Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Τιμή στον ήρωα των Ιμίων

Ο γιος του Καραθανάση, του πιλότου του ελικοπτέρου που συνετρίβη το 1996, βαφτίζει σήμερα πυραυλάκατο του Π.Ν. με το όνομα του πατέρα του.

Την τιμή να βαφτίσει με το όνομα του ήρωα πατέρα του το νέο «βέλος» στην αμυντική φαρέτρα του Πολεμικού Ναυτικού θα έχει σήμερα ο γιος του Χριστόδουλου Καραθανάση, ο οποίος σκοτώθηκε κατά την κρίση των Ιμίων τα χαράματα της 31ης Ιανουαρίου 1996, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε κατέπεσε στις βραχονησίδες.

Η τελετή ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του ταχέως περιπολικού κατευθυνόμενων βλημάτων θα πραγματοποιηθεί στον ναύσταθμο της Αμφιάλης και την ονοματοδοσία θα κάνει ο Γιάννης Καραθανάσης, που ήταν μωρό πριν από 24 χρόνια, όταν ο πατέρας του έχασε τη ζωή του.

Ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Eκτωρ Γιαλοψός είχαν λάβει εντολή ως πλήρωμα του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού να επιθεωρήσουν αν είχαν αποβιβαστεί Τούρκοι κομάντος στη μικρή Ιμια.

Στις 4.25 τα ξημερώματα η φρεγάτα «Ναβαρίνο» ανέφερε ότι είχε ήδη απονηωθεί το ελικόπτερο της AB-212ASW ΠΝ21, που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν πάνω από τη βραχονησίδα, και ανέμενε την αναφορά της αναγνώρισης από το πλήρωμά του.
Αυτό, όμως, ήταν και το τελευταίο σήμα, καθώς το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε από τα ραντάρ την ώρα που πετούσε μεταξύ των βραχονησίδων Πίτα και Καλόλιμνος. Οι Καραθανάσης, Βλαχάκος και Γιαλοψός ανασύρθηκαν νεκροί, σκορπίζοντας πανελλήνια συγκίνηση.

Το ατύχημα αποδόθηκε σε τεχνικά αίτια καθώς και σε κόπωση του πληρώματος, ενώ η επίσημη θέση του ελληνικού κράτους ήταν ότι το σκάφος κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου. Τη θέση αυτή υποστήριξε και ο τότε αρχηγός ΓΕΝ ναύαρχος Αντώνης Αντωνιάδης, αναφέροντας μάλιστα πως η τουρκική φρεγάτα «Γιαβούζ» προσφέρθηκε να βοηθήσει, αλλά πήρε άμεσα αρνητική απάντηση από τους πιλότους του ελικοπτέρου.

Ωστόσο, στην Ελλάδα υπάρχει ευρέως διαδεδομένη η άποψη ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε είτε από το τουρκικό ναυτικό, είτε από τους Τούρκους καταδρομείς που βρίσκονταν πάνω στη νησίδα και ότι το γεγονός αποκρύφτηκε προκειμένου να λήξει η κρίση και να μην οδηγηθούν οι δύο χώρες σε γενικευμένη σύρραξη ή ακόμα και σε πόλεμο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...