Ο γέροντας Εφραίμ συγκίνησε με την προσευχή του μπροστά στην Αγία Ζώνη για τον τερματισμό της πανδημίας

Συνεχίζονται αδιαλείπτως οι προσευχές μοναχών και ιερέων σε όλο τον κόσμο για να σωθεί ο κόσμος από τη θανατηφόρα πανδημία του νέου κορονοϊού.

Συγκίνηση και δέος προκάλεσε η χθεσινή προσευχή του καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στο Αγιον Ορος, γέροντα Εφραίμ, ο οποίος αμέσως μετά τη θεία λειτουργία, με αφορμή την εορτή των οσίων Αγιορειτών πατέρων, γονάτισε ενώπιον της Αγίας Ζώνης και με δάκρυα στα μάτια προσευχήθηκε ώστε να σταματήσει επιτέλους αυτό το μαρτύριο που υφίσταται η ανθρωπότητα.

Η βατοπαιδινή αδελφότητα, άλλωστε, υπό την πνευματική και την ποιμαντική καθοδήγηση του γέροντα, τελεί καθημερινά παρακλήσεις, ενώ εύχεται και προσεύχεται προς την Κυρία Θεοτόκο και δέεται υπέρ της υγείας του σύμπαντος κόσμου. Είναι γεγονός, εξάλλου, ότι σε κάθε δύσκολη περίοδο για τη χώρα οι μοναχοί και οι ιερομόναχοι στο Περιβόλι της Παναγιάς προσεύχονταν για τη σωτηρία του κόσμου, αφού μπορεί να απέχουν από τα κοσμικά, αλλά σκέφτονται καθημερινά τον συνάνθρωπο. Ιδιαίτερα σε καιρούς πανδημιών η προσευχητική ανάταση των Αγιορειτών καθίσταται εντονότερη, αφού μέσω της προσευχής μετέχουν και συμπάσχουν.

Από την πρώτη στιγμή, λοιπόν, που εμφανίστηκε ο φονικός αυτός ιός στο Αγιον Ορος παρακαλούν γονυπετείς την Παναγία να βοηθήσει και να στηρίξει τους δοκιμαζόμενους λαούς, ενώ διαβάζουν ειδικές προσευχές και πολύ συχνά πραγματοποιούν λιτάνευση ιερών εικόνων και λειψάνων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ