιορίζεται η ακριβής χρονική στιγμή. Η λήψη ναρκωτικών ενδεχομένως να ευθύνεται και για την εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε η 10χρονη κατά τον εντοπισμό της και κατά την πρώτη συνομιλία που είχε με αστυνομικούς και τους ψυχολόγους.

Η ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων θα δείξει αν οι ουσίες χορηγήθηκαν στην ανήλικη πριν από την περασμένη Πέμπτη ή κατά το διάστημα που είχε εξαφανιστεί.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...