Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Ανασχηματισμός-παρωδία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Μητσοτάκης, για να κρατήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες, δεν τόλμησε να βγάλει από την κυβέρνηση ακόμη και όσους απέτυχαν παταγωδώς.

Ανασχηματισμός-παρωδία, αυτός ο προσδιορισμός ταιριάζει καλύτερα από κάθε άλλον στις ανακοινώσεις Πέτσα για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, έναν χρόνο μετά την εκλογική νίκη του και εν μέσω πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός, για να κρατήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες, κράτησε στην κυβέρνηση ακόμη και όσους υπουργούς απέτυχαν παταγωδώς στο έργο τους –κάποιοι από αυτούς, όπως ο Βρούτσης, δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στον Μητσοτάκη και στην εικόνα της ικανής διακυβέρνησης και του μεγάλου τιμονιέρη που ήθελε να περάσει στον κόσμο-, ψαλιδίζοντας, όμως, τις αρμοδιότητές τους.

Να μην ξεχνάμε ότι και λόγω των εσωκομματικών τριβών είχε αναβληθεί, από τον Απρίλιο που προαναγγέλθηκε, τρεις φορές αυτός ο ανασχηματισμός.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας -ακόμη ένας από αυτούς που γλίτωσαν τη θυσία από τον… Μωυσή- ανακοίνωσε τη νέα κυβέρνηση… Πισσαρίδη.

Όχι, δεν είναι λάθος. Ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αυτούς οι οποίοι θα διαχειριστούν τα χρήματα από την Ε.Ε. και γνωρίζουν καλά ένα πράγμα. Πώς να υμνούν τα Μνημόνια και πώς να τα επιβάλλουν, χωρίς να χρειάζεται να πατήσει στην Ελλάδα το ΔΝΤ.
Στη νέα κυβέρνηση έχουμε τον αναβαθμισμένο Θεόδωρο Σκυλακάκη από υφυπουργό Οικονομικών σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική. Καπέλο στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Αυτή η αναβάθμιση Σκυλακάκη -πέρα από το γεγονός ότι δεν αποτελεί καλά μαντάτα για όσους δεν είναι μεγαλοεπιχειρηματίες- είναι μήνυμα διπλό.

Την ίδια ώρα που δίνει πολλούς πόντους στο εσωκομματικό μπρα ντε φερ στην πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη με τη σημαντικότατη αναβάθμιση του Θ. Σκυλακάκη (πολιτικά στενός συνεργάτης της επί χρόνια και δεξί χέρι της) και ουσιαστικά ως άτυπου «υπουργού του Μνημονίου Πισσαρίδη και των 32 δισ.», μειώνει τη δύναμη του Σταϊκούρα, ο οποίος ναι μεν έχει καραμανλικές αναφορές, αλλά υπήρξε υπουργός του Σαμαρά.

Η αναβάθμιση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση σε αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, είναι… μαχαιριά στον Αδωνι Γεωργιάδη και δεύτερο μήνυμα στον Σαμαρά. Ναι μεν δεν άλλαξε τον άνθρωπό του, αλλά τον άφησε χωρίς… χαρτοφυλάκιο, αφού ο αναπληρωτής αναλαμβάνει σχεδόν τα πάντα.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία, έκανε μια δήλωση στην οποία εκφράζει τη χαρά του για την αναβάθμιση του συνεργάτη του, λες και ήταν αυτός που τον τοποθέτησε υφυπουργό και όχι ο Μητσοτάκης.

Δυσαρέσκεια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την τοποθέτηση του εκσυγχρονιστικών καταβολών Παναγιώτη Τσακλόγλου στη θέση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης. Είναι φανερή και γνωστή η δυσαρέσκεια που υπάρχει για τον υπουργό Γιάννη Βρούτση, αλλά τελικά έμεινε στην κυβέρνηση, χάνοντας αρμοδιότητες. Βέβαια, στην περίπτωση Βρούτση ο Μητσοτάκης έδειξε ότι δεν αισθάνεται και τόσο δυνατός εσωκομματικά, γι’ αυτό και δεν τόλμησε να καρατομήσει τον άνθρωπο του Σαμαρά.

Ο νέος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, πάντως, είναι αυτός που θα αναλάβει να υλοποιήσει από την έκθεση Πισσαρίδη ό,τι αφορά τον ασφαλιστικό τομέα. Τι συνεπάγεται αυτή η τοποθέτηση για τους ασφαλισμένους μπορεί να γίνει κατανοητό από το παρατσούκλι που συνοδεύει τον κ. Τσακλόγλου: «Ο Ηρώδης της Ελλάδας». Αυτός ο χαρακτηρισμός τού δόθηκε, μάλιστα, γιατί το 2012, ως σύμβουλος του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, εισηγήθηκε την κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά.

Ο ανασχηματισμός βρίσκει τη Ζωή Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας. Στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Κορινθίας Νικόλαος Ταγαράς, ο οποίος ήταν στο ίδιο υπουργείο και το 2014.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...