Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Εκτός TV ο Γιώργος Τράγκας με εντολή Μαξίμου!

Για δεύτερη φορά σε διάστημα μόλις ενός μήνα ο Γιώργος Τράγκας γίνεται στόχος επίμονων και συστηματικών διώξεων που εκπορεύονται ευθέως, όπως καταγγέλλει δημόσια, «με φασιστικό τρόπο από το πρωθυπουργικό περιβάλλον».

Αυτήν τη φορά όμως ο μαχητικός δημοσιογράφος δεν περιορίζεται μόνο σε συγκεκριμένες καταγγελίες, αλλά θέτει εμφατικά και ζήτημα ασφάλειας του ιδίου και των μελών της οικογενείας του, αποκαλύπτοντας ότι έχει δεχθεί «ηχηρές προειδοποιήσεις από σοβαρά κέντρα» να προσέχει τις κινήσεις του.

Σε χθεσινές δηλώσεις του στον Τύπο, ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε ότι κατόπιν «αφόρητων πιέσεων που δέχθηκε η ιδιοκτησία από το Μαξίμου» του ανακοινώθηκε η πρόωρη διακοπή της συνεργασίας του με τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24. Είχε προηγηθεί στις 11 Μαΐου, έπειτα από τέσσερα έτη αγαστής συνεργασίας, επίσης άδοξη διακοπή συμβολαίου με τον Παραπολιτικά FM που ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη, την οποία και πάλι ο δημοσιογράφος είχε αποδώσει στην «εκτελεστική εξουσία».

Το πρόσωπο που ενώνει και τις δύο υποθέσεις είναι, σύμφωνα με τον Γ. Τράγκα, ο ανιψιός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και διευθυντής του γραφείου του Γρηγόρης Δημητριάδης. «Ο ίδιος άνθρωπος, ο Γ. Δημητριάδης, εμπλέκεται και τις δύο φορές. Ο ανιψιός του πρωθυπουργού παρεμβαίνει φασιστικά, προκειμένου να απομακρυνθούν από την εργασία τους ανεπιθύμητοι συντάκτες» είπε, προαναγγέλλοντας την ίδια στιγμή ότι θα ασκήσει κάθε πρόσφορο ένδικο μέσο, προκειμένου να υπερασπιστεί την επαγγελματική του τιμή και την προσωπική του υπόληψη.

4883171 scaled

Βαρύτατος υπαινιγμός

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε ο πολύπειρος δημοσιογράφος, η εκπομπή του στον τηλεοπτικό σταθμό, όπου εργαζόταν αμισθί, ήταν πρώτη σε τηλεθέαση, ενώ ταυτόχρονα προσπόριζε σημαντικά έσοδα από τους χορηγούς, που ο ίδιος εξασφάλιζε. Άφησε μάλιστα στο σημείο αυτό βαρύτατο υπαινιγμό, διερωτώμενος «δεν ξέρω πώς αναπλήρωσε αυτές τις απώλειες του σταθμού το Μαξίμου»…

Αυτό που κυρίως ενόχλησε -κατά τον ίδιον- το «σύστημα εξουσίας» είναι ειδικότερα τα αιχμηρά σχόλιά του για τη διαφθορά που αρχίζει να αγγίζει το Μαξίμου και η δριμεία κριτική του στην τριανδρία των λοιμωξιολόγων Τσιόδρα – Σύψα – Μαγιορκίνη, στους οποίους με στοιχεία αναρτημένα στη «Διαύγεια» έχουν δοθεί από χορηγίες «ένα τσουβάλι λεφτά». Και επίσης στη δυσμενή τροπή των πραγμάτων καθοριστική, όπως υποστήριξε, αποδείχθηκε μια φαινομενικά ανώδυνη αναφορά του στο ενδιαφέρον τρίγωνο Δημητριάδη – Λαβράνου (σ.σ.: πρόκειται για γνωστό επιχειρηματία που λέγεται ότι ενδιαφέρεται για τον διαγωνισμό των νέων ταυτοτήτων) και υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου.

Όλο αυτό το διάστημα το Μαξίμου, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, επέδειξε οριακή ανοχή και μάλιστα όταν η ιδιοκτησία του σταθμού απευθύνθηκε στον Γ. Δημητριάδη, ζητώντας οδηγίες για τον χειρισμό του, ο τελευταίος φέρεται ότι απάντησε «καλύτερα να τον έχεις εσύ, παρά να βρίσκεται κάπου αλλού». Στο τέλος όμως, όπως επανέλαβε, «πίεσαν σαν κοινότατοι εκβιαστές το κανάλι να με ανταλλάξει με την ησυχία του». Χωρίς περιστροφές ο Γ. Τράγκας εκτιμά ότι στην περίπτωση εμπλοκής Δημητριάδη συμβαίνουν δύο τινά: είτε ενεργεί κατόπιν εντολών του πρωθυπουργού, ο οποίος επιμένει να διατηρεί βεντέτα μαζί του, είτε κινείται αυτοβούλως, ασκώντας αφόρητες πιέσεις, προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δυσανασχετεί με την κριτική, να κινείται ανέμελα σε συνθήκες πολιτικής αιθρίας. «Και οι προηγούμενοι είχαν παράπονα από εμένα.

Πρώτη φορά όμως συναντώ τόση βία» υπογράμμισε ο Γ. Τράγκας, σπεύδοντας να προσθέσει ότι το θέμα δεν αφορά τον διωγμό ενός -μαθημένου, άλλωστε, από συχνές διώξεις- δημοσιογράφου, αλλά συναρτάται ευθέως με τη λειτουργία της Δημοκρατίας και των Θεσμών σε μια εν εξελίξει απόπειρα ομαδικής φίμωσης του Τύπου.

«Αν λουφάξω – συνόψισε στο τέλος-, θα τους επιτρέψει να γίνουν περισσότερο αλαζόνες, φασίστες και παράφρονες. Έχω αντισώματα. Φοβάμαι όμως μη βρεθώ όπως ο Τζώρτζης Αθανασιάδης ή με σκοτώσει κάποιος που ”αγαπούσε” τον Τσιόδρα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....