Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Πύρινες γλώσσες! Καταπίνουν τα πάντα στο διάβα τους στις Κεχριές

Ανεξέλεγκτη μαινόταν για δεύτερη μέρα χθες η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη στις Κεχριές. Ωστόσο, η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στην Κορινθία δεν ήταν η μόνη που έπρεπε να δώσουν, καθώς δημιουργήθηκαν και άλλα πύρινα μέτωπα. Σε ένα από αυτά στη Φιγαλεία Ηλείας σήμανε συναγερμός από το πτώμα ενός άνδρα κοντά στην εστία της φωτιάς.

Η κατάσβεση της πυρκαγιάς στις Κεχριές κράτησε όλο το βράδυ της Τετάρτης. Οι πυροσβέστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ωστόσο, όπως υπολογίζεται, έχει καεί έκταση 15 χιλιομέτρων από τις Κεχριές μέχρι τα Αθίκια, που περιλαμβάνει κυρίως καλλιέργειες, ελαιόδεντρα και περίπου 10 σπίτια.

Στην πυρκαγιά στις Κεχριές υπήρχαν και χθες πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες, που δυσκόλευαν το έργο των πυροσβεστών. Το μεσημέρι με εντολή του δημάρχου Κορίνθου εκκενώθηκαν προληπτικά ο οικισμός Δράσσα και μια κατασκήνωση στο Σοφικό. Επίσης, εκκενώθηκε για δεύτερη φορά από την Τετάρτη το χωριό Αλαμάνο.

Σκληρή μάχη

Από το μεσημέρι της Τετάρτης ως χθες το πρωί μάχη με τη φωτιά στις Κεχριές έδιναν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, έξι ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, ενώ σημαντική ήταν και η συνδρομή των εθελοντών.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος έχει ζητήσει να κηρυχτεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όσον αφορά τα αίτια της φωτιάς, η έρευνα είναι σε εξέλιξη, όμως, όπως είπε ο κ. Νανόπουλος, οι κάτοικοι κατήγγειλαν στον ίδιο ισχυρές ενδείξεις εμπρησμού.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε χθες το μεσημέρι ακόμα μία πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Φιγαλεία Ηλείας. Κοντά στην εστία της πυρκαγιάς βρέθηκε νεκρός ένας άνδρας περίπου 55 ετών.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας διατηρούσε άλογα κοντά στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά και εικάζεται ότι χτυπήθηκε από κάποιο από αυτά, ενδεχομένως όταν τα ζώα προσπάθησαν να φύγουν τρομαγμένα από τις φλόγες.

Ωστόσο, φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση. Τέλος, η Πυροσβεστική κατάφερε να ελέγξει και δύο πύρινες εστίες που ξέσπασαν το πρωί κοντά στους οικισμούς Φλοίσβος και Κατουνίστρα στο Λουτράκι καθώς και απέναντι από το καζίνο της περιοχής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...